reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

piszecie o ulewaniu mój ulewał mocno ale już przestał teraz mu wycieka czasami poprostu albo jak za daleko zapcha palce hehe:-):-)
kate-a te plamki to mi się wydaje że od resztek pokarmu jak ulewa, bo mój mały tak miał jak ulewał teraz te krostki bo mój takie krostki maił schodza już:-D:-D

reklama
Kinga moja Asia ma dokładnie tak samo,tylko 1 policzek i z tego co już wiem(jutro będę u lekarza to się upewnię)to jest skaza białkowa co oznacza że za dużo białka w mleku.jesli karmisz piersia to musisz na jakis czas nabial odstawic i zobaczysz czy bedzie schodzic.ja poki co do mleka daje wiecej wody niz w przepisie i smaruje taka niemiecka maścia.zobaczymy czy zejdzie
welonka to raczej nie od mleka bo w takich miejscach ze nawet jak mocno uleje to nie ma szans zeby tam doplynelo

Kate_Bush myslalam ostatnio o Tobie, ze cos dawno Cie nie bylo :D a czy twojej corci tez ten czerwony policzek jest taki goracy? bo u niej bardzo...a zdrugiej strony nie hmm...tak czytam ze to moze byc skaza..tylko wiesz co wczesniej jadlam bardzooo duzo nabialu i bylo ok...a wlasnie od kilku dni jakos sie "opuscilam" z tym i wlasnie ten policzek jej sie zrobil czerwony i goracy...

Kinga - mi sie wydaje ze to bedie skaza lub inne uczulenie. Gabrysi wyszla skaza dopiero w 5 miesiacu zycia wlasnie mimi ze caly czas jadlam nabial- takze to b prawdopodobne.:tak:

hmm...tak myslalam dluzszy czas nad tym i wydaje mi sie ze to od czekolady...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: troche wczesniej sprobowalam i bylo ok...natomiast ostatnio mozna powiedziec ze troche zaszalalam....i chyba to to bedzie..wiec teraz ni grama i zoabczymy czy cos sie zmieni...:dry:

Kinga dzięki za pamięc jakoś tak wszystko szybko się kreci,bylo troche spraw,a to sasiad pozyczal laptopa.zagladalam co u was ale jakos nie mialam weny na pisanie. a co do tej plamki na policzku to pediatra powiedziala zeby sie nie przejmowac az tak,ze u dzieciaczkow to wystepuje i juz i dala nam masc.tyle ze ja karmie butelka juz tylko a ty piersia wiec moze faktycznie cos zjadlas?

u nas kicha,my przeziębieni,Asia się rozchorowała.strasznie kaszle i w nocy goraczke miala 38st,biedulka sie umeczyla.A dzis od rana a to usg a to pediatra,teraz dopiero wrocilismy.padla od razu i nie wiem ile pospi.mam nadzieje ze chociaz ze 2 godzinki to i ja sie zdrzemne bo w nocy nie bylo mi to dane.najwazniejsze ze nereczki w porzadku, plucka i oskrzelka u malej czyste.tylko cholera skad ta goraczka i taki kaszel mokry. a najgorsze ze nasze auto znow w warsztacie i jestem uziemiona aż moj z pracy nie wroci.dobrze ze mam fantastycznych sasiadow to jak poprosze zawsze pojada,w ogole oni nam chyba z nieba spadli ale o tym opowiem wam kiedys na zamknietym
ide teraz się troszkę kimnąc ,zagladne tu pozniej

aniach - mam do ciebie pytanie bo widze że jesteś, twoja Julka jest z września, karmisz piersią, czy mlekiem modyfikowanym? Jaka jest już duża? No i przede wszystkim czy dajesz jej już jakieś nowości do jedzenia? Zastanawiam się bo Zuzka to moje pierwsze dziecko i nie mam doświadczenia:-) pozdrawiam

dziewczyny mojej Zuzi też jeden policzek się taki zrobił, tylko że ja zrobiłam głupote i sama na początku nie zorientowałam się od czego, wypiłam herbate z cytryną i od tego ją wysypało, widocznie ma uczulenie na cytrusy, kiedyś wypiłam pół filiżanki soku pomarańczowego i też ją wysypało. Teraz nie pije z cytryną i już schodzi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Olena- karmie mlekiem modyfikowanym, dokładnie Bebilonem:tak: Obecnie ma 62cm, wazy około 4200gram:tak: Wprowadzilam jej juz kleik ryzowy:tak:

Do góry