reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Czy jeśli przy stwierdzonej cukrzycy dzięki diecie mam cukry w normie to czy dziecko zabiera ode mnie cukier i wtedy u mnie jest w normie? Mój mąż dziś rano wymyślił teorię że dziecko mi zabiera i u mnie są w normie a u dziecka się gromadzi cukier

Ja też mam cukrzycę ciążowa[emoji57]. Wydaje mi się że jak u mamy cukier w normie to u malucha też. Jak mamy za wysoki cukier to organizm dziecka musi produkować więcej insuliny. Insulina zamienia nadmiarowy cukier w tkankę tłuszczową, która gromadzi się w ciele dziecka. Co za dużo to nie zdrowo. Jeśli pilnujemy cukrów to nasza pociecha jest zadowolona[emoji847]

reklama
Ostatnio bardzo zainteresowalam się tematem porodu w prywatnym szpitalu. Zainspirowana pięknymi historiami porodów postanowiłam założyć zbiórkę pieniędzy na taki oto poród. Więcej informacji o tym co mnie skłoniło do tej decyzji znajdziecie pod linkiem ( Link do: Kliknij tutaj i wesprzyj Zbieram na godny poród | Karolina Falkowska na Pomagam.pl ) Jesli któraś z Was chciałaby mnie wesprzeć z góry bardzo dziękuję 🥰 Niewątpliwie jest to duży wydatek, dlatego nie mogę sobie pozwolić na niego bez pomocy 😔 Jesli się nie uda, to oczywiście urodzę w normalnym szpitalu i nie będę czuła się gorsza. Nie zależy mi na pięknych wnętrzach i luksusie. Zależy mi na porodzie w przyjaznym środowisku i chce mieć pewność że nie spotka mnie przykrość czy upokarzanie ze strony personelu oraz że ktoś nie odmówi mi pomocy gdy o nią poproszę 🥺

Do góry