reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

@w_karolcia nie było o tym mowy, byłam pod koniec 5 tygodnia. Jutro 6+6 więc już coś powinno być (oby!) Ale nie nastawiam się że zobaczę wszystko bo to USG mają kiepskie w lux med. Prywatny ma o wiele lepsze i w piątek pewnie zobaczę więcej :)

reklama
Zadzwoń do poradni i się zapytaj. U mnie L4 zawsze jest wypisywane do następnej wizyty u lekarza. Szkoda, że nie zapytałaś. Jednak to jest istotne. A co do tego czy musisz mówić nie wiem... Pewnie na L4 masz kod B
Muszę mówić jej ze w ciąży jestem? Czy mogę powiedzieć coś innego? Ale wiecie czy do konkretnego dnia mam chorobowe czy jak to jest??

Muszę mówić jej ze w ciąży jestem? Czy mogę powiedzieć coś innego? Ale wiecie czy do konkretnego dnia mam chorobowe czy jak to jest??
Tak chorobowe jest wystawione na określony czas zwykle do następnej wizyty musisz sprawdzić. W pracy sprawdzą po kodzoe, ze jesteś w ciąży bo będziesz dostawać 100% wynagrodzenia więc już nic nie ukryjesz :)

Jeśli zobaczy bezpośrednio L4 to jak kumata to zobaczy że ciąża (odpowiedni oznaczenie i od kogo). Ja bym teraz nie pisała ale po powrocie powiedziała jak jest. Tak zrobiła moja koleżanka :)

reklama
Do góry