reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Sanya..........to ja tez czekam na wiesci po tym magicznym usg, bo wlasnie tez sie wybieram, mam nadzieje, ze sie uda.......
pozdrowka:-):-)

Zalapalam sie w Polsce na wizyte. Wszystko ok. Moje male niby tydzien mlodsze:baffled:, a wedlug niemieckiej ginki tydzien starsze:-p.Zrobil mi przeziernosc. A takie fajne bylo lapkami sobie machalo a potem myk i pokazalo dupcie:-p.

Zlapalam katar i sie mecze.

Zapalenie pecherza faktycznie moze przechodzic bezobjawowo. Bakterie sa niebezpieczne dla plodu. Ale lakarze maja rozne podejscie, jedni tym strasza a inni nie. Ja mam tak jak poprzednio grzybka i mojej niemry to nie bardzo rusza i dala mi jakies dropsy na to jak stwierdzil polski gin i przepisal mi kuracje jak bym miala tam dinozaura - kuracja 2 miesiace:szok:. No i wyklad 15 minut jakie to niebezpieczne. Wiec trzeba sie przeleczyc ale nie stresowac sie chyba za bardzo. A na zapalenie to bardzo dobra jest zurawina z naturalnych metod zapobiegawczych.

o rany:-):-):-)
Właśnie wróciliśmy z usg trójwymiarowego :tak:
Oczywiście wybrałam się za wcześnie i z 4d mam krótkie nagranie bo dziecko jest naprawdę za maleńkie żeby było wszystko dokładnie widać ale warto jest je zobaczyć :)
Mam też długaśne nagranie z 2d i jest chyba na tym etapie rozwoju lepsze, plus dwustronicowy opis każdego z uwidocznionych narządów maluszka:)
Dziecko ma 13.6 cm, waży 180 g serdusio bije 143/min. Ma wykształconą prawidłowo twarz,serduszko czterołamowe, wątrobę,przeponę, nereczki, pęcherz moczowy prawidłowe, Bardzo ruchliwe łapeczki i dłuuuugie nogi:) super stopki nagrane mam jak kopią :-D
Malec się strasznie kręcił i buntował, a my mieliśmy radochę podwójną, bo pani doktor zapomniała włączyć nagrywanie i musieliśmy powtorzyć całą sesję :tak:
Zbadała też stopień dojrzałości łożyska w skali Grannuma, ryzyko przodowania , ilość płynu owodniowego no i znowu powychodziło, że wygląda to na ciąże jakieś 2 tygodnie starszą niż wynika z wyliczeń.
No i najważniejsze:tak:
Na 80% drogie Panie to SYN!!!
Także przedstawiam małego Daniela :-):tak::-D
PS fotki będą potem bo niestety muszę przekonwertować pliki na inny format a nie mam narzędzi:(

sanya - gratulki :-) Ale fajowo...takie radosne wiesci! :-)
Jeszcze raz - gratuluje...na 80% Daniela ;-)

Sanya- super wiesci, GRATULUJE Danielka!!!!!!!!!!!

Fajnie, fajnie chyba bedzie naprawde przewaga chlopakow z wrzesnia { mamy juz ilu??? czterech czy jakos tak}!!!!!!

Przekonalas mnie tym, ze tak wszystko ladnie tam poogladali, pomierzyli i wogole.........na bank ide tez na takie usg.........no i maluch juz fajnych wymiarow!!!!!

A ja tez mam dobre wiesci.........;nie wiem co ten gin tam wymyslil, moze tylko tak na wszelki wypadek zlecil mi ten posiew.........nie wiem po co sie tak zamartwialam.........dzwonilam wczoraj do laboratorium........pani powiedziala, ze mocz jest jalowy, nic w nim nie uchodowano i nie musze leciec do lekarza z tymi wynikami, bo wszystko jest tam oki, ufffffffffff, jeden kamyczek z serca mamci spadl.......

reklama
ajako- super wieści kochana!!!

sanya- GRATULUJE!!!

a ja dziś rano skoczyłam na badania... niestety- moczu zapomniałam i jutro będę musiał iść jeszcze raz:wściekła/y::wściekła/y: i znów stanie w kolejce:no::no:ehhh... no cóż- dobrze, że skleroza nie boli:-p

Do góry