reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Zarabiste zabaweczki! Oczywiscie jesli wszystko bedzie ok na najblizszym badaniu...to zaraz po KUPUJE SOBIE hehehehehe
Zaraz zobacze po ile w USA bo teraz ten dolar taki tani...wiec moze znajomego poprosze ktory regularnie wysyla rzeczy do Polski....
No to jak slychac od 10 tygodnia to juz bym byla zadowolona...tak powiedzmy tylko 3 razy dziennie? heheheheh

ooo...to co pokazalas to tanie..i nie ma co kupowac w USA :)
A Hongkongiem sie nie ma co przejmowac...teraz prawie caly swiat robi wszystko w Chinach :-)

korni-ja jestem specjalistka od aft... Mam to cholerstwo nawracajace...i STRASZNIE bolesne.. Lykalam rozne rzeczy...smarowalam roznymi masciami i NIC...
Najgorzej jak sie umiescila np. na styku podniebienia i jezyka, bo napierdzielalo jak chore gardlo...i na dodatek spelenilam mowiac heheheheh...
Ale.....odkrylam takie granulki homeopatyczne...wlasnie na afty...jak chcesz moge sprawdzic jakie to dokladnie byly.... I...rewelacja!

no to witaj w klubie... mi puchnie język i gadam jakbym miała kluchy w buzi...

ale... dziś BYŁAM NA WYMAZIE Z JĘZYKA, afty podchodowane, jak nic nie wyjdzie to ja nie wiem...
...wolałabym leczyć przyczynowo a nie objawowo! A co!

wynik odbiorę po świętach... a teraz anik poproszę ten lek homeo

witam mamusie:-)troche sie ostatnio opuscilam w pisaniu. chcialam podziekowac za namiary na lekarzy z gdańska. wybralam dr olszewska babeczka na prawde jest konkretna. bylismy w zeszly piatek z tatusiem u niej. strasznie sie balam tego usg, ale na szczescie wszystko w porzadku. gdy maluszek spal pomierzyla go dokladnie mial prawie 5cm od glowki do kosci ogonowej,slyszelismy serduszko- cos niesamowitego:-D fald tez w porzadku obudzila go potem i zaczal sie strasznie wiercic kopac i boksowac taki wiercipieta po mamusi:-Dnie wiem jeszcze jakiej jest plci ale od samego poczatku mowie jak o chlopcu..jesli ladnie sie obroci to moze poznamy plec za tydzien. niepokoi mnie troche nadzerka ktora u mnie wykryla, oczywiscie przeprowadzila caly wywiad dokladnie zbadala a samo usg trwalo z 15minut i co najlepsze dostalismy jego zapis na cd.wizyta 120zl ale trwala 45minut i mnostwo rzeczy sie dowiedzialam i dostalam zwolnienie..nie mam sil juz wstawac do pracy o 4:30.. oczywiscie cala masa badan dzis wrocilam z klucia: morfologia, mocz, glukoza, antygen hbs, tsh, ft4, wr, grupa krwi, toxo-IgM IgG, cmv-IgM IgG. choc wizyta byla w prywatnym gabinecie to udalo mi sie wiekszosc badan zrobic na ksiazeczke-mialam skierowanie od poprzedniego lekarza;-)placilam tylko toxo, cmv i gr. krwi-razem 110zl- w szpitalu na zaspie maja znizke dla ciezarnych toxo i cmv za95zl.jutro odbieram wyniki i cala sie niepokoje.mam nadzieje ze bedzie dobrze..
widze ze nie jestem sama mnie tez dopadly te okropne afty. jesli macie jakis skuteczny sposob to prosze bardzo o pomoc. nie wiem czy mozna uzywac aftinu bo mi kiedys pomogl i chetnie bym sie ich pozbyla;-)wogole teraz bede was czesciej odwiedzala:tak: zycze wszystkiego dobrego i pozdrawiam

sabion- gratuluję!! na pewno wszystko będzie w porządeczku:tak::tak:

isuniu- spoko taki sprzęcik:-):-) też bym sobie chętnie coś takiego sprawiła:tak:

ja tez, ja tez!!!!!!!!!!:-):-)

ps; taniocha to, myslalam, ze wiecej kosztuja takie cudenka do podsluchu hehehe:-)

(no przecież się wkurzę... drugi raz mi zeżarło posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:)

sabion: gratulacje! Dobry lekarz to super sprawa, ja też chodzę prywatnie, dlatego że mam do swojego zaufanie... no i od prywatnego można liczyć na więcej zainteresowania i zruzumienia:sorry2:

dziewczyny czy toxo jest obowiązkowe? nie mam styczności ze zwierzętami, a kotami to już na pewno... a gin mi nie zasugerował nawet tego badania...

reklama
Melduję sie po wizycie u gina :happy2: Wszystko w porządeczku, Dzidzi rośnie jak na drożdżach, jest juz taki Maluszek duzy, że nie daliśmy rady go zmierzyć, no i ustawił sie do nas czubkiem głowy....:-D Więc wciąż nie wiemy czy synuś czy córunia:sorry2:

Z racji tego, że jestem dość mocno przeziębiona i puchną mi juz nogi - dostałam zwolnienie....Mam o siebie zadbać, leżec - nici z pomocy mojej mamie przy porządkach wiosennych, zakaz! No, i ograniczyć sól i ostre przyprawy - co na serio mało stosuję... Papier mam na 3tygodnie, ale na tyle to nie mogę sobie pozwolić, podejrzewam, że góra do wtorku sobie odpocznę...
Dostaliśmy od doktorka filmik z poprzedniej wizyty - mamy uwiecznione jak Maluch skacze!!:-D:-D Super, mówię Wam!

Idę sie więc położyć, wrzucę fotki z poprzedniej wizyty, małe UFO :-);-):-D

Korni - toxo jest dość istotne, Tobie nie szkodzi, przechodzone jest bezobjawowo, ale u Dziecka w stanie prenatalnym może mieć wpływ na wady wrodzone....Ale może już miałaś toxo robione przy pierwszej ciąży i wyszły Ci przeciwciałą, jeśli tak, to nie ma sensu robić drugi raz.

Do góry