poziom horomnu HCG beta - to jest ten sam, który wykrywa się w moczu testem domowym, ale we krwi jest bardziej wiarygodne badanie i widac jak przyrasta- ponoć jakos dwukrotnie na2-3 dni?-ale tu nie mam pewności.Nie chce wyjsc na nieuswiadomiona, ale co to jest beta?
Nie jestem pewna, ale u mnie badania chyba beda inaczej wygladaly bo jestem w Anglii - ciaze prowadzi polozna i to ona zrobi wszystkie badania. U lekarza juz bylam - zmierzyl mi cisnienie i zapytal czy zrobilam test, pogratulowal i powiedzial na co uwazac. :-(
A na co Ci lekarz kazal uważac???
niestety prywatni nie wypisują skierowań i trzeba płacic za badania :-(
Ewentualnie można iść do lekarza rodzinnego i moze on jak będzie chciał, to przepisze skierowanie. Spróbować zawsze warto.
ja próbowałamm przed ciążą poprosić rodzinnego o badania podstawowe, to jak się tylko dowiedział,że mi ginekolog kazała to od razu się zdenerwowała że to tamta ma minie na badania kierować ... Chociaż tak normalnie to bardzo mila i pomocna kobieta, często do niej chodzę po tabletki na alergie.
Zastanawia mnie tylko jak to jest - prywatny lekarz może wypisać zwolnienie z pracy, może skierować do szpitala, ale na badania to już nie??? dziwne. Mi się właśnie nie udało zapisać na ten tydzien do lekarza i chyba pójde do przychodni, o ile tam się dostanę tylko w przychodni pewnie nie mają USG i wiele się nie dowiem z takiego badania, jak myślicie? Zawsze chodzilam do gina prywatnie, ale w sumie jakbym trafiła gdzies do szpitala to nie bede wybierac kto mnie bada, trzeba się uodparniać