reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ktos sie orientuje czy jest jakis orzelicznik AFI na litry?
emoji23.png
emoji1745.png
Bo wczoraj mialam 20.2 AFI i mnie zastanawialo ile wod dzwigam
emoji848.png
Kurde nie wiedziałam, że coś takiego jest jak AFI. Ja bardziej zastanawiam się nad zakupem papierków lakmusowych, ostatnio strasznie wodniście ze mnie leci i czasem sama nie wiem czy to kwestia upałów, czy to nietrzymanie moczu, czy płyny owodniowe. Ostatnio przy kichnięciu mimo, że staram się "kichać bezpiecznie" właśnie miałam taki epizod i spanikowałam.

reklama
No i super! Mnie też lekarz powtarza że mam korzystać z życia póki mogę bo przyjdzie taki moment że z dnia a dzień będzie mi ciężko się ruszyć ;) więc korzystam i w ten weekend pojechałam nawet pod namiot :D

Dziewczyny, jestem po USG 3 trymestru. Moja malutka ma 1600g 🙈 tydzien 30+4. Pani doktor mowi, że ma wagę jak na 32tc 🙈 a na początku wszyscy lekarze mi mówili, że będzie malutka. A teraz rośnie jak na drożdżach 🥰 i wszystko u niej dobrze, a to najważniejsze 🤩

Któraś tu ostatnio pytała czy dzieciątka już prawidłowo ustawione główka w dół. Mój oczywiście jeszcze nie, najpierw był poprzecznie teraz główka na górze a nóżkami wali po pęcherzu i szyjce :p pierwszy synuś dopiero w 34tc się obrócił :p

U mnie Maluch od 29 tc położony główką w dół ;) teraz 33 tc, na razie pozycji nie zmienia i wolałabym, żeby już tak został :D A też slyszalam, że reguły nie ma i może sie w każdej chwili odwrócić... Na razie nisko jest, więc główką albo rączkami uderza mi w szyjkę, co kłuje jak chodzę a na górze w okolicy żeber brzuch mi tylko podskakuje jak Mały szaleje. Twardnienia miewam, ale krótkie, kilkusekundowe i mam wrażenie, ze biorą się z wypychania mi brzucha przez łokcie albo kolana, bo czuję od miejsca wybrzuszenia rozchodzące sie spinanie brzucha...

Szczepicie się dziewczyny p. krzsztuscowi do 35 tc?
Ja się na nic nie szczepię w ciąży. Ale ja ogólnie jestem zdania, ze biorę leki dopiero wtedy kiedy trzeba, profilaktycznie nie lubię, bo jednak skutki uboczne zawsze są. Aktualnie biorę magnez na twardnienia brzucha, nospę jeśli mam bóle jak na okres, bo działa rozkurczowo, ewentualnie witaminy dla kobiet w ciąży i tran, bo za mało ryb jem (nie lubię). A poza tym wolę naturalne leczenie, zioła itd.

reklama
Ja tez się nie szczepie. Mam na plusie jakieś 3 kg ale ja w każdej ciazy mało tyje. A teraz mam trening za dziećmi, pol dnia spędzamy na powietrzu, jestem cały czas mega aktywna, wyniki mam wszystkie dobre i waga dziecka tez jest ok :)

Do góry