reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Kkasiulka- ciemnozielona, czasem spieniona kupka może świadczyć o alergii lub nietolerancji pokarmowejm, a jeśli karmisz piersią, może też oznaczać, że zachwiane zostały proporcje między mlekiem z 1 i 2 fazy- na początku karmienia mleko jest słodsze, a jeśli dziecko possie piers przez chwile i przysypia, być moze zjada za duzo słodkiego mleka.
Tak pisze w numerze 10 październik 2008 w ,,M jak Mama" w temacie: Kolorowo pod pieluszką.

reklama
No więc dziś byłam u lekarza - w 10 dni mój potwór przybrał 660 gram. Słowa nie usłyszałam że to za dużo. Wszystko pozytywnie i jak u Anaklim. :tak:
Także welonka bez stresu. (BTW śmiać mi się chce z rad położnych pt budzić co 3-4 godziny, jak mój spał po 5-6 hehe, rzeczywiście sensu wiele w tych radach...)
A zielone i śluzowate kupki to często się zdarzają u takich maluchów, przeważnie oznaczają nietolerancję na coś zjedzonego (przez mamę albo na mleko) Zielone w sumie mogą sobie być cały czas i często jak się karmi modyfikowanym to są do nawet 2 roku życia i w sumie się tego nie daje wytępić. Śluzowate jak się utrzymują dłuższy czas, albo jak się pojawia krew to się szuka przyczyny (zmienia mleko, proponuje mamie dietę). Na pewno nie jest to z przejedzenia.
Welonka, bardzo prawdopodobne że mały jest marudny bo wyczuwa twoje zdenerwowanie, a tak poza tym jest 100% zdrowy :happy2: Ty się w ogóle nie przejmuj tymi bzdurami o karmieniu co 3 godziny, dawaj mu jeść jak chce a lekarza olej. Tylko na zdrowie wam to wyjdzie. :tak::tak::tak:

gratulacje dla wszystkich pięknie przybierających:tak::tak: chociaż moja olka nie jest gorsza:tak::tak: i w zasadzie też tylko na cycu:-)

kkasiulka
- luzik, zielone kupki to dość częste zjawisko. pewnie jak piszą dziewczyny- chodzi o coś w twojej diecie. wg mnie, jeśli oprócz zmiany koloru kupki nie wystąpiły żadne inne dolegliwości, nie zawracaj sobie głowy szukaniem "winowajcy".

welonka
- jak już napisały dziewczyny, udaj sie konsultacje do innego lekarza!

Kkasiulka - i pamiętaj też o tym, że kupki żółte się utleniają na zielono, czyli jak od razu nie zmienisz pampka, to żółta kupka przemienia się w zieloną.

Dzięki dziewczyny za pocieszenia .Ja małego karmie mlekiem modyfikowanym bebiko .Dziś było z nim wszystko ok kupki superowe nawet mniej marudny ,Pospałam dziś jakieś 3-4 godzinki także w porównaniu do tego co było nawet ok..:tak:Wiecie co mnie chyba jakaś deprecha bierze mam wszystkiego dość chce mi się płakać totalna załamka ,wszystkiego się czepiam bezsensownie...Wiem że głupoty pisze :-( ale już rozmawiałam dziś o tym z gaja poprostu mam ochote wszysto zostawić i wyjść ,nawet mój mąż mnie denerwuje ..Głupia jestem że tak pisze ale jakoś tak mi cierzko na duszy na ogół jestem silna wyluzowana wesoła a tera wyć mi się chce nie mam na nic siły ...Mam problemy ze starszym dzieckiem próbuje żądzić mną i nie pomagają tutaj rozmowy ani krzyki wysiadam ,nie ogarniam tematu ....:zawstydzona/y::-(....Może nie nadaje sie .:-(..Mój życiowy optymizm gdzieś uleciał

Dzięki kochane, ale to raczej nie dieta...:no: Ja jem tylko delikatne zupki, kanapki z wędliną, jabłka i banany. Dopiero dziś zjadłam pół kubeczka naturalnego jogurtu... Ale wczoraj jadłam brokuły - może to to??
Kasia - a o tym utlenianiu to ni widziałam...:no:
A poza kupkami wsio jest w porządku. Je kiedy chce, śpi dobrze, w nocy wstaje tylko dwa razy.... Poobserwuję ją jeszcze :tak:

Laski brak kupy pomocy. Termometr, masowanie, cieple oklady, dziurawiec,wykladanie na brzusio i nic trzeci dzien. Pierdzi jak skunks, leje na potege i wyje jak ja ja wierci w brzuchu czyli co 15 minut.:baffled: Kupilam herbatke z koperku i dla siebie tez.

Kasiulka sluzowatos kupy i zielonkawe zabarwienie to tez objaw slabego trawienia. Zielone cuchnace cokolwiek to znaczy i spienione powinny niepokoic.

Welonka zmien doktora:tak:

welonka- napewno juz niedługo wszystko sobie poukładasz i bedzie ok. Nie załamuj się. Przeciez masz dwoje dzieci, które kochają cie najbardziej na świecie! Trzymaj się!

kicia- może ta herbatka pomoże, a wybrubuj moze jeszcze Plantex:confused:

reklama
Kicia mi położna powiedziała że u takich szkrabów może kupka się nie pokazać do 5-ciu dni i nie jest to coś nienormalnego,ale za to jak zrobi to kupka będzie wszędzie hihihi u nas co 3 dni Mauryś się psuje i to jak:-D:-D:-D potem nie wiadomo jak go złapać i od czego zacząć mycie.

Do góry