reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Ja dostałam fajna teczkę z przegródkami na badania, zdjęcia, skierowania od lekarki na ostatniej wizycie. Fajna bo nieprzemakalna i mieści się w torebce. Gadżet reklamowy. Dostałam też witaminy na cały miesiąc. Wasi lekarze też wam dają coś na każdej wizycie ? Chodzę prywatnie, płacę 160 zł za wizytę z USG.

reklama
Ja dostałam fajna teczkę z przegródkami na badania, zdjęcia, skierowania od lekarki na ostatniej wizycie. Fajna bo nieprzemakalna i mieści się w torebce. Gadżet reklamowy. Dostałam też witaminy na cały miesiąc. Wasi lekarze też wam dają coś na każdej wizycie ? Chodzę prywatnie, płacę 160 zł za wizytę z USG.
Tez dostalam taka teczke reklama prenatal czy czegoś i probki witamin
A teraz jak bylam w klinice to oni maja swoje firmowe teczki logowane ale zadnych gadzetow. Ale np jak tam sie rodzi prywatnie to dla dziecka nie trzeba nic do szpitala bo wszystko maja i na wyjscie tez oni daja ubranka i kocyk a zima taki do nosidelka ocieplacz

A propo badań prenatalnych to pamiętajmy, że nie chodiz tylko o to czy dziecko bedzie miało wady, z którymi trzeba będzie żyć, ale jeszcze można wykryć choroby, które leczy się jeszcze w lonie matki.
Dlatego ja zrobie tyle badań ile się da:) wydam fortunę, stres będzie ogromny ale .... jeśli choćby istnieje cień szansy że to pomoże dziecku lub lekarzowi podjąć jakieś kroki wcześniej to ja to kupuje. Rozumiem dziewczyny które z różnych powodów nie chcą ich zrobić... bardzo szanuje takie decyzje bo ciężko jest wejść w czyjeś buty.
Ja ze swojej strony mogę dodać tyle że mojej znajomej uratowało to życie a i najpewniej jej dziecku....

Również chodząc prywatnie i płacąc 200 zł za wizytę z Usg otrzymałam wczoraj przy założeniu karty ciąży zgrabną teczkę mieszczącą się w torebce z przegródkami plus próbkę witamin, jakieś poradniki i inne pierdoły.

reklama
Do góry