reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Wczoraj bylam z malym u neurologa w zwiazku z tym jego nie trzymaniem glowki gdy go sie podciaga za raczki. Maly oczarowal babke najpierw swoimi wlosami a potem przez cale badanie smial sie do niej zalotnie. Mowie Wam nawet do mnie tak sie nie usmiecha. No i babka daje mu jeszcze czas bo poza tym swietnie sobie radzi moj smyk, glowke trzyma idealnie gdy go sie trzyma w pionie czy jak lezy na brzuszku, interesuje sie zabawkami, wodzi za mna wzrokiem, tylko taki leniwy z podciaganiem tej glowki.

A i zalecila nam nie stosowac szczepionki bomby 6w1 w zwiazku z ta jego przebyta zoltaczka. Zaleca nam Infarnix + engerix

Ogolnie babka jest bardzo mila i widac solidna. Jakby cos to przyjmuje w Dormedzie, mam do niej kilka krokow. Dr Golebiowska.

Ostatnia edycja:
reklama
Majeczko - dokladnie nie wiem o co chodzi - lekarka to uzasadnila tym, ze to taka szczepionka-bomba, zreszta b dobra ale w tym przypadku jest niewskazane zbytnie obciazanie organizmu dziecka. Moze chodzilo takze o obciazenie watroby??:confused:

Kate - prawda jest taka , że mniej jest powikłań po szczepionkach 5w1 i 6w1 niż tych normalnych , zreszta poczytaj sobie co posałysmy wczesniej na temat szczepien tych bezpłatnych :tak:

ja tez prasuje, nawet zaczelam znowu prasowac Lamii, naszych raczej nie, chyba ze jakies koszule

:tak: ja też prasuję...całe mnóstwo rzeczy....Wszystkie rzeczy Majeczki i T-shirty Marcina, więc trochę tego jest, ale to nic, zawsze lubiłam prasować więc nie jest najgorzej ;-)

reklama
Pediatra mojej córeczki odradzała 6w1 na rzecz 5w1, gdyż po tej pierwszej zdarzało się, że dziaciaczki źle sie czuły.
Dziś zakupiłam herbatkę Hippa z koprem włoskim i Marice smakowała. Rozważałam też uspokajającą i ułatwiającą trawienie, ale na razie się wstrzymałam. Polecam też chusteczki do pupy Huggies z aloesem i witaminą E. Ślicznie pachną i co najwazniejsze świetnie wszystko zbierają i są delikatne dosłownie jak aksamit :-).
Co do ulewania u nas problem zażegnany (przynajmniej po dokarmianiach sztucznym, bo cycek wciąż podaję). Od niedawna testujemy NANa AR i jestem pod wrażeniem. Zero ulewania:tak:(a raczej chlustania;-))! Nawet gdy karmię piersią to jest ulewań znacznie mniej, a jeśli już to nie takie ilości jak wcześniej.

Do góry