reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

Bo szukałam jakiegoś niedrogiego i przyzwoitego kremu. No i właśnie się zastanawiam czy ten się nada. P mi kupił w prezencie ale na dzień ;-) (kolejny) Myślisz że będzie kiepski?
No tak zeby sobie pomazac po buzce to tak:-p ale efektow "odbudowy" raczej niezauwazysz chyba ze Twoja cera jest w oplakanaym stanie np bardzo przesuszona lub podrazniona...
Hop hop - kochana kolo 30tki to juz dobieramy kremy z specjalnie dobranymi skladnikami jak antyoksydanty, witaminy, mienraly, skaldniki nawilzajace, wspomagajace, zageszczajace kolagen itp:sorry:

reklama
No nie mam skóry w opłakanym stanie, dlatego też tak bardzo nie zwracam uwagi na te różności co piszesz... :-D:laugh2: masz jakiś swój typ z takich drogeryjnych, łatwo dostępnych? nie mogę mieć jakiegoś ciężkiego kremu bo mam mieszaną cerę.

No nie mam skóry w opłakanym stanie, dlatego też tak bardzo nie zwracam uwagi na te różności co piszesz... :-D:laugh2: masz jakiś swój typ z takich drogeryjnych, łatwo dostępnych? nie mogę mieć jakiegoś ciężkiego kremu bo mam mieszaną cerę.
Nie mam typu bo co rusz cos znajduje i sprawdzam w drogerii sklady... A sama uzywam teraz Logona a wczesniej Lavery a wczesniej Tolpy i bez wiekszego entuzjamzmu...ale nie sa zle, a co dla mneiw azne - ekologiczne:rofl2:

A czy jeśli nie mam problemów z cerą (tak mi się wydaje :-p;-)), to muszę stosować mimo wszystko krem? Czy może tonik wystarczy?
??? Powinnas przyanjmniej cos z antyutleniaczy i z filtrem. Nawet jesli cere masz normalna ( w co z calym szacunkiem watpie bo nie spotyka sie juz cer normlanych bez defektow) to jest to koniecznosc dla zachowania witalnosci i mlodosci cery!

Kiedyś miałam cerę mieszaną, a teraz chyba jest normalna, nie jest przesuszona, ani tłusta, praktycznie żadnych krostek. Mąż mówi, że mam buzię jak pupcia niemowlęcia :-D Bardzo mi się w ciąży poprawiła i tak zostało :-)

EDIT: a jak w składzie poznać, że jest antyutleniacz i filtr?

Kiedyś miałam cerę mieszaną, a teraz chyba jest normalna, nie jest przesuszona, ani tłusta, praktycznie żadnych krostek. Mąż mówi, że mam buzię jak pupcia niemowlęcia :-D Bardzo mi się w ciąży poprawiła i tak zostało :-)
No to tylko utrzymac ja w jak nadluzszym takim stanie czyli stosowac kremy nawilzajace z antyoksydantami jak witamina C lub E lub koenzym Q10 lub likopen, luteina itp a takze koniecznie z filtrem. To podstawa!
Od czasu do czasu jakas maseczke...ale bez kremu sie nie obejdzie.

reklama
Mnie moja skóra dobija,bo często mam uczucie jakbym się czymś grubo wysmarowała, feeee dlatego uwielbiam myć buzię mydłem, przetrzeć spirytusem. Wtedy dopiero czuję,że jest czysta:sorry: Nie trafiłam na dobry krem dla cery tłustej. I nie mam tu na myśli kremu,który tylko nawilżałby i szybko się wchłaniał,ale marzy mi siętaki,który wysuszałby trochę skórę. No jeśli to możliwe
O boszeeee oglądam dalej TVNStyle i jest Ewa Minge i zdecydowanie kobieta przeszła nie dawno bardzo nieudane operacje plastyczne:szok:

Do góry