reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
ja mam duży bebilon na jakieś 5 dni :(... i nie refundowany
Ale jak narazie nie będę nic kombinowała z mlekiem .. jak będzie jadł inne rzeczy i zacznie pić mleczko dla starszych dzieci to wtedy przejde na jakies inne .
Bebilon Szymkowi służy nie ma żadnych kolek , nie ulewa, nie ma wysypek i to się dla mnie liczy .... czyli mleczko jest dobre :-D

o to fakt, ze dobre.........moja Julcia tez dobrze nam sie chowa na tym mleczku.....tez sie jej nie ulewa, nie cierpi na brzusio itd
tez jak zmienimy mleczko to dopiero po 4 miesiacu jak juz zacznie cos wiecej jesc.

oj tak czytam o tych mleczkach i weim co czujecie, mój maly ma już 4 mleko (moje, sma, sam white, no i teraz aptamil) te ostatnie to odpowiednik polskiego bebilonu, nawet opakowania są takie same, mimo to zastanawiam się czy czasem nie będzie zmiany na inne - ale to dopiero się okaże za tydzien w sobotę, bo jadę do polskiego pediatry. Podejrzewam że mały ma skaze, ma pełno pryszczyków na buzi, a teraz pojawiły się za uszkami i na szyjce, choć muszę przyznać, że na aptimelu jest mniej niż na tym SMA. Poza tym, w końcu zaczął robić normalne kupki jak zmieniłam mleko :-). Co do witamin to tutaj lekarz powiedział, że nie trzeba ale jakoś mu nie ufam, bo jak powiedziałam, że mały ma problemy z wyprużnieniem, to stwierdził, że tak może być, a na pryszczyki, że to od mleka, ale się tym nie przejmować:crazy::no: to jest nienormalne.

celka- polski pediatra napewno ci doradzi:tak:

aniam- to dobrze, że mleczko służy Szymkowi i faktycznie, jak nie ma potrzeby to nie warto zmieniać:-)

celka- niestety i w polsce można na takiego buca trafić:no: u mnie w przychodi taki buc przyjmował... zawsze (jak julka była mała) wychodziłam od niego z niesmakiem... na szczęście juz tam nie pracuje. ciężko jest teraz o dobrego pediatrę.

co do mleka- ja czasami dokarmiam małą, ale NANem active (tym w puszce). bebilonu nie chciała:dry: chociaz ostatnio jest tylko na cycu, bo na butlę się pogniewała:baffled: wczoraj chyba z godzinę z nią walczyłam, w końcu się poddałam i dałam cyca:dry:

Dziewczyny macie problem z ulewaniem bo mój mały ulewa od kiedy ma te nowe mleko jest za rzadkie chyba nie wiem musze sie pediatry spytac :dry: ostatnio ciągle coś nie tak kurcze mam już tego dość :baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Welonka - moja mala tez ulewa, a jest tylko na cycu :-( dzis to wlasciwie chlustnela, w polowie jedzenia zaczela plakac, wiec wzielam ja na pionowo (ona tak czasem sygnalizuje chec bekniecia :happy:) i po 2 sekundach odbilo jej sie - jak to aniam napisala - jak staremu chlopu po piwie, ale zaraz po odbiciu byla cala mokra od zwroconego mleczka :-( rzadko jej sie to zdarza, ale jednak.
Kurcze dziewczyny, sluchajcie, dzis po raz pierwszy wzielam Zuzanke do wanny na prawdziwa kapiel :-D:-D super sprawa!! a mala byla po prostu w siodmym niebie :rofl::-) jeszcze jakies 2 kilo i ruszamy na basen :-)

Do góry