reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja mialam takie zawroty gdzies w 5tc ;) taki jakby helikopter, kac...
Brzuch tez od 6tyg zaczal sie powiekszac, od podbrzusza sie zaczelo i teraz wygladam jakbym wypiela. Ale jestem waska i szczupla takze gdzies ta macica musi sie miescic

Uff dziękuje Aklime czyli to normalne... a jest na to jakiś sposób? Mało bezpieczne w drodze autem...to niskie ciśnienie czy czemu tak się dzieje??

reklama
Cześć Dziewczyny, jak u Was samopoczucie?[emoji4]
Mam nadzieje, że mdłości coraz mniejsze! [emoji847]

U mnie jakieś dziwne zawroty głowy wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałam, kojarzycie takie objawy?

Powiedzcie mi proszę czy to możliwe ze ja mam w 6tc już zmieniony jakby brzuch?[emoji85]
Jestem z natury szczupła ale zaczęły mi jakies żyły po bokach wychodzić nad biodrami a brzuch szczególnie z przodu cały czas wydęty... nie za wcześnie na takie perturbacje?
A badałaś sobie potas i żelazo ? Ja miałam mega zawroty głowy nawet raz zemdlałam ale mam anemię i niskie żelazo, do tego wypłukałam sobie potas troszkę z organizmu. Teraz już wszystko mam unormowane.

Uff dziękuje Aklime czyli to normalne... a jest na to jakiś sposób? Mało bezpieczne w drodze autem...to niskie ciśnienie czy czemu tak się dzieje??
U mnie zelazo wysoko w normie... nie wiem od czego to sie bierze, ale mysle ze ro taki objaw, jak np u innych mdlosci. Teraz trudno mi powiedziec ile to trwalo, czy tydzien czy dwa, ale przeszlo samo

Ja też po wizycie dzisiaj 9+3 dzidzia mierzy 2,53 cm urosła od ostatniej wizyty 2 tygodnie temu 1,3 cm. Widziałam, że któraś dziewczyna pisała o wysokim Igg przeciwciał toxo. Też mam ten probldm Igg wyszło 650 Igm 0,27 czyli ujemne. Lekarz kazał zrobić test na awidność i powiedział, że jest przekonany, że to stare zakażenie, ale żeby potwierdzić żeby mieć 100% pewności. Jutro ide zrobić ten test. No i dostałam wreszcie to L4, bo morfologia też nieciekawa i przez to łapie wszystkie infekcje i źle się czuje. Byłam chora po Świętach przez 2 tygodnie. Tydzień temu koleżanka z pracy była przeziębiona i mnie zaraziła na nowo. Z nowu katar, kaszel i gardło zawalone.

reklama
Cześć Dziewczyny, jak u Was samopoczucie?[emoji4]
Mam nadzieje, że mdłości coraz mniejsze! [emoji847]

U mnie jakieś dziwne zawroty głowy wcześniej nigdy czegoś takiego nie miałam, kojarzycie takie objawy?

Powiedzcie mi proszę czy to możliwe ze ja mam w 6tc już zmieniony jakby brzuch?[emoji85]
Jestem z natury szczupła ale zaczęły mi jakies żyły po bokach wychodzić nad biodrami a brzuch szczególnie z przodu cały czas wydęty... nie za wcześnie na takie perturbacje?
U mnie bez wymiotów, ale na granicy całymi dniami i kombinuje co by tu zjeść się zmuszając...

Ja podobnie jak @Aklime tak miałam koło 5/6 tygodnia chyba, głównie jak kładłam się wieczorem to taki helikopter trochę. Nie wiem co było przyczyną, tsh miałam wtedy trochę za wysokie i od tej pory się unormowało, ale nie mam pojęcia czy to nie zbieg okoliczności.

Brzuch mi tak wysadzało też właśnie koło 5-6 tygodnia. Mam wrażenie, że go bardziej było widać niż teraz w 9tym, tak się jakoś macica wypinała i chyba też częściowo wzdęcia, chociaż wtedy byłam przekonana, że to tylko macica i dziwilam się co tak szybko.

Do góry