reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Sreberko - a ty nie masz przypadkiem terminu na wtorek...:-);-), wtorek to już wrzesień, możesz spokojnie rodzić ...:-D:tak:;-)

lekarz stwierdził ze szyjka krótka miękka itp wiec powinnam "paść" przed wtorkiem ale jeśli nie to nie bedziemy dłużej czekac i po wizycie wtorkowej wyśle mnie już do szpitala a sam dojedzie i urodzimy jak on to powiedział.....
Klajo ale co racja to racja BYLE do WRZEŚNIA :laugh2:
ale suwaczka nie zmieniam...........

Agata- ta bakteria wyszła Ci w posiewie ?? Bo ja tez mam , mają mi podac jakiś antybiotyk na to .. No i teraz mam na to globulki , ginka mi dała bo może troche ją " wytłucze "...I dlaczego 5 dni w szpitalu ?

Bakteria w posiewie, globulek nie dostałam bo przez 3 tygodnie a w gorszym przypadku 5 tygodni nie uda sie utrzymać sie bez bakterii. Antybiotyk dostanę jak przyjadę do szpitala, a 5 dni w przypadku gdybym przyjechała za późno i maluch też musiałby go dostawać albo bakteria wyszła w posiewie, który jest robiony u noworodka.

Moja maleńka jest faktycznie maleńka - wg usg waży koło 2800. Pani doktor pociesza mnie że w czasie porodu powinna przekroczyć 3kg. Ale tak czy siak jest malusia w porównaniu z jej starszą siostrą.
Mam leżeć i odpoczywać - zakaz sprzątania. Ciekawe jak mam to zrobić po remoncie.
Podobno szyjka miękka, o dziwo rozwarcie na jeden palec. Przeraziło mnie to okrutnie ale pani doktor powiedziała że do terminu raczej nie doczekam.
Łożysko też jest podobno małe i zaczął się proces zwapnienia czyli starzenia sie łożyska.

Artemida - moj synek tez jest ponoc malutki, ciekawa jestem jaki naprawde sie okaze, z tym ze ja mam termin na koniec wrzesnia.
Wlasnie sie umowilam dzis na kolejne USG bo nie moglam sie oprzec zeby go znow zobaczyc i sprawdzic ta wage.

Sreberko- ale fajnie, że już niedługo będziesz tulić swoją kruszynke:-)

Artemida- najważniejsze że bedzie miała około 3kg, to przeciez jest idealna waga a nie wszystkie dzieci rodza sie przeciez z duza waga. Ja jak sie urodziłam to mialam 2kg i bylam miesiecznym wczesniakiem i wyroslam bez zadnych powaznych chorob, wad itp. wiec nie ma czym sie przejmować.:-)

Artemida, zuzia jak sie urodzila wazyla 2650 (mniej niz wyszło na USG) i bylam lekko przerazona, ale bb szybko nadrobila. Ja wazylam przy proodzie tyle samo, taka nasza rodzinna uroda. Teraz tez nie sadze zeby Mati wazyla wiecej niz 3 kg, w 33 TC wazyla 2100.
Sreberko, to znaczy ze urodzisz we wtorek czy ze połozysz sie do szpitala wtedy?

reklama
Do góry