reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

witam Jestem tu po raz pierwszy. Ale dzisiaj rano zrobiłam test i mam dwie grube krechy :) tak sie ciesze teraz wizyta u lekarza. Ale z tego co wyliczyłam to dzidzius powinien byc wrzesniowy :)

reklama
DZIEWCZYNKI JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO WKROTCE WAS BEDZIE SPORA GROMADKA :)

IBI - KTORA CHCE DO WAS DOLACZYC BYLA NA WIZYCIE U GINA...MOWILA ZE JEST W 6 TYGODNIU CIĄZY....A POZA TYM SERDUŃKO PIEKNIE BIŁO...
SZKODA ZE NIE MA NETU...:-(

witam nowe wrześniówki ;)
cos nam tutaj za dużo wątków i wszedzie piszemy o tym samy ;) trzeba się będzie bardziej zdyscyplinować....
Dzięki za informację co do leku- teraz moge go spokojniej brać, lekarka mi mówiła że mam cos tam w moczu i nawet pytała o kamicę i inne schorzenia, ale ja nigdy nie mialam nic stwierdzonego, chociaż czasem ktos mi sugerował żebym sprawdziła. Mam nadzieję, że to wyleczę teraz i nie będę miała więcej problemów.
Ciągle w temacie lekarzy :/- dziś miałam wizytę u alergologa, zapisałam sie jeszcze w tamtym roku, to skorzystałam żeby sprawdzić. Oczywiście mam jakieś oskrzelowe małe niedyspozycje, teraz będę sprawdzać czy naprawdę te leki które mi przepisała są nieszkodliwe w ciąży. Wolę się podleczyć niż mieć potem problem z niedotlenieniem dziecka :(

Byłam wczoraj po raz pierwszy u lekarza. Pani doktor ustaliła wstępnie termin porodu na 17 września. Ona coś wspominała że jestem w 5 tygodniu, chociaż wg kalendarza bb jestem w połowie 6. Ale mniejsza z tym.
Niestety nie słyszałam serduszka - mam nadzieję, że to po prostu za wcześnie i nic złego to nie oznacza. Widziałam natomiast na USG że maleństwo ułożyło się już we właściwym miejscu. Bałam się trochę ciąży pozamacicznej i trochę się uspokoiłam.
Pani doktor założyła kartę ciąży. Wpisała dotychczasowe badania. Wcześniej zrobiłam tokspoplazmozę, cytomegalię, morfologię.
Na kolejną wizytę za miesiąc muszę zrobić: mocz, grupę krwi, poziom cukru i morfologię.
No na tyle - alem się rozpisała.

słuchajcie, jeśli lekarka mnie badała i stwierdziła ze macica jest odpowiednio powiększona do wieku ciąży to chyba znaczy że zarodek jest zagnieżdżony w dobrym miejscu? a przynajmniej nie pozamacicznie?????

reklama
Do góry