reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

no to gratuluje! Maja jeszcze sama nie umie, przy meblach tylko albo za raczke chodzi, juz sie nie moge doczekac az zacznie samodzielnie chodzic :)

reklama
Maja wczoraj sama do mnie przyszla, stala przy kanapie i nagle z wlasnej inicjatywy zrobila kilk krokow i do mnie podeszla:):):) na wlasnych malutkich nozkach! :) a dzisiaj znowu raczkuje hehe :)

No,no Panta ,lada dzień i będzie dziewczyna biegać :-D.

A Liliana od wczorajszego wieczora ma gorączkę,jeśli jutro nie przejdzie pójdę do lekarza.Najdziwniejsze jest to ze poza gorączkom nic innego jej nie dolega:-(

Nie czekałam do jutra,wieczorem byliśmy u lekarza bo temperatura podskoczyła do 40°C .
Lekarz stwierdził zapalenie ucha i niestety antybiotyk:-(.Trochę mnie to zdziwiło,bo słyszałam ze zapalenie ucha strasznie boli,a ona nawet nie płakała.
Mamy tez zrobić badanie moczu.:sad:

oj biedna Lilianka!
jakis sezon na choroby sie zaczyna, Maja ma katar od kilku dni i chyba dzisiaj pojde do lekarza upewnic sie czy na oskrzela nic nie siadlo.

No moja też niestety miała zapalenie ucha na skutek katarku. U nas zaczęło się w ubiegłym tygodniu mała w nocy w środę dostała 39 stopni gorączki i udaliśmy się z nią do ambulatorium a tam jak zwykle siedział nie kompetentny typ i powiedział że on tu nic nie widzi mam dać czopek to przejdzie i odesłał nas do domu. Noc oczywiście zarwana bo mała dostała takiego kataru, że się dusiła. Na drugi dzień na wizycie moja pediatra powiedziała że gdyby typ zareagował jak trzeba i coś przepisał stan by się nie pogorszył i tak doszło ucho i gardło i bez antybiotyku się nie obyło. Niestety trochę katarek do dziś nam został. Jeżeli do poniedziałku nie przejdzie idę znów do lekarza. Biedne te nasze maluszki :((((.

Zdrówka dzieciaczkom!!!

Byliśmy na szczepieniu z synkiem, nie płakał tylko pisną zuch chłopak :) Waży 11,2 kg :)

A dziś robiliśmy urodzinki Dawidkowi, oto Synek i moje dzieło :D

Załączniki

• 1.jpg
    1.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 31
  • IMG_9618.jpg
    IMG_9618.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 44
witam drogie mamusie dawno mnie tu nie było i dlatego życzę wszystkim roczniaczkom duzo zdrówka i duże gratki za samodzielne kroczki (ja poczułam radość z pierwszych kroków jak mały miał 9 miesięcy)
Mam pytanie dajecie jeszcze witaminke D dla dzieciaczków.

reklama
ja tez daje tran, jest to tran norweski o smaku cytrynowym, polecam :)
Co do chodzenia to przecietnie dzieci zaczynaja chodzic w 13 miesiacu, ale jak widac po naszych dzieciach to kazdemu wychodzi inaczej :) Maja pierwsze kroki ma za soba, ale i tak woli chodzic za raczke.

Do góry