reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Zycze oby madziula miała takie szczescie jak kasia-z.Wiem ze to bardzo trudna sytuacja patrzeć na placzacego maluszka:).
Gdy Paulina szla do przedszkola strasznie plakala,ja zostawialam ja tam i po wyjsciu sama tez plakalam:tak:, nawet nie wiem z jakiego powodu,bo tam ma bardzo dobra opieke :-)

Załączniki

• DSCI1217.jpg
    DSCI1217.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 17
  • DSCI1186 (2).jpg
    DSCI1186 (2).jpg
    31,9 KB · Wyświetleń: 14
reklama
Ja tam tez nosilam syna ile wlezie...i tak samo jak Kasia_z nie mialam problemu z Igorem. Jak tylko zaczal sie przemieszczac to nawet jak ja go chcialam brac na rece to ten sie darl ze ja go biore a on woli sobie na czworaka po domu zasuwac.... ;) (a na czworaka zaczal spacerowac w wieku 7 mcy) i co najwazniejsze madziula noszenie dzieci nie jest zle bo dzieci potrzebuja czulosci..jedne wiecej inne mniej i miedzy innymi dlatego chca byc noszone..bo to ze jestes obok jak sie bawi to nie to samo co przytulanie sie do Ciebie-jego mamy, wiec dla dobra dziecka nie mysl w tych kategoriach ze noszenie jest zle. I nie wierze w cos takiego jak przyzwyczajenie do noszenia, kiedys czytalam w ktorejs z dzieciecych gazet ciekawy artykul na ten temat gdzie wyraznie bylo napisane ze dziecka nie mozna przyzwyczaic do noszenia jako takiego...do usypiania podczas noszenia itp tak ale nie do samego noszenia....

...mimo wszystko dzieci sa rozne moj syn i Kasi_z byli noszeni i nie bylo z nimi problemu..natomiast moj 2 letni braciszek caly czas chce byc na rekach.... i wierze ze to musi byc bardzooo meczace dla rodzicow...no ale on wazy 10kg wiec nie tyle co dla nich ciezki co samo to ze w kolko z nimi na rekach....a robic rozne rzeczy trzeba... :)

wiecie co ja mysle ze dziewczynki jednak sie bardziej przyzwyczajaja do noszenia niz chlopcy. tak mi sie przynajmniej wydaje. siostry cora tez jest wlasnie taka ze tylko mama i wiecznie placze.
narazie nie przejmuje sie tym ze go caly czas nosze i ze sie przyzwyczaji, tylko tyle ze jest to bardzo meczace. bede sie martwic dopiero jak juz bedzie starszy i nadal bedzie tak samo. mam nadzieje ze bedzie tak jak z Waszymi synkami :-)

madziula mysle ze ci maja taki problem, ktorzy doslownie ciagle nosza swoje dzieci...natomiast sama mowilas ze to tak w ostatecznosci, jak juz znudzi mu sie lezenie i bawienie zabawkami, wiec wydaje mi sie ze az takich problemow nie bedziesz miala....grunt zeby z byle powodu- kwekniecia nie leciec i nie brac od razu :)

kinga -no tak to az nie jest. tylko tyle ze musze caly czas z nim byc i zabawiac go, rozsmieszac itp. jak zaczyna plakac to zmieniam zabawke,pozycje lezenia itp chyba ze mu juz nic nie odpowiada to go biore :-(

Cześć Kobietki:-)
Mam pytanie do mam karmiących piersią. Jakie kupki robią Wasze pocieszki. Moja Zuza ciągle robi zielone...:confused: Nie pamiętam czy to dobrze czy nie:confused:

Co do noszenia to ja po synku mówiłam, że nie będę nosiła :-p hehe...i noszę. Staram się nie nosić "na odczepnego"tzn. by mieć ciszę, tylko wtedy gdy nic nic nie skutkuje. Po prostu mama wie kiedy trzeba wziąć na rączki:-p

Kate - gdzie znalazłaś good night milk??? Ile musi mieć maluszek, żeby mu zacząć podawać? Ja zastanawiałam się nad aptamilem, albo nanem, bo mam w polskim sklepie. Sasha nie ssie smoczka więc u nas zostaje tylko cyc...masakra. Ja już chyba za stara jestem;)
No i powiem Ci, że dwa lata to strasznie długo. Ja Kajetana karmiłam do 7-go miesiąca. 6 tylko cyckiem, a później dokarmiałam, teraz modlę się, żeby w ogóle do tego 6-go dociągnąć...

good night milk -niestety dopiero od 6 miesiaca:wściekła/y:
Organic Good Night Milk - Stage 1 Hipp Organic Baby Foods
ostatnio widzialam tez takie mleczko z cow&gate. A widzialam je na polce w Morrisonie, tak wiec w Tesco albo w Bootsie tez pewnie jest, tylko moze nie rzuca sie zbytnio w oczy.
Ja tez nie wiem ile jeszcze wytrzymam....Oj, tez juz mloda nie jestem.....:no::no::no:

Madziula - a ja Ci powiem co do tego noszenia to sie nie martw. Sama najlepiej wiesz co robic. Mi tez wszyscy ciagle powtarzaja ze za duzo nosze i mam to w nosie. Starsza core nosilam praktycznie bez przerwy, strasznie "upierdliwa" byla, ale jak tylko zaczela sie sama przemieszczac, to mialam problem ja zlapac:tak:. Jesli pokazanie dziecku ze jestes przy nim i zawsze moze na ciebie liczyc to rozpieszczanie to moje male sa rozpuszczone jak chol***... Choc to prawda ze mam malo czasu dla siebie i czasem jest mi dosc trudno:-( ale przeciez dziewuchy juz nie dlugo same beda mnie odganialy i beda chcialy sie juz tulic do kogos innego:szok:....

reklama
Cześć Kobietki:-)
Mam pytanie do mam karmiących piersią. Jakie kupki robią Wasze pocieszki. Moja Zuza ciągle robi zielone...:confused: Nie pamiętam czy to dobrze czy nie

Zielone kupki to nie dobrze:-(.Moja mala tez dosc czesto takie robi...szczegolnie wieczorem. Nie mam pojecia na co z tego co jem tak reaguje, ale faktycznie z ta moja dieta to roznie bywa.... Niestety, poza jakimis zmianami w diecie to nie wiem co na to poradzic...

Do góry