reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Oooo! Zwolnionko dobrze Ci zrobi Kkasiulka!
Świetnie, że z maluszkiem wszystko ok! Odpoczywaj, Babo, z nogami do góry, to pomaga na opuchliznę!

reklama
Dziewczyny - te afty to tak zawsze ?? czy macie w ciąży , nigdy czegos takiego nie miałam , ale nie brzmi zbyt zachęcająco :)) moja kumpela z pracy kiedyś to smarowała czymś co przypominało odzywkę do paznikci i podobno pomagało..
Kkasiulka - ja bym ten film chyba codziennie oglądała... mam zamiar iść na takie ..
mam zdjęcia i ciągle je oglądam... może wstawie w ramke będzie łatwiej...
A co do kotków, to mój jest perski ( ale chyba zmieszany trochę z jakimś innym |) zostawia wszędzie pełno kłaczków szarych ale i tak jest kochany, do tego to życiowa sierota, leniwy strasznie, tylko by spał , czasem coś zjadł i tyle:))

A co do kotków, to mój jest perski ( ale chyba zmieszany trochę z jakimś innym |) zostawia wszędzie pełno kłaczków szarych ale i tak jest kochany, do tego to życiowa sierota, leniwy strasznie, tylko by spał , czasem coś zjadł i tyle:))

Nasza pierwsza była persem zmieszanym z dachowcem, Kaj jej nie pamięta, bo miał 5 miesięcy jak zachorowała i musieliśmy już uśpić staruszkę (miała 12 lat:).
Nasza Tasza jest młodą kotką, przypałętała się, czarno-biały dachowiec:)))

Dobra...to tak..mam w reku homeopatie jednej z firm..tamta druga nie wiem czy nie lepsza...ale ta tez dobra...
BORAX-DAGOMED 43 "Zapalenia i grzybice jamy ustnej"
Takze polecam laseczki...zdecydowanie :-)

kkasiulka: nie miałam robionego toxo w pierwszej ciąży... hm... myślę że jakbym wspomniała o tym lekarzowi to by mnie wysłał... kurcze, a co to da jeśli mi przeciwciał nie stwierdzą? dzidzia i tak już duża... hm... myślę że jakby gin uznał potrzebę to by mnie wysłał, co? oj sama nie wiem...:confused:
a ty się laseczka kuruj i odpoczywaj... z puchnięciem nóg nie ma żartów! Sól odstaw, mocną herbatę, i kawę koniecznie, i nogi do góry:tak:

anik: dzięki za namiar na lek... poczekam do wyników i wyleczę to pieroństwo raz na zawsze:ninja2:

Dziękuję dziewczyny za troskę! Też jestem zdania, że zwolnienie może się przydać i dlatego chętnie kilka dni odpocznę.
Leże sobie teraz i z lekka zdycham, bo boli mnie gardło, najgorzej w nocy było, ale Mężuś przyniósł mi cytrynkę i bardzo mi pomaga :tak:
Tylko kurcze od tego kaszlu i kataru boli mnie głowa i brzuch....eh.... dlatego leżę ze spokojnym sumieniem. Praca nie zając ;-)

Korni - lekarz wie co robi, a Ty po prostu unikaj surowego mięsa (nie wiem jak mleko), sushi, no i z dala od kocich kuwet, plus higiena - mówię o myciu rączek. I będzie OK.
Kurcze, rzeczywiście, nie powinnam pić przecież czarnej herbaty, a ja siedząc w pracy - w księgowości, piję jej hektolitry....:dry: Dobra, przestanę. Soli mało uzywam, mówił też doktorek o ograniczeniu Kucharków, Ziarenek Smaku i innych takich. Też przestanę. Ile poświeceń dla Dzidzi, ale to nic....siedzę sobie z uśmiechem i myślę o moim małym skoczku i od razu mi lepiej :-)

Kasiulka - ty grzecznie wypełaniaj polecenia lekarza...., on wie co robi..., a jak "maleństwo" się ucieszy, że mama w końcu leży..., a nie cały czas na nogach... luz bluss:-D

Korni - ja również nie miłam skierowania na toxo, ale z ciekawości zapytam jak będę na wizycie w środę:tak:

kkasiulka myślę ze masz rację... z magdą uważałam, np jak robiłam kotlety mielone nie próbowałam czy są dobrze posolone, po prostu tak jak mowisz prewencja plus higiena:tak:

klajo: ciekawe co twój gin powie

laski jak sprawdzić czy głowa mnie boli z powodu wysokiego czy niskiego ciśnienia?
bo jak mam niskie to walnę sobie kawkę, ale jak boli mnie bo mam wysokie to nie chcę się kawką dowalić...:baffled:

dodam że mam wypieki i palą mnie policzka:baffled:

reklama
chyba musisz z maszynką do mierzenia chodzić hi hi...
ja zawsze miałam zimne ręce i nogi, ubrana w tysiące rzeczy i 30 kurtek , a teraz ciągle mi gorąco , .. zawsze w pracy w bluzie chodziłam a teraz krótki rękaw i tyle...
i też często poliki czerwone, a jeszcze jak mnie coś wkurzy to się czerwona jak burak się robię ... :))

Do góry