reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

ja tez juz po wizycie:tak:

morfologia, jak pisałam juz wcześniej bardzo kiepska:-(dlatego dostałam inny (mocniejszy) preparat żelazowy - sorbifer i mam go łykać 3 x dziennie, do tego witamine b12. mam tez codziennie pić jednodniowy sok z buraków, częściej wcinać czerwone mięcho, brokuły, natkę pietruszki i takie tam....

nie wiem czy wcześniej wam pisałam, ale na wargach sromowych wyszedł mi zylak:szok::szok: no, a że tam już nie sięgają pończochy, dostałam też deralex na zmniejszenie przepuszczalności ścian naczyń krwionośnych... poza tym wszystko ok. serduszko ślicznie bije- i to najważniejsze:tak::tak:

aaa.. przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 4 kg:szok: czyli 8 na plusie:szok:

reklama
Ewuniu - szkoda, że ta morfologia taka kiepska... :-( I pewnie zaparcia do tego....Kurcze - uroki ciąży, u mnie niestety tez się zaczyna ten sam problem - czyli hemoroidy....Ile my kobiety musimy znieść, ale zobacz - wciąż z usmiechem na ustach!! :-)

Tampeza - ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe co u naszych maluszków ;-)

Abigail - dzidzi chce, żeby rodzice mieli niespodziankę :tak: Jakies przeczucia??

sreberko - co u Ciebie? czekamy na raporcik ;-)

na zaparcia moge wam polecić - błonnik 90 - dostepny w aptece - super sprawa - naturalne i nie powoduje gwałtownych akcji wc-towych :rofl2::baffled::-p

ja hemoglobine mam tragiczną przez leki w szpitalu +antybiotyki jedzenie szpitalne :baffled: i wogóle wszystko

do tego nie mogłam brać ani witamin ani żelaza bo to przy lezeniu i lekach które biore powoduje to mego zaparcia a ja po operacji nie mogę do tego dopuścić i MAM PROBLEMMMMM

teraz duzo pije, jem otręby, kiełki, kefirki, śliwki suszone, owoce, marchewki, buraki, natke pietruszki itp..... co ma ułatwić trawienie i poprawic wyniki - za tydziń zobaczymy - po tym błonniku jest dużo lepiej

a włosy wypadająmi garściami :no::-(

Aqua-1 - zobaczysz, ani się obejrzysz a się wszystko unormuje :-):-)

Ewa - oby te wszystkie tabletki szybko pomogły :happy: Na szczęście dzidzia i tak urośnie cała i zdrowa, tylko z ciebie wyssie... no a to najpóźniej po porodzie do nadrobienia :-)

Buziaki! :-)

oj co do włosów to ja tez ostatnio trace na potege ale moze to przez wiosne zawsze tak miałam o tej porze roku
własnie odebrałam morfologie i na moje nie wprawione oko wszystko sie miesci w normach ufffff
hemoglobina tez choc juz tylko 12

a ja po wizycie, wszystko OK
troche ciśnienie podwyzszone, ale w poprzedniej ciązy tez tak miałam, bo jednak przy wizycie to jakiś tam stresik jest
teraz musze zrobic badania i niestety czeka mnie test po obciązeniu glukoza, niestety po godzinie i po dwóch będa mnie kłuc :-(

a co do włosów to ja mam nawet ładne i nie muszę ich myc codziennie, w poprzedniej ciązy tez były OK

acha... no i w końcu jestem na chorobowym, bo predzej byłam jeszcze na wychowawczym

Byłam dziś w laboratorium na badaniach. Wyniki nawet dobre, chociaż hemoglobina w dolnej granicy normy, niestety . Za mną też test obciążenia glukozą. Okropne przeżycie: pół szklanki wypiłam bez problemu, lecz im bliżej dna, tym było gorzej. Ale dałam radę:tak:.

W czwartek natomiast idę na USG 4d. Już nie mogę się doczekać, by zobaczyć moją kochaną kruszynkę:happy:.

kama, pycha - super, że wszystko ok:tak::tak:

pycha
- a czemu będziesz kłuta dwa razy???

sreberko- jak na ten etap ciązy 12 to i tak całkiem nieźle:tak::tak: byle tak dalej!!! ja mam ledwo 10:-(

aqua- dasz rade kochana:tak::tak:napewno wyniki się poprawią... w końcu dbasz o swoją dietkę:tak:

Tu nie robia badan krwi wiec calkowicie nie wiem jak u mnie z zelazem, a mialam problemy i bez ciazy. Jeszcze 3 tygodnie i pojade do PL to porobie sobie badania. Za to mam problemy z zaparciem, tez codziennie owsianka, jogurt, jablko i nic nie pomaga:no:

reklama
Do góry