reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
Dziewczynki - Sashy odpadł pępek, ale pojawił się strupek i odrobina krwi na pieluszce. Czy to normalne? U waszych dzieciaczków też tak było czy to tylko u mnie jak zwykle jak nie urok to przemarsz wojska?

Anaklim - u mnie przez kilka dni małemu robił sie w pępku strupek .. przemywałam dalej gazikiem ze spirytusem i teraz juz jest ok .. wiec chyba to normalne .. przemywaj i będzie dobrze.

Dzisiaj i mojej Julce odpadł pępek. Otwieram w ośrodku pieluszke małej a tu pępuszek leży sobie osobno. Odrazu lepiej bez tego kikuta:-)

mam pytanie co zrobić, żeby dziecko zaczęło jeść - je tylko 30ml. trzeba go budzić, a i tk nie chce jeść

celka- jak juz napisałam na głównym moja też wypija tylko 40ml i musze ją budzi co 3 godz. i chyba żadnego sposobu nie ma na to aby dziecko zaczęło wiecej pić:-(

reklama
Dziewczyny! Jeśli dzieci prawidłowo przybierają na wadze tzn, ze taka ilość na razie im wystarcza. Michał mna juz prawie 6 tygodni i od kilkunastu dni wypija na raz ok.100ml, a czytałam na sierpniowkach, ze niektore dzieciaczki w jego wieku wypijają 150 ml. Nie ma na to reguły.

Do góry