reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2019

Ja na szczęście wiem co do dnia jesli chodzi o zapłodnienie... Wkoncu sylwester jest tylko raz w roku[emoji23][emoji23][emoji23] nawet moja lekarka się śmieje, że musiał to być złoty strzal[emoji23]

reklama
U nas też śmiesznie, bo wiem ze owulacja wyszła mi dokładnie w narzeczonego urodziny :D także ma chłopak prezent.
Ja na szczęście wiem co do dnia jesli chodzi o zapłodnienie... Wkoncu sylwester jest tylko raz w roku[emoji23][emoji23][emoji23] nawet moja lekarka się śmieje, że musiał to być złoty strzal[emoji23]

No to dokladnie tak jak u mnie, co do dnia doslownie :) I też jak się okazuje był to sylwestrowy strzał. Najzabawniejsze, ze jeszcze 2 miesiace temu skonczylo mi sie poronienie, wiec, jak to mówi moj lekarz "raz a dobrze" :p

Pewnie masz rację. Ale kamien spadl mi z serca. Jakos tak dzis mam teraz humor pt "moge wszystko" :D
Oby tak bylo do konca ciazy :)
jestem w tym stanie od piatku :) gratuluję pieknych widoków na usg :)

w sobote byłam na urodzinach chrzesnika, wszyscy cieszą się i gratulują :) wczoraj byliśmy z dziećmi na nartach w Zielencu, juz czekałam ,aż się dzieciakom karnety pokończą bo sił nie miałam , a normalnie to cały czas chodziłam i potrafiłam nawet 8-9 km zrobić :)

Dzisiaj byłam w pracy, tez same pozytywne reakcje :) tak mi dobrze :)

teraz rachunki popłaciłam i juz trochę gorzej , ale damy radę ;)

O karmieniu mowa była ... ja obie córki karmiłam rok czasu , wracałam do pracy jak miały 6 msc , wiec wiadomo, ze wtedy juz zupki i kaszki, a czasem i MM. Dobrze wspominam ten czas, moje piersi też ( normalnie mam miseczkę B ) Rozstępu nie mam żadnego , tyłam w ciąży 12 kg ( smarowałam się jakimś kremem z Musteli), szybko wracałam do formy . Teraz może być gorzej bo zaczynam z kilkoma kg więcej niz 9 lat temu , ale w maju 2020 komunia młodzszej córki to będzie motywacja do szybkiego powrotu do aktywności .

Lecę po córkę do szkoły

do napisania

U mnie dokładnie 23.12 byl strzał :D
Śmieje sie ze pewnie w Wigilie doszło do cudu :D bo wtedy miałam owulacje :p

jestem w tym stanie od piatku :) gratuluję pieknych widoków na usg :)

w sobote byłam na urodzinach chrzesnika, wszyscy cieszą się i gratulują :) wczoraj byliśmy z dziećmi na nartach w Zielencu, juz czekałam ,aż się dzieciakom karnety pokończą bo sił nie miałam , a normalnie to cały czas chodziłam i potrafiłam nawet 8-9 km zrobić :)

Dzisiaj byłam w pracy, tez same pozytywne reakcje :) tak mi dobrze :)

teraz rachunki popłaciłam i juz trochę gorzej , ale damy radę ;)

O karmieniu mowa była ... ja obie córki karmiłam rok czasu , wracałam do pracy jak miały 6 msc , wiec wiadomo, ze wtedy juz zupki i kaszki, a czasem i MM. Dobrze wspominam ten czas, moje piersi też ( normalnie mam miseczkę B ) Rozstępu nie mam żadnego , tyłam w ciąży 12 kg ( smarowałam się jakimś kremem z Musteli), szybko wracałam do formy . Teraz może być gorzej bo zaczynam z kilkoma kg więcej niz 9 lat temu , ale w maju 2020 komunia młodzszej córki to będzie motywacja do szybkiego powrotu do aktywności .

Lecę po córkę do szkoły

do napisania
Jak sie oplaca rachunki, to faktycznie moze sie gorzej zrobic :p
A tak powaznie - jakos nie moge w to uwierzyc, ze jest dobrze, tzn boje sie teraz, ze w koncu uwierzylam chyba. I zaraz zaczne sie bac, ze sie nie boje. Jeju, jestem pokrecona :|
Ja się wlasnie boje tej aktywnosci, nie bardzo wiem, na co moge sobie pozwolic. Mialam od 3 miesiecy rehabilitacje, ktora przygotowywala mnie do operacji kregoslupa. Teraz nie bardzo wiem, co robic. Mam za chwile jakies masaze zlecone, ale nie wiem, czy to wystarczy, a na pewno jakies zajecia by sie przydaly.

Dziewczyny, wiecie, jak i gdzie, i kiedy trzeba sie zapisac do szkoly rodzenia? Podobno tam tez sa jakies zajecia dodatkowe.

reklama
Jak sie oplaca rachunki, to faktycznie moze sie gorzej zrobic :p
A tak powaznie - jakos nie moge w to uwierzyc, ze jest dobrze, tzn boje sie teraz, ze w koncu uwierzylam chyba. I zaraz zaczne sie bac, ze sie nie boje. Jeju, jestem pokrecona :|
Ja się wlasnie boje tej aktywnosci, nie bardzo wiem, na co moge sobie pozwolic. Mialam od 3 miesiecy rehabilitacje, ktora przygotowywala mnie do operacji kregoslupa. Teraz nie bardzo wiem, co robic. Mam za chwile jakies masaze zlecone, ale nie wiem, czy to wystarczy, a na pewno jakies zajecia by sie przydaly.

Dziewczyny, wiecie, jak i gdzie, i kiedy trzeba sie zapisac do szkoly rodzenia? Podobno tam tez sa jakies zajecia dodatkowe.

Ja chodzilam do szkoły rodzenia w szpitalu gdzie chcialam rodzic bo chciałam poznac położne a mieli bardzo fajny program. W tym chustonoszenie :)
Zajecia trwały 8 tygodni, raz w tygodniu zajecia. Ja sie zapisywalam dużo wczesniej bo ciezko z miejscami zaczelam chodzic chyba w 26/28 tygodniu jakos w tym przedziale ;)

Do góry