reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe dzieciaczki- pielęgnacja, karmienie, rozwój

Ogólnie te niekapki to są kapki. Mój Piotrek każdy niekapek przetestował i niestety znajdował odpowiednią kombinację zasysania i trząchania która powoduje wylanie ze środka cieczy ;-) U nas sprawdził się kubek z rurką silikonową (np. Canpol robi) - dziecko ssie przez rurkę tak jak wcześniej ssało pierś, a jak odwróci do góry nogami to nic nie wypływa zbytnio.

reklama
Kasia- dokładnie z tymi kubkami niekapkami moja Julia pamiętam wszystkie typy chyba miała i sprawdziło sie o samo co u ciebie :-D:-D to jest super i wygodniejsze mi sie wydaje

U nas sprawdził się kubek z rurką silikonową (np. Canpol robi) - dziecko ssie przez rurkę tak jak wcześniej ssało pierś, a jak odwróci do góry nogami to nic nie wypływa zbytnio.

dokładnie tak jak u nas :-) ja po doświadczeniu z butelką (odkręciła smoka i wylala na siebie cały płyn) nie wiedziałam już co robić z jej nie-piciem i w końcu ktoś mi poradził taki bidonik- rewelacja. Mała się nim bawi, nawet kiedy się bardzo stara coś z niego wytrząsnąć to się nie udaje a zawsze łyczek, dwa upije :tak::tak:
Wygląda to tak:
http://http://allegro.pl/item629749758_nuby_bidon_pstryczek_niekapek_320ml.html

Niekapki rożnych firm leżą zapomniane w szafie ;-)

dziekuje bardzo za tak liczne odpowiedzi :) kupilam Kubek NUBY z silikonowym dziubkiem, narazie jestem zadowolona. Bez porownania z tamtym kubkiem...
Taki bidonik z rurka na pewno jeszcze kupie, bo ponoc najlepiej jak dziecko pije przez rurke, ale moja Majka ma troche problem z piciem z czegokolwiek oprocz butelki i zwyklej szklanki... Ciagle sie krztusi, a przeciez nie bede jej poila zwykla szklanka, bo to trwa caly dzien i w dodatku polowa jest potem na niej... Kubeczek Nuby na razie sie sprawdza, jak sie nauczy porzadnie pic to sprawimy sobie rurke :)

u nas w trakcie sprawdzania niekapek numer dwa. co do NUBY to u nas to był wieki kapek...:tak:, Hania testuje teraz niekapek z LOVI i jeżeli chodzi o kapanie i wylewania to jesteśmy suche, tylko że nia mam pojęcia ile ona z niego wypija, bo bardziej zajęta jest gryzieniem ustnika niż piciem:-)...

Sanya - a z jakiej firmy ty masz bidonik:-)?

:-)my też testujemy Lovi i najlepiej sprawdza się jako gryzak. Mała siedzi i ociera dziąsełkami i wydaje takie śmieszne odgłosy. A jak sie bardziej przyssie i coś jej wyleci do buzito wtedy wielkie zdziwienie :tak:

Mam pytanie - jak wygląda u was teraz plan dnia i posiłków?
U mnie:
6:30 pobudka, mleko
8:30 mleko
8:30-10:00 sen
10:00 obiadek
13:00 owoce
13:00-14:00 sen
15:00 kaszka
17:00 mleko
18:30 kąpiel, mleko
19:00 sen na noc
czasem 22:00 mleko jak się obudzi

U nas wygląda to tak:
miedzy 6:30-7:00 pobudka,mleko
9:00 jogurt lub kaszka
miedzy 9:30-10.00 sen około 2 do 3 godzin
miedzy 13:00-13:30 obiadek
miedzy 13:30-14:00 sen około 1 do 2 godzin
16:00 deserek
17:00 sen ale nie zawsze około 1 godziny
miedzy 19:30-20:00 kąpiel i słoiczek na dobranoc lub kaszka
20:30 sen na noc
23:00 mleko
03:00 mleko (czasami prześpi)
między posiłkami do picia woda,sok lub herbatka.
Ostatnie dni nie zawsze jest według schematu,bo Liliana ma mniejszy apetyt(chyba przez zęby których nie ma)

Ostatnia edycja:
reklama
u nas wyglada to tak:
7 pobudka, mleko
10 nestle sinlac z owocami, sen do 11, 12
13 obiadek ugotowany przeze mnie
14-15 sen
16 czasem jak jest glodna to jakis sloiczek np brokuly, owoce
17-18 czasem sen
18 kaszka robiona przeze mnie
20 kapiel, mleko, spac
w nocy nie wstaje na jedzenie, czasem jak sie przebudzi o 4 daje jej mleko i wtedy wstaje kolo 8, 9 i wszytsko sie przesowa

A co do niekapka Nuby, to ich jest chyba kilka rodzajow? Ja mam ten co cala gore ma sylikonową, a la smoczek tylko taki duzy i w innym ksztalcie. Narazie nam nie kapie, mala uzywa go jako gryzaka i wtedy faktycznie nie zalezy jej na ssaniu, wypluwa i jest mokra :)
to taki kubek http://www.allegro.pl/item630943469_ok_nuby_kubek_ustnik_niekapek_6m.html

Ostatnia edycja:
Do góry