reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

U mnie będzie 30+2 z om. Ze starszakiem nie miałam tego badania, nawet mnie gin nigdzie nie pokierował bo twierdził że wszystko ok i nie ma potrzeby. Za namową koleżanki Zapisałam się sama ale nie poszłam na wizyte bo mnie choroba rozłożyła a jak wyzdrowiałam to było za późno.
S.ska dobrze że jesteś pod dobrą opieką i wszystko dobrze się potoczyło. Moja znajoma leżała cała ciążę z 2 dzieckiem na patologii ciąży 2 szpitalu w innym mieście i opowiadała mi że synuś który został w domu z tatą nie chciał na siostrę w ogóle patrzeć i mówił że jej nie chce bo przez nią mamy nie było. Także współczuję tej dziewczynie :(

reklama
Super, że wszystko dobrze :)
A czy kazał Ci się dalej mega oszczędzać i leżeć?
Nie muszę leżeć plackiem, ale jak najwięcej odpoczywać, taki oszczędny tryb życia. Pranie, prasowanie niestety na głowie męża. Gotuje też z reguły sam. Ja dość rzadko bo jednak te 15mm szyjki to nie przelewki. Wolę mieć te parę tygodni bałagan w domu niż później się bać o małą. Dla mnie to że mogę siedzieć, przejść się po mieszkaniu to już dużo, bo z synkiem leżałam plackiem od 16tc. Teraz wiadomo muszę zrobić małemu śniadanie, coś mu podać, ale robi się bardzo samodzielny, dużo rozumie. Nawet potrafi mi przynieść wodę bym się napiła 😍 rozczula mnie jak daje mi np bułkę i mówi : "dla Asi"

U mnie coraz ciężej. Brzuch twardnieje coraz częściej, nieraz tak że muszę pozycje zmienić albo zatrzymać się gdy idę. W poniedziałek wizyta u mojego gina, w środę usg III trymestru mam nadzieje że nic złego się nie dzieje :)

U mnie twardnienie brzucha od 23tc. 8 tabletek magnezu dziennie łykam. Miałam lekką anemie, ale sok z buraka czyni cuda 😅 USG 3 trymestru mam w poniedziałek. Będziemy w 30+4tc. Mam nadzieję, że u Małej wszystko dobrze. Często ma czkawki. I coraz częściej zamiast kopniaka czuję jak się wypina :)

Ale dawno mnie nie bylo ! nadrobiłam troche :) Dziewczyny czy wasze bobasy juz obrócone prawidłowo ?
Moja caly czas z glową w gorze, juz sie martwie bo zaczelam 33 tydzien 🙆‍♀️ 🙆‍♀️

reklama
Ale dawno mnie nie bylo ! nadrobiłam troche :) Dziewczyny czy wasze bobasy juz obrócone prawidłowo ?
Moja caly czas z glową w gorze, juz sie martwie bo zaczelam 33 tydzien 🙆‍♀️ 🙆‍♀️

Kochana moja mała to kręci się tak, że raz tak raz tak. Jak to powiedział mój lekarz - nawet usg dzień przed porodem nie gwarantuje położenia główkowego i tak trzeba badać przy porodzie. W jego karierze kilkudziesięcioletniej (odbierał moje narodziny będąc ordynatorem oddziału) widział takie sytuacje, że dziecko w ciągu kilku godz potrafiło fiknąć i zamiast cesarskiego cięcia był poród naturalny :) Kiedyś zakładano, że jak po 30 tygodniu dziecko się dobrze ułożyło to już tak zostanie, a bujda na resorach nie ma reguły bo bywa różnie.

Do góry