reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Matylda trzymaj się , trzymamy kciuki żeby wszystko było ok i szybko cię puścili do domciu.

Ida gdzieś czytałam że czasem czop odchodzi 2-3 tyg. przed porodem ale w razie wątpliwości najlepiej do lekarza.A może jakieś doswiadczone mamusie napiszą jak to jest bo ja też jestem ciekawa jak to z tym czopem jest?

Ja już po wizycie. Szyjka trzyma , nic się nie dzieje , brzusio niżej, w każdym razie w ciągu najbliższych dni nic nie zapowiada porodu :tak:Następna wizyta w dzień terminu 5 września , po skierowanie do szpitala, ale mam nadzieję że maluch się zbierze do tego czasu :confused:

reklama
Matylda - wszystko będzie ok zobaczysz...i jeszcze dzisiaj wrócisz do domu:-)
Ida - poczekaj do czwartku.... jak ma się zacząć coś dziać to i tak tego nie zmienisz:tak:a nerwów szkoda:-), Trzymam kciuki

Matylda - trzymam kciuki!

Ida - nie martw sie, jak lekarz mowi ze to nic nie znaczy to trzeba mu zaufac.

Ja dzis o 17 mam wizyte u mojej ginki i najprawdopodobniej mam wyznaczony termin planowego CC na 22-go. Tylko czy ja oby wytrzymam do tego czasu:baffled: Zobaczymy co dzis powie moja ginka...

Porodu to się nie da przewidzieć...
Może być szyjka 4 cm zamknięta a godzinę później ty na porodówce.
Po odejściu czopa koleżanka chodziła 1,5 miecha, a w końcu po nieudanym teście oxy zrobili jej cc.
U mnie czop odszedł po jakichś 8 godzinach skurczy co 3 minuty :sorry2:
Ja też dziś idę do gina za dwie godziny, raczej niespodzianek nie przewiduję ;-)

ida- zawsze możesz podskoczyć do jakiegoś szpitala, żeby sprawdzili czy z szyjką wsio ok:tak::tak:

matylda- trzymamy kciuki!!!

co do drugiego moderatora- jestem jak najbardziej za:tak::tak:
aniam zgłosiła się jako pierwsza wobec czego proponuję, aby to ona "pełniła tę funkcję":-D:-D
no i jeśli chodzi o wątek dzieciaczkowy- zgadzam sie z klajo, powinna go tworzyć i edytować jedna osoba (czyli aniam), a w razie jej nieobecności- ja jako drugi moderator:tak::tak:
no i proponuję, aby każda mamusia przesyłała do aniam na maila informację ze:
- swoim nickiem
- datą porodu
- godziną porodu
- płcią i imieniam maluszka
- wagą i wzrostem
- rodzajem porodu (SN,CC)
- i zdjęciem rzecz jasna:tak::tak:
(piszcie jeśli cos pominęłam)

no więc, jeśli dziewczyny nie macie nic przeciwko temu, aby aniam była moderatorem, to zaraz piszę do admina w tej sprawie:):)

Klajo - może to i racja , choć jak wiadomo na zamkniętym nikt sie nie wyrwie przed orkiestre .. he he..

No ładnie same wizyty jedna za drugą , a ja idę jutro ..

reklama
Ida mi czop odszedl jakies dwa tygodnie temu, a potem opadl brzuszek :tak: Ale jak sie masz martwic to moze lepiej sie upewnic, ze wszystko jest jak byc powinno - wierze, ze tak :tak:

Ewa odnosnie listy naszych maluszkow to gdzie znajde mail do Aniam? Tak na przyszlosc :-p Jeszcze....

Matylda trzymam kciukasy!

Dziewczyny, czy ktoras bola pachwiny i dol brzucha? :-( Bo ja od kilku dni to nawet chodzic nie moge - zwlaszcza wieczorami :-( Poruszam sie jak staruszka :dry:

Do góry