reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

reklama
Dziewczyny robicie jakieś badania na własną rękę jeszcze przed pierwszą wizytą u gina?
Ja nie robiłam nic. Choć byłam już w 4 tygodniu na wizycie wcześniej zaplanowanej. Wtedy lekarz powiedziała, że na następną wizytę (6+6) mam zrobić tylko morfologię i crp.
Teraz zlecił resztę badań, tj. różyczka, toksoplazmoza, hiv, hcv itp. oraz USG piersi. Następna wizyta za 3 tygodnie.

Bety nie robiłam wcale. Tylko test ciążowy :)

Dziewczyny robicie jakieś badania na własną rękę jeszcze przed pierwszą wizytą u gina?
Ja bylam w 6t. Lekarz mi nic nie dal, kazal za 2 tygodnie przyjsc, lecz wolny termin dopiero za 4 tyg mial, za 2 tyg ide prywatnie ale przed wizyta zrobie wszystkie badania dla 1 trymestru oczywiscie prywatnie... koszt ok chyba 400 zl wiec jak mozesz na nfz to poczekaj na wizyte:)

Ja bylam w 6t. Lekarz mi nic nie dal, kazal za 2 tygodnie przyjsc, lecz wolny termin dopiero za 4 tyg mial, za 2 tyg ide prywatnie ale przed wizyta zrobie wszystkie badania dla 1 trymestru oczywiscie prywatnie... koszt ok chyba 400 zl wiec jak mozesz na nfz to poczekaj na wizyte:)
Strasznie dużo, pamiętam, że w pierwszej ciąży robiłam prywatnie wszystkie badania ale na pewno nie wydałam więcej niż 200zł. Ale to widać zależy od miejsca.

reklama
Chciałam się przywitać :) u mnie dziś taka sytuacja. 6-7 dni przed @. Ostatnia @ 24 grudnia. Termin wypadałby na 1 października ale myślę, że drugiej ciąży nie przenoszę i uda się być wrzesniówką.
Trzymałam dla Ciebie to miejsce ;) Gratuluję! Wiedziałam, że się nie zmarnuje ;)

Hej:) mam takie pytanie czy wszystkie obserwowalyscie u siebie jakies objawy zagnieżdenia sie zarodka? Czy może to przejść bezobjawowo?
U mnie nastąpiło między 26.12 a 27.12 i objawiło się konkretnym bólem jak na @ z rwaniem aż do ud, zasnąć nie mogłam.

I w którym dniu cyklu robilyscie test?
24dc (z 28 ;) ) , 9dpo

Witam kobietki [emoji16][emoji5][emoji171]
Ja to już po becie jutro wizyta [emoji4]
Ale jeszcze przed nią pomożecie mi ta betę rozszyfrować [emoji28]🤷🏻‍♀️ żebym na stare lata musiała takie rzeczy robić [emoji28]
Do tego coraz mniej mnie wszystko boli [emoji849]
To się tylko ciesz, że się organizm przyzwyczaja do zmian :) Trzymam kciuki!!

A gdzie Matka Chrzestna wątku Naszego @Preggers ?

Do góry