reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Olisska - głowa do góry - na pewno wszystko jest w porządku! Wielkość dziecka nie zależy od wielkości brzuszka. Nie smutaj się kochana.

reklama
olisska WSZYSTKO JEST I BĘDZIE DOBRZE :tak::tak::tak::tak:

znów mamy upał wiec pewnie z racji tego spałam do 10 a co :-D
byłam wczoraj u lekarza i pewnie mój chłopina ma racje ze kazał sie prać kompletować i pakować ;-)
mała Ola już nie taka mała "klocek" waży 3kg a to dopiero 35 tydz :szok: i w ciągu ostatnich 18 dni dorwała cały kilogram:szok: przynajmniej już wiem skąd te rozstępy
termin porodu uśredniony po pomiarach wyszedł na 22 sierpień :surprised:
a 19 sierpnia mam wizytę kontrolna u lekarza który zastępuje mojego gina bo on 4 tyg na urlopie od jutra :baffled: i dopiero wtedy będę robić badania do porodu

Ewa wychodzi na to ze wszystkie Ole to klocki :-D

Ja wczoraj tez mialam dzien pelen badan i wynikow:

Wszystkie badania, morfologia, mocz, toxo, obciazenie glukoza - b dobre.

USG - w porzadku - Tobiaszek ulozony jest juz glowkowo, wszystko z nim w porzadku, klejonty ma na swoim miejscu - 100% chlopak, masa plodu 1650g. Wszystkie wyniki wskazuja na 31 tydzien ciazy. ermin porodu wychodzi na 28 wrzesien.
W porownaniu do Waszych dzidzilkow to mam malego bobaska ale lekarz twierdzi ze jest taki sredniaczek - moze ta roznica wynika z tego ze my mamy termin na sam koniec wrzesnia:confused:

No i mam juz infekcje za soba:-) - pani doktor mnie nie zganila za ten poniedzialkowy basen - wrecz przeciwnie mam sie ruszac i chodzic na basen skoro mnie to nie meczy zbytnio:-)
Takze dzis jedziemy do Aquaparku - na Warszawianke:-)

Tearz jeszcze mam zaliczyc okuliste i niedlugo ustala mi termin cc - ciesze sie bo juz sie nie moge doczekac Tobiaszka:-) No i A bedzie sie juz staral o urlop w tym czasie.:-)

Olliska - naprawde nie martw sie, wiem ze latwo powiedziec ale to naprawde jeszcze nic nie znaczy, wiadomo lekarze musza wszystko sprawdzic ale rozmiar brzucha naprawde nie swiadczy o tym ze dzidzil jest maly lub ze nie rosnie. Ja z Gabi mialam b maly brzuch a Gabi urodzila sie z ladna waga.
Postaraj sie wiec nie denerwowac... Bedzie dobrze, zobaczysz.

olisska- ja mam bęc wielgachny jak balon a Ala jest malusia - wiec naprawdę to nie ma znaczenia - lekarz na pewno zrobi ci usg - chociaż to i tak nie jest super miarodajne no ale lepsze - ja mam nadzieje ze moja młoda dobije do 2500 /2700 to bedzie super

Cześć brzuchate piękności :-):-):-)

Ja po wizycie u ginekologa się grzecznie melduję.Więc tak najpiew pan doktor spytał czy dużo leżałam hihihih przyznałam się że nie ,potem wyniki mocz i toxo w porządku morfologii nie robiłam.Potem wdrapałam się na fotel:szyjka trzyma się dzielnie,zlazłam z fotela a lekarz się pyta czy spakowana jestem :szok::szok::szok: a ja: ale to dopiero 35 tydzień !Pan doktor stwierdził że za 2-3 tygodnie raczej napewno urodzę :baffled::szok::baffled: ratunku............zrobił expresowe usg:serducho bije a Mauryś leży główką na dół i tak już zostanie.No cóż za tydzień kolejna wizyta a teraz czas po mału szykować torbę i pogonić męża żeby się z remontem spieszył hihihihihi Buziaki kochane.
P.S.Dostałam tabletki na te moje opuchnięte nogi.....oby pomogło!

super dziewczyny ze wszystko w porządku z bobasami
ale faktycznie chyba niedługo zaczniemy pękać:tak: a te upały wcale nam nie pomagają w donoszeniu ciąży do końca byle do 37/38 tc

reklama
no to ładnie terminki sie zbliżają a ja jeszcze musze do bydgoszczy jechać więc niech ten mój maluch jeszcze poczeka chwilke .. jak coś zabieram torbe ze sobą , tam jest bardzo dobry szpital w wyrzysku i jakas rodzinka tam pracuje .. moge tam rodzić..

Karina - a słyszałaś o nowych basench z woda termalną we mszczonowie ( 30km od wawy . ) bo już są otwarte i musze się tam kiedyś wybrac

Do góry