reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

no dobrze on jest ciągle głodny hihi:-) czasami się smieje że jak smoka zassa to by go pożarł razem z plastikiem hihi:-D:-D:-D..Jest słodki i robi się coraz cięższy ..pod koniec miesiąca mamy pierwszą wizyte kontrolną u lekarza jestem ciekawa ile waży:blink::blink:...Jemu czasami widze że 100 nawet nie stercza bo jak kończy jeść to pusty smoczek ssa i musze iść dorobić z 20 mil .:tak:..

reklama
Dziewczyny znowu mam pytanie co do mleka i butelek. Jeśli chodzi o butelki to po wysterylizowaniu zostawiacie je w sterylizatorze, czy może wyciągacie i dajecie na np pieluszke i czekacie, żeby wysły, a potem zakręcacie je czy jak.
Jeśli chodzi o mleko, to na noc robicie sobie więcej porcji i czymacie w lodówce, a potem tylko podgrzewacie, czy za każdym razem robicie świerze. Nasz dotychczasowy system to przygotowane butelki i gorąca woda w termosie, ale dzisiaj spróbujemy gotowe butle+podgrzewacz.

Odradzam wkładki canpol - dziś mnie w nocy na maksa zalało przez nie... a J&J super chłonne - cała noc i zero przeciekania. Z chłonnych też fajne są Rossmanowe i połowę tańsze. :happy2:

Odradzam wkładki canpol - dziś mnie w nocy na maksa zalało przez nie... a J&J super chłonne - cała noc i zero przeciekania. Z chłonnych też fajne są Rossmanowe i połowę tańsze. :happy2:

Kasia_z- zgadzam sie.. w przyplywie rozpaczy nabylam takie i jestem systematycznie zalewana, krew tez mnie zalewa hehehe. TT nie najgorsze ale maja tendencje do wedrowania po staniku..

w zeszlym tygodniu kupilam dwupak pampersow 78 sztuk... wlasnie sie koncza... moja mala ma niezly przerob heheh:-)

Celka-nigdy nie rób mleka na zapas zawsze na bieżąco.Ponieważ mleko które postoi troche oddziela się od wody i możesz załatwić takim sposobem żołądeczek maluszka ono po prostu jakby kwaśnieje..I nigdy nie rób zlewek z pozostałego mleka..Ja robie mleko na bieżąco,wtedy kiedy maluch chce i wiem że mu nie szkodze i jest ok...Ja wiem że wstawanie w nocy i robienie mleka jest uciążliwe ale to chodzi o zdrowie malca...Ja wczoraj nawetw nocy podpaliłam na gazie pusty kubek i czekałam aż woda się zagrzeje hihi dobrze że się w miare szybko ocknełam :-D:-D...rob mleko na bieżąco..Pozdrawiam

reklama
hihi no dokładnie byłam tak nie przytomna że szok :-D:-D..Mój mały budzi sie na karmienie co 2 godz jak w zegarku i zanim po karmieniu umyje butelke i się położę to zostaje mi mało czasu na sen:-D:-) ale jest ok..Musze teraz uważać bo kiedyś usne w tej kuchni hihi:-):-D z butelka w ręku :-)

Do góry