reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Oooo! Zwolnionko dobrze Ci zrobi Kkasiulka!
Świetnie, że z maluszkiem wszystko ok! Odpoczywaj, Babo, z nogami do góry, to pomaga na opuchliznę!

reklama
Dziewczyny - te afty to tak zawsze ?? czy macie w ciąży , nigdy czegos takiego nie miałam , ale nie brzmi zbyt zachęcająco :)) moja kumpela z pracy kiedyś to smarowała czymś co przypominało odzywkę do paznikci i podobno pomagało..
Kkasiulka - ja bym ten film chyba codziennie oglądała... mam zamiar iść na takie ..
mam zdjęcia i ciągle je oglądam... może wstawie w ramke będzie łatwiej...
A co do kotków, to mój jest perski ( ale chyba zmieszany trochę z jakimś innym |) zostawia wszędzie pełno kłaczków szarych ale i tak jest kochany, do tego to życiowa sierota, leniwy strasznie, tylko by spał , czasem coś zjadł i tyle:))

A co do kotków, to mój jest perski ( ale chyba zmieszany trochę z jakimś innym |) zostawia wszędzie pełno kłaczków szarych ale i tak jest kochany, do tego to życiowa sierota, leniwy strasznie, tylko by spał , czasem coś zjadł i tyle:))

Nasza pierwsza była persem zmieszanym z dachowcem, Kaj jej nie pamięta, bo miał 5 miesięcy jak zachorowała i musieliśmy już uśpić staruszkę (miała 12 lat:).
Nasza Tasza jest młodą kotką, przypałętała się, czarno-biały dachowiec:)))

Dobra...to tak..mam w reku homeopatie jednej z firm..tamta druga nie wiem czy nie lepsza...ale ta tez dobra...
BORAX-DAGOMED 43 "Zapalenia i grzybice jamy ustnej"
Takze polecam laseczki...zdecydowanie :-)

kkasiulka: nie miałam robionego toxo w pierwszej ciąży... hm... myślę że jakbym wspomniała o tym lekarzowi to by mnie wysłał... kurcze, a co to da jeśli mi przeciwciał nie stwierdzą? dzidzia i tak już duża... hm... myślę że jakby gin uznał potrzebę to by mnie wysłał, co? oj sama nie wiem...:confused:
a ty się laseczka kuruj i odpoczywaj... z puchnięciem nóg nie ma żartów! Sól odstaw, mocną herbatę, i kawę koniecznie, i nogi do góry:tak:

anik: dzięki za namiar na lek... poczekam do wyników i wyleczę to pieroństwo raz na zawsze:ninja2:

Dziękuję dziewczyny za troskę! Też jestem zdania, że zwolnienie może się przydać i dlatego chętnie kilka dni odpocznę.
Leże sobie teraz i z lekka zdycham, bo boli mnie gardło, najgorzej w nocy było, ale Mężuś przyniósł mi cytrynkę i bardzo mi pomaga :tak:
Tylko kurcze od tego kaszlu i kataru boli mnie głowa i brzuch....eh.... dlatego leżę ze spokojnym sumieniem. Praca nie zając ;-)

Korni - lekarz wie co robi, a Ty po prostu unikaj surowego mięsa (nie wiem jak mleko), sushi, no i z dala od kocich kuwet, plus higiena - mówię o myciu rączek. I będzie OK.
Kurcze, rzeczywiście, nie powinnam pić przecież czarnej herbaty, a ja siedząc w pracy - w księgowości, piję jej hektolitry....:dry: Dobra, przestanę. Soli mało uzywam, mówił też doktorek o ograniczeniu Kucharków, Ziarenek Smaku i innych takich. Też przestanę. Ile poświeceń dla Dzidzi, ale to nic....siedzę sobie z uśmiechem i myślę o moim małym skoczku i od razu mi lepiej :-)

Kasiulka - ty grzecznie wypełaniaj polecenia lekarza...., on wie co robi..., a jak "maleństwo" się ucieszy, że mama w końcu leży..., a nie cały czas na nogach... luz bluss:-D

Korni - ja również nie miłam skierowania na toxo, ale z ciekawości zapytam jak będę na wizycie w środę:tak:

kkasiulka myślę ze masz rację... z magdą uważałam, np jak robiłam kotlety mielone nie próbowałam czy są dobrze posolone, po prostu tak jak mowisz prewencja plus higiena:tak:

klajo: ciekawe co twój gin powie

laski jak sprawdzić czy głowa mnie boli z powodu wysokiego czy niskiego ciśnienia?
bo jak mam niskie to walnę sobie kawkę, ale jak boli mnie bo mam wysokie to nie chcę się kawką dowalić...:baffled:

dodam że mam wypieki i palą mnie policzka:baffled:

reklama
chyba musisz z maszynką do mierzenia chodzić hi hi...
ja zawsze miałam zimne ręce i nogi, ubrana w tysiące rzeczy i 30 kurtek , a teraz ciągle mi gorąco , .. zawsze w pracy w bluzie chodziłam a teraz krótki rękaw i tyle...
i też często poliki czerwone, a jeszcze jak mnie coś wkurzy to się czerwona jak burak się robię ... :))

Do góry