reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

ja na poczatku sterylizowalam po kazdym uzyciu, tak samo jak i prasowalam wszystkie ubranka :-D:-D teraz sterylizuje raz, moze 2 razy w tygodniu, a tak to myje w cieplej wodzie z mydlem i ubranek tez juz nie prasuje ;-)

reklama
a tak w ogole, to jutro na 8 jade z mala na usg jamy brzusznej (profilaktycznie przy przedluzajacym sie dosc wysokim poziomie bilirubiny) i z wskazowek, ktore dostalam w rejestracji wynika, ze "badanie usg jamy brzusznej powinno byc wykonane na czczo, nie mozna w tym dniu jesc, pic ani palic papierosow" - ciekawe jak zrobic, zeby 2 m-czne niemowle bylo na czczo?? :confused:

Gagunia, pewnie "wystarczy" ominąć jedno karmienie przed badaniem, a nie pytałaś co to znaczy dokładnie. Takie maluchy szybciej trawią niz my. Ja też nie prasuje ubranek.

gogunia- daj znać po usg:tak:

ubranka prasuje w dalszym ciągu, ale luzik- mam ich tak dużo, że zazwyczaj zabieram sie do tego raz jakieś dwa tygodnie:-) hehe ale jak już zasiądę, to murowane 2-3 godziny z głowy:-D

co do butelek- z racji, że karmie małą butlą tylko raz dziennie, albo i w ogóle, to zawsze mam wysterylizowaną:-D a to dlatego, ze mam 6 sztuk więc sterylizator uruchamiam raz w tygodniu:-)

juz po USG, ale sie udalam... jechalam z tarchomina w korkach na 8 rano na rondo wiatraczna do lux medu, a na miejscu okazalo sie, ze USG mam na szernera - na bialolece... masakra, ale uprzejmy pan doktor przyjal mnie o 9, uff... wszystko ok, Zuzia zdrowa jak ryba :happy: i spytal przed samym badaniem, czy czasem mala nie glodna, zeby moze nakarmic, by sie nie denerwowala - a ja, ze przeciez miala byc niby na czczo, a on "oj tam, to tylko dziecko, a ja sobie i tak poradze" :happy: no ale nic, juz wrocilysmy, mala nakarmiona i wlasnie usypia na hustawce :-D o, smok wypadl, to chyba juz spi, ja tez ide, bo dzis czuwam od 3 :-(

Ewa - ja mam podobnie, ubranka nadal prasuje a butelek rawie nie uzywam wiec nie mam problemu ze sterylizacja:-)

Gagunia - to ty z Tarchomina jestes?

reklama
Do góry