reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

Hruda, mam taki problem (trochę wstydliwy jak na mój sędziwy już wiek;-)), otóż ma skłonność do trądziku. I to nie na twarzy, ale na dekolcie i plecach. :zawstydzona/y:Nie jest tragicznie, ale może dlatego, że codziennie używam kremu na to cholerstwo. Nie wiem jak sobie inaczej z tym poradzić. Co ma wpływ w tym wieku na taki stan skóry? Chciałabym pozbyć się tego na stałe. Czy muszę iść do dermatologa? I czy mogę stosować peelingi?

reklama
Na szczęście (przy moim lenistwie) nie mam rozstępów na dupsku i udach, na brzuchu po 2 małe z każdej strony,ale cycki:szok::szok: Szczęście w tym wszystkim,że od spodu i nie widać. Smaruję je takim cudem z Kolastyny,ale nie wiem,czy to coś da po fakcie:baffled:

a ja przy mojej pracowitosci mam na piersiach (nanszczescie nikt oprocz P ich nie oglada) i po 2 na biodrach. to chyba zalezy w duzej mierze od elastycznosci skory

Ja się dziś prawie popłakałam podczas przymierzania strojów kąpielowych piersi zrobiły mi się strasznie flakowate ale cały czas mam nadzieję że jak przestanę karmić to trochę lepiej będą wyglądać mam też zamiar zapisać się na siłownie i zaopatrzyć w jakieś mazidło do biustu.
Moją kolejną zmorą są rozstępy głownie na pośladkach trochę na udach pozostałości jeszcze z okresu dojrzewania :-( po ciąży nie mam ani pół rozstępa
jak przestanę karmić chcę sobie zrobić serię zabiegów (mezoterapia albo kwasy) podobno przynoszą bardzo dobre rezultaty słyszałyście może o tym? Obiecuję to sobie od lat ale teraz już nie odpuszczę choćby skały..... kiedyś już nawet raz byłam na konsultacji w Katowicach i miałam iść na ten zabieg ale zaszłam w ciąże...

Hruda, mam taki problem (trochę wstydliwy jak na mój sędziwy już wiek;-)), otóż ma skłonność do trądziku. I to nie na twarzy, ale na dekolcie i plecach. :zawstydzona/y:Nie jest tragicznie, ale może dlatego, że codziennie używam kremu na to cholerstwo. Nie wiem jak sobie inaczej z tym poradzić. Co ma wpływ w tym wieku na taki stan skóry? Chciałabym pozbyć się tego na stałe. Czy muszę iść do dermatologa? I czy mogę stosować peelingi?
Problem tradziku w twym "sedziwym" wieku jest bardzo zlozony. Po pierwsze zbyt wiele ci nie pomoge bo musialabym go zobaczyc ( czy to popularne krosty czy cysty ropne itp) a takze przeprowadzic tzw wywiad- jak, skad, od kiedy, jak przed ciaza i jak po, co stosowalas, co stosujesz, dieta, stres i wiele wiele tym podobnych spraw.
Przyczyn jest wiele: hormony, zle zbilansowana dieta, zle dobrane kosmetyki ( np wysuszajce co wbrew pozorom pogarsza stan)
Pomoc moga profesjonalne zabiegi kosmetyczne dobrane indywidulanie do twojego problemu. I od tego bym zaczela - od wizyty u dobrej kosmetyczki. Jesli tradzik jest w postaci ciezszej kosmetyczka powinna cie odeslac do dermatologa.
Mialas na mysli peelingi domowe czy ziolowe peeliengi zluszczajace? Te pierwsze mozesz stosowac, nie zaszkodzi, ale tylko wtedy gdy wykwity nie sa ropne, gdy nie ma statnu zapalnego. Peeling domowy jest zawsze wskazany ale on nie zniweluje problemu, nawet jesli jego chatrakter nie jest nasilony.

Dzięki, Hruda, za odpowiedź, choć czułam, że tak napiszesz. Na kosmetyczkę niestety mnie nie stać, tzn. tak mi się wydaje, bo nie mam zielonego pojęcia ile takie zabiegi mogą kosztować. :-p:sorry2:. Jeśli chodzi o wygląd to są to malutkie czerwone krostki. Nie jest ich dużo,ale są. Mam ten problem odkąd pamiętam. Stosuję krem Clean&Clear, a ostatnio Garnier Czysta skóra. W ciąży chyba było lepiej. W ogóle w ciąży miałam dużo ładniejszą cerę, skórę i włosy. :baffled:

Dzięki, Hruda, za odpowiedź, choć czułam, że tak napiszesz. Na kosmetyczkę niestety mnie nie stać, tzn. tak mi się wydaje, bo nie mam zielonego pojęcia ile takie zabiegi mogą kosztować. :-p:sorry2:. Jeśli chodzi o wygląd to są to malutkie czerwone krostki. Nie jest ich dużo,ale są. Mam ten problem odkąd pamiętam. Stosuję krem Clean&Clear, a ostatnio Garnier Czysta skóra. W ciąży chyba było lepiej. W ogóle w ciąży miałam dużo ładniejszą cerę, skórę i włosy. :baffled:
Moze nie powinnam tu wyrokowac po tak krotkiej, twojej diagnozie ale...to nie tradzik tylko reakcja skory na nadmierne jej przesuszenie. Jesli temu nie towarzyszy lojotok czyli skora wokol nie jest tak tlusta ze mozesz sebum/loj zetrzec palcem to nie jest tradzik. Zrezygnowalabym z tego dziadostwa;-)dla nastolatek i garniera a zastosowala maseczki drozdzowe a skore balsamowala naturalnymi olejami np z rozy muszkatolowej, arganowym http://www.helfy.pl/olej-argan-przeciwzmarszczkowy , albo z aloesem. Musi byc bogaty w NNKT czyli Niezbedne Nienasycone Kwasy Tluszczowe.
A dobra kosmetyczka, ( rozmawialam z nia ale nie bylam na zabiegu) znajaca sie na rzeczy, wszechstronna i biegla w temacie to ZIELONA POMARAŃCZA w W-wie...ale chyba za tania nie jest.

Ostatnia edycja:
Hruda, możesz mieć rację, bo ja mam suchą skórę. I te krostki też są suche. Ale niestety nie stać mnie na takie cuda, co podałaś linka.:no: A czy nie wystarczy jak będę codziennie smarować tłustym kremem lub balsamem?

Hruda, możesz mieć rację, bo ja mam suchą skórę. I te krostki też są suche. Ale niestety nie stać mnie na takie cuda, co podałaś linka.:no: A czy nie wystarczy jak będę codziennie smarować tłustym kremem lub balsamem?
W tlustym popularnym kremie sa olejej mineralne ktore moga nawet pogorszyc stan. Podejdz do sklepu ekologicznego a na pewno znajdziesz dobry, tani ale jakze dobroczynny olejek do skory.

reklama
Do góry