reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

kama - u mnie co do leżenia to różnie - zależy od aktywności Kuby - staram się .ale przyznaje, że ostatnio trochę się spionizowałam i chyba za mało leże :-(

może po tym antybiotyku jak wszystko się wyleczy to brzuszek przestanie się stawiać a Twój lekarz o tym wie? - ja biore leki rozkurczowe bo też brzuchol napinał się jak diabli a nospa nie pomagała -ale "tfu tfu żeby niezapeszyć" narazie jest dobrze i 24 -ego ide do gina z wieelkimi nadziejami na same dobre wieści

Anastazja - żelazo u babek w ciąży to dość często spotykane - ja brałam i podejrzewam, że teraz też mi dojdzie do listy - ja zawsze miałam słabe wyniki krwii a w ciązy wiadomo jak jest -dzidziuś potrzebuje - pij dużo wody bo po żelazie lubią wystąpić zaparcia - nic przyjemnego

..........a co ja Ci tu będe pisać jak Ty doświadczona mama jeteś :-)

reklama
Aqua-ciężko dziś miałam z tym brzuszkiem, Za radą lekarza wzięlam oprócz no-spy jeszcze magne B6. Odpukac-jest lepiej. Ale nie zapeszajmy.

Co do wyników, jestem mile zaskoczona:-). Morfologia w normie. Ciekawe jak długo. Przy Ani chyba od 6 miesiąca brałam zelazo. Pomagało i po porodzie miałam super hemoglobinę i przez chwilę myślałam, że to nie moje wyniki;-).

Spokojnej nocy dziewczyny.

preg.png
[/IMG]

kama, aqua- my odliczamy z wami!!! wszytsko bedzie dobrze, musi byc dobrze i tyle!!!

sanya- :-D:-D a o tych bólach głowy mówiłas gince??

anastazja- ja na strcie miałam bardzo dobra hemoglobinę, teraz juz trochę gorszą więc też biore żelazo... przy julce było identycznie- tylko, że wtedy przy braniu żelaza miałam zaparcia- a teraz luzik... nic mi nie dolega:-)

No to po wizycie ...
Myślałam,że to koniec mojego maratonu lekarskiego ale zanosi się na kolejny tydzień bieganiny... Dzisiaj próbując odebrać wynik cytologii dowiedziałam się że go zagubiono i muszę powtórzyć. Moja ginka się tak wściekła że szok. Powiedziała,że pozabija te laski, ale to już trudno heh zrobię nową dobrze,że nie muszę za to bulić .
Na usg z dzidzią wszystko w porzadku, uśmiałyśmy się setnie obserwując malucha, nawet ginka stwierdziła,że tak ruchliwego bobasa rzadko widuje :tak: nie dało rady zmierzyć wiercipiętki i zważyć ;-) Cały czas terminowo do przodu jakieś tydzień,dwa na pomiarach.Generalnie ciąża zdrowa i rozwija się prawidłowo.Hura! :-)
Natomiast matka się sypie.... Ginka już czekała na mnie, wyedukowana z moich całotygodniowych wojaży, nawet nie musiałam jej nic mówić jak było, bo już gadała z lekarzami u których byłam. Powiedziałam jej o dzisiejszych skurczach , więc od razu zrobiła mi usg szyjki, ale wszystko gra więc po prostu mogłam się za szybko zerwać z wyrka albo stresować badaniami. Powiedziałam jej o bólach głowy i zawrotach, zresztą po przejściu kilku kroków do gabinetu od auta byłam jak pijana i ona widziała w jakim jestem stanie. Skierowała mnie do neurologa.
Zaczynam podejrzewać ,że to mój głupi kręgosłup, przemieszczone kręgi powodują ucisk na żyły doprowadzające krew do mózgu i stąd te wariacje i ogłupienie. Miałam już to kiedyś, musialam brać ohydny lek który po prostu rozsadzal mi czaszkę. Nie wiem jak oni to zbadają, mam nadzieję,że nie wyślą mnie na CT.
No i generalnie chciała mnie jeszcze wysłać do ortopedy bo mi pas biodrowy wysiada (cholerne wypadki!!) prawdopodobnie kości mi się luzują zbyt szybko i potrzaskane kiedyś- nie wyrabiają i pod koniec dnia nie mogę zrobić kroku.
Także jutro-pojutrze neurolog, w niedzielę kolejna wizyta z wynikami dzisiejszych kłuć i zobaczymy co dalej.

Sanya - trzymam kciuki za ciebie , najwazniejsze że mimo twoich maratonów lekarskich z maleńswtem wszytsko w porządku i cały casz super się rozwija...no i gratulacje dla ginki - uper że na taka trafiłas ...

A u mnie po wizycie wszystko w poządku maluszzek super, mama ginekologicznie też, tylko mam zrobić badanie moczu bo ginka podejrzewa u mie zapalenie pęcherza.. a z wiadomości poznania płci... na 90% SYN tak więc mamę czeka cięzki bój z tatą żeby nie był Gerwazy...a i jestem na L4 tak jak chciałam a w piatęk z wynikami moczu raz jeszcze do ginki...

Sanya - dobrze mówi Klajo - najważniejsze że przy wszystkich twoich dolegliwościach dzidzia rośnie zdrowo. Masz ode mnie tytuł najdzielniejszej mamy na forum. Wolałabym jednak żebyś nie musiała tego wszystkiego przechodzić.
Klajo - znowu chłopczyk - czy ktoś to liczy? Chyba jest zdecydowana przewaga chłopaczków... Gratulacje

sanya trzymam kciuki ze wszystko bedzie dobrze ... tak czytam twojego posta i uswiadamiam sobie ile taki wypadek moze szkody narobic ... kiedys nerwy i teraz nerwy ... mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ... oszczedzaj sie kochana i duzo wypoczywaj ... trzymam kciuki

klajo gratulacje synka :tak:
faktycznie sporo tych chlopakow sie narobilo ... hmm moze mi dziolcha przypadnie :-p

Hej dziewczyny,
ja po wizycie uspokojona, moja gin stwierdziła że spróbujemy posłuchać serduszka na KTG ale zaraz sie zabezpieczała że może nie być słychać bo dziedzia jeszcze mała a tu ledwo przyłożyła i słychać bumbumbumbum aż się sama zdziwiła:-D a ja przeszczęśliwa. USG za 3t i będzie może wiadomo coś więcej.
Pozdrawiam

reklama
Abigiel - super, że serduszko tak mocno bije....to teraz już wiesz, czmu Mamusia chudnie, bo mały brzdąc potrzebuje sił żeby serduszko biło tak mocno:-D

Do góry