reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Czy w ciąży można pić dużo wody z cytryną ? Na ok 1,5-2 l wody wciskam sok z 1 cytryny i dodaje miód. Jakoś odrzuca mnie teraz od samej wody mimo, że zawsze dużo jej piłam ,ale chętnie za to piję z cytryną. (Wit C uszczelnia naczynia więc czytałam , że nadmiar Wit C może szkodzić bo mniej dociera do dziecka przez szczelne naczynia ...dlatego się zastanawiam nad tą wodą z cytryną).
Cytryna wcale nie ma dużo witaminy C, więc nie bałabym się przedawkowania, chyba, że przyjmujesz też w innej postaci, suplementy czy coś

reklama
Cześć, dziewczyny czy zdążają wam się może jakieś pobolewania w podbrzuszu, uczucie ciągnięcia, pełności? Nie wiem jak to sprecyzować?

Miala z was może któraś też problemy związane z plamieniami i jakie np były tego powody?
Hej , ja dopiero o to pytałam możesz zobaczyć kilka stron temu :)
Ale plamien nie miałam nigdy , wiec nie pomogę

Ja zasypiam na lewym, w nocy przekrecam się na prawy ale potem z powrotem na lewy i budzę się na lewym :D
Nie denerwuj się tylko jak czujesz ze uciskasz, zmieniaj pozycje. Może faktycznie poduszka ciążowa by pomogła? ☺
Mam poduszkę :) i w domu jak na niej śpię to jest bardzo ok , ale jak gdzieś wyjeżdżamy to jest masakra , wogole nie spać przez to uciekam ten brzuch i się martwię :) a nie umiem tak na jednym boku wyleżeć :D

Hej , ja dopiero o to pytałam możesz zobaczyć kilka stron temu :)
Ale plamien nie miałam nigdy , wiec nie pomogę

OK znalazłam, mam dokładnie tak samo z tym brzuchem jakbym miała w środku coś ciężkiego... I jak Ty z tym spaniem też tak mam częściowo na brzuchu i na boku też tak samo.. A jaka masz tą poduszkę? Serio pomaga? Ostatnio w ogóle śpię bardzo czujnie właśnie przez to że budzę się co godzinę...

OK znalazłam, mam dokładnie tak samo z tym brzuchem jakbym miała w środku coś ciężkiego... I jak Ty z tym spaniem też tak mam częściowo na brzuchu i na boku też tak samo.. A jaka masz tą poduszkę? Serio pomaga? Ostatnio w ogóle śpię bardzo czujnie właśnie przez to że budzę się co godzinę...
Ja mam dokładnie taka Link do: Poofi - Poduszka Do Spania Dla Kobiet w Ciąży Kremowo-szara / AKCESORIA DLA RODZICÓW - Mamissima - zabawki, akcesoria dla dzieci i rodziców.

nie wyobrażam sobie bez niej życia :D
Tak jak mówię jak tylko śpię bez to jest strasznie , mam wrażenie ze z każdym tyg gorzej

Hej. U nas nasze maleństwo ukrywa jaka ma płeć, ale moja ginekolog stawia, że to może być dziewczyna. Jeśli to się potwierdzi to zawsze chciałam mieć córkę o imieniu Sara. Jeśli jednak będzie syn to mąż marzy o Tymonie. [emoji6]Pozdrawiam
Dziewczyny na zaparcia kiwi lub woda z cytryną ciepła na czczo. Testowałam. Kawa też pomaga.

PS te, które znają płeć, macie imię dla dziecka?
U nas na 99% dziewczynka więc będzie Asia. W domu mam trzyletniego Tymka.

Ja mam plamienia. U mnie są od polipa. Raz krwawilam nawet bo mój miał aż 1,5cm. Ostatnio kawałek odpadł i już mniej plamie.

A gdzie masz tego polipa? Mam taką samą sytuację... Mój polip to polip doczesnowy szyjki macicy... Też i krwawiłam.. I plamie.. Bardzo to stresujące..

reklama
Do góry