reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Witajcie!
Jestem bardzo zadowolona po wczorajszej wizycie: pessar i szyjka trzymają się zgodnie- reżim łożkowy jeszcze bardziej złagodzony. Mogę wychodzić z domu:-):-):-). Oczywiście w granicach rozsądku, ale po przeszło trzech miesiącach leżakowania, każda odmiana jest dobra:tak:.
Poza tym żelazo poleciało mi ostro w dół. Dostałam Sorbifer- przy Ani bardzo mi pomógł. Mam nadzieję, że teraz też tak bedzie.
Muszę wyleczyć jedynie do końca to paskudne przeziębienie, które przyplątało mi się w ubiegłym tygodniu.
Kolejna wizyta za trzy tygodnie. Tym razem z USG:-).

reklama
hm...
ja mam wizytę jutro, ciekawe czy i mi gin zdradzi jakie ciężkie jest maleństwo... no i czy potwierdzi na 100% dziewczynkę:)

co do żelaza, to dziewczyny bieżecie dalej te tabletki dla kobiet w ciąży? ja mam femivital prenatal, takie z średnio niższej półki, chyba o połowę tańsze niż klasyczny prenatal i przy magdzie mi żelazo leciało a teraz w sumie spadło z 13,5 na 12,4 czyli nie najgorzej... nie wiem czy to zasługa tabletek, czy diety, czy jeszcze czegoś... ale może warto brać?

laseczki trzymam za wszystkie kciuki, teraz idę zalec, bo mnie już gały od kompa bolą:nerd:

Hej hej
Korni, ja brałam prenatal ten normalny, a teraz przeszłam na feminatal, bo prenatal mi sie skonczyl. Nie wiem jak moje wyniki, bo jestem informowana tylko, ze wszystko jest w porzadku. Na poczatku ciazy miałam zanizona hemoglobine, ale na moje szczescie uwielbiam buraczki, wiec z pewnoscia nadrobiłam.
Dzisiaj wizyta u poloznej i zwaze sie ponownie, poki co w 28 tyg jestem 4kg do przodu i chcialabym wiedziec, czy dzidzia zdrowo rosnie i czy jest wystarczajaco wod płodowych. O dzidzi powie mi polozna, wod jednak nie zbada i spytam jej czy dostalabym skierowanie na jeszcze jedno usg. Pewnie mi nie da :baffled:
Długosc szyjki?? jedynie moge zmierzyc swoja pod głową, bo badanie ginekologiczne chyba nie wchodzi tu w rachube..jak dobrze, ze niedługo do Polski. Pojde na normalne badania i usg. Pozniej opowiem co i jak. Buzia

Korni - ja ostatnio miałam żelazo 11,8; lakarz powiedział, że to sie mieści w granicy błędu i na razie nic nie biore oprócz Feminatalu. Przez jakis czas nad ranem łapały mnie skurcze łydek i łykałam raz dziennie magnez, ale teraz mi sie skończył i zapominam kupić :-p Może dzis się uda ;-)
Powodzenia u gina, zdaj nam relację :tak:

Olisska - co prawda lekarze zalecaja juz sprawdzanie szyjki w III trymestrze (bo właśnie go rozpoczęłaś!Gratuluję!!), ale nie ma co płakać, jak by było cos nie tak, to przy Twoim trybie życia, na pewno juz bys to czuła! (To znaczy tak to sobie tłumaczę, ale lepiej jest byc optymistką, prawda??)

Ostatnia edycja:
dobra robie ostatnie podejscie

wczoraj z Kama miałysmy dobry dzień :-)

u nas tez dobre wieści
mała rosnie i rozwija sie super zgodnie z tyg ciazy, serduszko pika pieknie, zaczyna sie przekrecać główka w dół, szyja trzyma i przestała szaleć, wydzielina która mnie niepokoiła jest nigroźna ( musi byc jej tyle zeby pasy i szwy nie drazniły i nie kaleczyły ciała) - wiec wszystko ok

tylko tez ta nieszczesna hemoglobina 9,9 :-(
żelaza mam duzo tylko źle sie wchłania - musze wiecej rzeczy z wit c jesc

za dwa tygodnie szczegołowe mierzenie i ważenie młodej - nie bedzie zadowolona znów mnie skopie - ostatnio jest brutalna ;-)

jaka ulga po tej wizycie - kamol z serca mi spadł

czekam na dalsze same dobre wiesci od Was kobitki

Aqua- bardzo się cieszę, ze u ciebie też wszystko dobrze. W końcu i dla nas świeci słoneczko:-):happy:. Teraz to już z górki, ostatnia prosta. A potem radość macierzyństwa:-).

Dziewczyny! Dużo zdrówka dla was i waszych dzieciątek:tak:.

aqua kama super wiesci ... trzymam dalej kciuki ;-)

olisska ze ile ?? ze 4kg ?? i ze od poczatku ?? :szok::baffled: ...
to ja lepiej nie pisze ile ja mam :szok::-p

reklama
Do góry