reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
witajcie wieczorowa pora
dotarłam do domu...
i tak maleństwo to juz prawie na 100% Aleksandra młoda dama skopała dzis doktorkowi głowice od USG tak ze sam poczuł
waży sobie już 888g
ułozyła sie dość dziwnie bo w pionie dlatego tak tanczy mi po pecherzu...
kolejna wizytka za 3 tyg gin twierdzi ze wszystko w porzadeczku...
no i u mnie nic nie wspominał o badaniu na glukoze z obciazeniem...
a własnie na moje puchnace nogi przepisał mi ....... napisze nazwe jak wykupie bo nie jestem w stanie tego pisma odczytac...
ale jestem szczesliwa
a pogratulował rozpoczecia III trymestru :happy: uffffffff

kama - to ciśnienie podczas wizyty to tzw syndrom białego fartucha hi hi ..

Sreberko - gratulacje dużej dzidzi .. prawie tak duża jak mój chłopak ..

pycha- a czemu będziesz kłuta dwa razy???

chyba karolinna już o tym pisała, ze pobierają krew po godzinie i potem po 2 godzinach, to w sumie wyjdzie 3 razy, bo jeszcze przed wypiciem glukozy, to chodzi o test po obciązeniu 75 gram glukozy,
w poprzedniej ciązy miałam tylko 50 gram i wtedy tylko po 1 godzinie mi pobierali

i do tego przez te 2 godziny musze tam siedzieć i czekać, nie mogę wyjśc pochodzić, bo podobno rózne reakcje są

sreberko super wiadomości :tak:

a od kiedy dokładnie zaczyna sie III trymestr???

Pycha - mi też panie kazały siedzieć pod gabinetem , choć jedna mówiła ze tylko raz jej się zdażyło że dziewczyna słabo się poczuła po glukozie .. ale lepiej być w pobliżu .. weź soboe książkę i jakoś czas zleci ..

pycha III trymestr wg książki "W oczekiwaniu na dziecko" zaczyna się od 28 tc, to może lekarz sreberko ma inne obliczenia co do trymestrów:-)
chociaż na tej stronce znalazłam coś innego
MamaNaCzasie

Sreberko, wielkie gratulacje małego klopsa Oleńki :-):-):-) Super że wszystko dobrze, ładnie rośnie i mocno fika :-):-)

Co do glukozy, kłują was też przed wypiciem, czy dopiero po? Już nie pamiętam... Bo się zastanawiam czy nie wypić w domu i poleźć tylko na kłucie. Ja mam dwie klatki dalej pobieralnię krwi. Więc się nie przemęczę. Z chodzeniem chodzi o to, że wysiłek fizyczny zaburza wynik, więc każą siedzieć i czekać. Ale generalnie jak idziesz krokiem emeryta to raczej nic się nie stanie.

Witajcie,
ja właśnie dziś byłam robić test obciążenia glukozą. Nie jest takie złe.....Myślałam, że będzie gorzej. :tak: Tylko mnie kurcze Kasiu zmartwiłaś....:no: Siedziałam godzine na ławeczce, ale musiałam dopłacić jeszcze w lab. i poszłam do bankomatu, w sumie 15minut spacer, ale taki dość szybki....Myślisz, że to może zaburzyć wynik bardzo znacząco?? I kłucie jest dwa razy, przed i po wypiciu.

Wyliczając miesiące ciąży posiłkowałam się wspomnianą już tu książką "W oczekiwaniu na dziecko", tam III trymestr zaczyna się od 28tygodnia, a tu piszą, że od 26.....Ojej....:sorry2: To ja juz nie wiem jak to jest.... wkórym miesiącu ciąży jestem??:nerd:

reklama
Do góry