reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

@jurkovska co do zwolnienia to ja musiałam poprosić o L4, bo przecież ciąża to nie choroba. I to nic ze 2 razy już poroniłam i moim zdaniem to już jest wskazanie do zwolnienia, ale jak nie poprosisz to nie dostaniesz. Zmień lekarza, po co chodzisz do tego starego grzyba.. [emoji8]

reklama
Mam miesięczna przerwę w lux-med to wiecie, chciałam iść na NFZ w końcu płace te prawie 300zl składek na te posrany fundusz zdrowia, wiec chyba mam prawo zrobić jakieś badanie czy iść do lekarza :((((( a swoją drogą z obrzucaniem jego to serio myślałam że w gabinecie u niego sie porzygam, tak mnie zemdliło chyba z nerw HAhahah

Mam miesięczna przerwę w lux-med to wiecie, chciałam iść na NFZ w końcu płace te prawie 300zl składek na te posrany fundusz zdrowia, wiec chyba mam prawo zrobić jakieś badanie czy iść do lekarza :((((( a swoją drogą z obrzucaniem jego to serio myślałam że w gabinecie u niego sie porzygam, tak mnie zemdliło chyba z nerw HAhahah
Trzeba było się nie krępować, a na koniec dodać: " a no i jak pan widzi prosiłabym coś na wymioty, bo strasznie mi dokuczają" [emoji23][emoji23][emoji23]

@jurkovska ale jak nie dostają kasy do łapy to siedzą w tym gabinecie jak za karę.. ja przez to zaczęłam chodzić prywatnie, bo tez mnie moja gin przyjmowała z taka łaska jakbym jej krzywdę jakaś robiła..
mogłaś rzygać kochana przynajmniej by się nauczył ze się z ciężarówkami nie zadziera [emoji39]

@jurkovska ale buc. ja nawet nie mam słów :/
@Kimpossible nie martw się pewnie ciąża jest młodsza niż z OM, czasami nawet parę dni robi różnice i na kolejnym usg na pewno zobaczysz zarodek.

Ja dzisiaj zrobiłam badania, zapłaciłam 250 zł :/ na ten nfz mało co mi przepisał i większość i to te najdroższe musiałam płacić :( tęsknie za prywatną opieką medyczną.
Wkurza mnie to, że co miesiąc płacę kupę kasy na składki zdrowotne a nic z tego nie mam. Na nfz przepisał mi tylko morfologię, mocz, glukozę, Igg i Igm, a reszta kiedy? Pewnie nigdy :(
opieka ginekologa na nfz a prywatnie nie ma porównania, niestety. Sprzet dużo gorszy też.

Zrobiłam dzisiaj łącznie 16 różnych badań i myślałam że cała krew ze mnie spuszczą :p

reklama

A nie możesz iść do innego lekarza na NFZ? Przecież to straszny pajac!

Do góry