reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

reklama
Witam, a jak jest u Was z usypianiem maluchów w dzień i w nocy, zasypiają same, czy musicie kołysać, śpiewać? Ostatnio usypianie Dawida to tragedia, czasami to już nie daję rady, ostatnio dwie godziny łaził po łóżku i dopiero zasnął, dodam, że był zmęczony i śpiący zanim się położył. Dawid w dzień spał dwa razy od 1-2 h, ale widzę, że tego snu będzie potrzebował mniej, zaczął chodzić to dostał ogromnego powera. Po za tym strasznie marudzi mi w nocy, cały czas się przebudza, marudzi i idzie dalej spać.

U nas tez sie wlasnie zaczyna cos zmieniac jesli chodzi o spanie, wczesniej zawsze mial dwie drzemki w dzien o tych samych porach, a tu od wczoraj pierwsza drzemka juz godzine pozniej niz zwykle a druga dwie godziny pozniej, czyli druga drzemka, zamiast byc o 15, byla o 17:baffled: Ciekawe o ktorej teraz pojdzie spac na noc:szok: Dodam ze jeszcze samo usypianie trwalo dluzej niz zwykle:dry: I od jakiegos tygodnia tez budzi sie w nocy, ale na chwile, pokreci sie troche i idzie dalej spac tylko,ze przebudza sie dosc czesto:sorry2:
Ja gdzies czytalam,ze dziecko dopiero tak ok. 15 miesiaca przechodzi taki kryzys,ze jedna drzemka to za malo a dwie to za duzo a to chyba sie juz zaczyna:baffled:

Ostatnia edycja:
u nas zasypianie to zależy od dnia i humoru mojego synka ihihhi:-D:-D bo śpi w drugim pokoju i kłade go do łóżeczka i wychodze:-):-) i śpi a czasem musze stać pod drzwiami i kłaść go parę razy:baffled: bo wstaje ale w końcu i tak usypia bez płakania :-):-):-):-),nie mam problemu :-D:-D:-Djak szły ząbki to koszmar :dry:ale tak to z górki:-D:-D:-D:-D

A ja teraz z innej beczki;-)
Ostatnio wyczytala,ze wedlg tego schematu zywienia niemowlat dzieci od 10tego miesiaca powinny jesc obiad skladajacy sie z dwoch dan. Jak jest u was? Bo moj maly dostaje zawsze jedno danie na obiad, nie wiem czy mam mu zaczac dawac teraz dwa obiadki? Jak robie zupke to i tak zawsze daje mieska do srodka. A tam podali taki przyklad,ze na pierwsze danie zupka jarzynowa a na drugie jarzynka z miesiem:confused:

sylwia owszem tak jest w schemacie...ja natomiast ani jednemu ani drugiemu nie daje 2daniowego obiadu, bo u mnie nigdy takich nie ma...ja gotuje albo zupe albo drugie danie...i nie mam zamairu przyzwyczajac dziecka do dwoch dan. Zreszta zadne z nich by nie zjadlo tyle....

Podobnie jak Kinga gotuje tylko jedno danie i tylko jedno dostają.
Co do spania to tez tragedia:baffled:,spala 2 razy w dzień ale juz od jakiś 2 tygodni śpi przeważnie raz dziennie i to z wielkim bólem,widać ze jest zmęczona ale nie chce zasnąć choć próbowałam już rożnych sposobów:no:

reklama
Do góry