reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

reklama
Hej hej
Korni, ja brałam prenatal ten normalny, a teraz przeszłam na feminatal, bo prenatal mi sie skonczyl. Nie wiem jak moje wyniki, bo jestem informowana tylko, ze wszystko jest w porzadku. Na poczatku ciazy miałam zanizona hemoglobine, ale na moje szczescie uwielbiam buraczki, wiec z pewnoscia nadrobiłam.
Dzisiaj wizyta u poloznej i zwaze sie ponownie, poki co w 28 tyg jestem 4kg do przodu i chcialabym wiedziec, czy dzidzia zdrowo rosnie i czy jest wystarczajaco wod płodowych. O dzidzi powie mi polozna, wod jednak nie zbada i spytam jej czy dostalabym skierowanie na jeszcze jedno usg. Pewnie mi nie da :baffled:
Długosc szyjki?? jedynie moge zmierzyc swoja pod głową, bo badanie ginekologiczne chyba nie wchodzi tu w rachube..jak dobrze, ze niedługo do Polski. Pojde na normalne badania i usg. Pozniej opowiem co i jak. Buzia

Oliska - mój gin nie robi badania szyjki - ale widzi szyjkę na usg. Jak nie ma powodów to nikt nie będzie zaglądał i sprawdzał więc nie martw się :tak::tak:

A usg będę miała tylko 2 (już miałam) i jedno echo serca (przede mna), na każdej wizycie lekarz sprawdza przez usg tylko tętno i tyle. Ale taką ma zasadę - jak nic się nie dzieje to nie przegina.

aqua, kama- rewelacyjne wieści kochane!!!

olisska
- 4 kg:szok: super:):) ja już 8, albo 9:zawstydzona/y:

korni-
jak ci lekarz żelaza nie zalecił, to pewnie nie ma takiej potrzeby... ja biorę, ale u mnie hemoglobina ledwo 10

No to po wizycie.
Jasiu spał więc gin spokojnie dokonał wszystkich pomiarów. Mały waży 982g, serduszko bije książkowo. Wyniki też dobre. Nic ylko się cieszyć :-D.
Tylko gin. trochę się zdziwił, że jeszcze nie chcę l4. ale trudno jakoś zniosę jeszcze 3 tygodnie wczesnego wstawania i wtedy z czystym sumieniem zrobię sobie 1,5 roczne wolne od pracy :tak:.

Gratulacje dla wszystkich mamuś ;-)

Aqua, kama- super wiesci- oby tak do konca ciązy. Trzymam kciukasy!
Laski, ja po wizycie u połoznej. Dzisiaj o dziwo, byla bardzo mila i duzo sie smiałysmy. Podała mi antygeny, uprzednio mowiac o wstrzasie anafilaktycznym, wiec nastraszyla po czym zmierzyla cisnienie, hehehe, ja myslalam, ze mi serce wyskoczy. Bolało:-( ale dla Niuni wszystkie cierpienia swiata!! pobrała krew, sprawdziła mocz etc. Wszystko w porzadku. Hb- 11,2 jakies 2 miesiace temu, a teraz zobaczymy. Przytylam 6 kg :zawstydzona/y: od poczatku ciazy, wiec nadrobiłam.
Jednak martwie sie rozmiarem brzucha. Niby na siatce centylowej jest ok, ale tak troche mała mogłaby byc wieksza, dlatego polozna zadzwoniła do szpitala z prosba o powtorne usg. Tak chyba dla mojego swietego spokoju i chwała jej za to. Musze jeszcze zapisac sie do lekarza w celu wypisania druczku, ze z ciaza wszystko jest ok i moge leciec samolotem.
Poza tym serdunio slicznie głosno bije:-):-):-)

więc...:-D:-D:-D

wróciłam od lekarza...
lekarz używał jednego wyrazu do określenia mojego stanu zdrowia: AMERYKA:-D:-D:-D
więc amerykańska była szyjka, macica, wymiary dzidziusia... wychodził z pomiarów dokładnie 28 tydzień, tylko z obwodu główki 27, ale to też podobno wynik amerykański... najlepsza była waga... hehehe tu akurat dokładnie amerykańska, bo po zmierzeniu obwodu brzuszka wyszło 1240g! a to wskazuje na 30tydzień. Tu lekarz zastrzegł że może być przekłamana. Ale to biorąc pod uwagę moje dzisiejsze ważenie powoduje że faktycznie swoją wagę trzymam świetnie.
No i wyniki badań amerykańskie:)
ciśnienie nawet miałam super 110/60... dostałam pozwolenie na małą czarną:)

i na tą chwilę dzidziol dalej miednicowo... lekarz stwierdził że widać że próbuje się obrócić ale coś mu niewychodzi, ale biorąc pod uwagę wymiary nie będziemy na to czekać i cc jest raczej przesądzone, bo szanse na wagę poniżej 3,5kg są marne. Eee, może to i lepiej... idę w wyznaczonym terminie, zero stresu... jedną cc już miałam na drugi dzień byłam monter więc będzie git:)

aha i coś dynadało... ale czy to był siusiak? Gin twierdzi że na tą chwilę "wygląda" na chłopca, choć nie bardzo chce eksponować klejnotów... będziemy monitorować klejnoty dalej...

śmiać mi się tylko chciało jak zagadnełam o tej płci, a gin, że co, moze ma mi powiedzieć czy będzie mądre? a ja że to to już wiem, bo to ma w genach zapisane;-):-D:-D:-D

reklama
Do góry