reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
ja mam duży bebilon na jakieś 5 dni :(... i nie refundowany
Ale jak narazie nie będę nic kombinowała z mlekiem .. jak będzie jadł inne rzeczy i zacznie pić mleczko dla starszych dzieci to wtedy przejde na jakies inne .
Bebilon Szymkowi służy nie ma żadnych kolek , nie ulewa, nie ma wysypek i to się dla mnie liczy .... czyli mleczko jest dobre :-D

o to fakt, ze dobre.........moja Julcia tez dobrze nam sie chowa na tym mleczku.....tez sie jej nie ulewa, nie cierpi na brzusio itd
tez jak zmienimy mleczko to dopiero po 4 miesiacu jak juz zacznie cos wiecej jesc.

oj tak czytam o tych mleczkach i weim co czujecie, mój maly ma już 4 mleko (moje, sma, sam white, no i teraz aptamil) te ostatnie to odpowiednik polskiego bebilonu, nawet opakowania są takie same, mimo to zastanawiam się czy czasem nie będzie zmiany na inne - ale to dopiero się okaże za tydzien w sobotę, bo jadę do polskiego pediatry. Podejrzewam że mały ma skaze, ma pełno pryszczyków na buzi, a teraz pojawiły się za uszkami i na szyjce, choć muszę przyznać, że na aptimelu jest mniej niż na tym SMA. Poza tym, w końcu zaczął robić normalne kupki jak zmieniłam mleko :-). Co do witamin to tutaj lekarz powiedział, że nie trzeba ale jakoś mu nie ufam, bo jak powiedziałam, że mały ma problemy z wyprużnieniem, to stwierdził, że tak może być, a na pryszczyki, że to od mleka, ale się tym nie przejmować:crazy::no: to jest nienormalne.

celka- polski pediatra napewno ci doradzi:tak:

aniam- to dobrze, że mleczko służy Szymkowi i faktycznie, jak nie ma potrzeby to nie warto zmieniać:-)

celka- niestety i w polsce można na takiego buca trafić:no: u mnie w przychodi taki buc przyjmował... zawsze (jak julka była mała) wychodziłam od niego z niesmakiem... na szczęście juz tam nie pracuje. ciężko jest teraz o dobrego pediatrę.

co do mleka- ja czasami dokarmiam małą, ale NANem active (tym w puszce). bebilonu nie chciała:dry: chociaz ostatnio jest tylko na cycu, bo na butlę się pogniewała:baffled: wczoraj chyba z godzinę z nią walczyłam, w końcu się poddałam i dałam cyca:dry:

Dziewczyny macie problem z ulewaniem bo mój mały ulewa od kiedy ma te nowe mleko jest za rzadkie chyba nie wiem musze sie pediatry spytac :dry: ostatnio ciągle coś nie tak kurcze mam już tego dość :baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Welonka - moja mala tez ulewa, a jest tylko na cycu :-( dzis to wlasciwie chlustnela, w polowie jedzenia zaczela plakac, wiec wzielam ja na pionowo (ona tak czasem sygnalizuje chec bekniecia :happy:) i po 2 sekundach odbilo jej sie - jak to aniam napisala - jak staremu chlopu po piwie, ale zaraz po odbiciu byla cala mokra od zwroconego mleczka :-( rzadko jej sie to zdarza, ale jednak.
Kurcze dziewczyny, sluchajcie, dzis po raz pierwszy wzielam Zuzanke do wanny na prawdziwa kapiel :-D:-D super sprawa!! a mala byla po prostu w siodmym niebie :rofl::-) jeszcze jakies 2 kilo i ruszamy na basen :-)

Do góry