reklama
sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
Sreberko - a ty nie masz przypadkiem terminu na wtorek...:-);-), wtorek to już wrzesień, możesz spokojnie rodzić ...;-)
lekarz stwierdził ze szyjka krótka miękka itp wiec powinnam "paść" przed wtorkiem ale jeśli nie to nie bedziemy dłużej czekac i po wizycie wtorkowej wyśle mnie już do szpitala a sam dojedzie i urodzimy jak on to powiedział.....
Klajo ale co racja to racja BYLE do WRZEŚNIA
ale suwaczka nie zmieniam...........
agata806
Fan(ka)
Agata- ta bakteria wyszła Ci w posiewie ?? Bo ja tez mam , mają mi podac jakiś antybiotyk na to .. No i teraz mam na to globulki , ginka mi dała bo może troche ją " wytłucze "...I dlaczego 5 dni w szpitalu ?
Bakteria w posiewie, globulek nie dostałam bo przez 3 tygodnie a w gorszym przypadku 5 tygodni nie uda sie utrzymać sie bez bakterii. Antybiotyk dostanę jak przyjadę do szpitala, a 5 dni w przypadku gdybym przyjechała za późno i maluch też musiałby go dostawać albo bakteria wyszła w posiewie, który jest robiony u noworodka.
Moja maleńka jest faktycznie maleńka - wg usg waży koło 2800. Pani doktor pociesza mnie że w czasie porodu powinna przekroczyć 3kg. Ale tak czy siak jest malusia w porównaniu z jej starszą siostrą.
Mam leżeć i odpoczywać - zakaz sprzątania. Ciekawe jak mam to zrobić po remoncie.
Podobno szyjka miękka, o dziwo rozwarcie na jeden palec. Przeraziło mnie to okrutnie ale pani doktor powiedziała że do terminu raczej nie doczekam.
Łożysko też jest podobno małe i zaczął się proces zwapnienia czyli starzenia sie łożyska.
Mam leżeć i odpoczywać - zakaz sprzątania. Ciekawe jak mam to zrobić po remoncie.
Podobno szyjka miękka, o dziwo rozwarcie na jeden palec. Przeraziło mnie to okrutnie ale pani doktor powiedziała że do terminu raczej nie doczekam.
Łożysko też jest podobno małe i zaczął się proces zwapnienia czyli starzenia sie łożyska.
KarinaNieZie
Wrześniowe mamy'08
Artemida - moj synek tez jest ponoc malutki, ciekawa jestem jaki naprawde sie okaze, z tym ze ja mam termin na koniec wrzesnia.
Wlasnie sie umowilam dzis na kolejne USG bo nie moglam sie oprzec zeby go znow zobaczyc i sprawdzic ta wage.
Wlasnie sie umowilam dzis na kolejne USG bo nie moglam sie oprzec zeby go znow zobaczyc i sprawdzic ta wage.
aniach
Mama-maj 94i wrzesień 08
Sreberko- ale fajnie, że już niedługo będziesz tulić swoją kruszynke:-)
Artemida- najważniejsze że bedzie miała około 3kg, to przeciez jest idealna waga a nie wszystkie dzieci rodza sie przeciez z duza waga. Ja jak sie urodziłam to mialam 2kg i bylam miesiecznym wczesniakiem i wyroslam bez zadnych powaznych chorob, wad itp. wiec nie ma czym sie przejmować.:-)
Artemida- najważniejsze że bedzie miała około 3kg, to przeciez jest idealna waga a nie wszystkie dzieci rodza sie przeciez z duza waga. Ja jak sie urodziłam to mialam 2kg i bylam miesiecznym wczesniakiem i wyroslam bez zadnych powaznych chorob, wad itp. wiec nie ma czym sie przejmować.:-)
Artemida, zuzia jak sie urodzila wazyla 2650 (mniej niz wyszło na USG) i bylam lekko przerazona, ale bb szybko nadrobila. Ja wazylam przy proodzie tyle samo, taka nasza rodzinna uroda. Teraz tez nie sadze zeby Mati wazyla wiecej niz 3 kg, w 33 TC wazyla 2100.
Sreberko, to znaczy ze urodzisz we wtorek czy ze połozysz sie do szpitala wtedy?
Sreberko, to znaczy ze urodzisz we wtorek czy ze połozysz sie do szpitala wtedy?
reklama
sreberko
mała iskierka 05-09-08 :)
wg lekarza urodzę we wtorekSreberko, to znaczy ze urodzisz we wtorek czy ze połozysz sie do szpitala wtedy?
Podziel się: