reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

tak tak, wiem, ze pisalas , ale nie mialam pojecia, ze ja juz mam tak wiele malych blizenek. Sadzilam, ze to tylko zapalenie... Myslalam, ze to od wlosow i tyle...

reklama
Majandra może i wysusza, ale ja smaruje się za każdym razem albo oliwką albo balsamem nawilżającym i problemu ze sucha skórą nie mam :)

a ja chyba sobie zaszkodzilam czestymi goracymi kapielami. normalnie uzywac tylko prysznica, jednak przez 1.5 m-ca w Angli kapalam sie w wannie i w dosc goracej wodzie, w zasadzie to sie moczylam. no i sie doigralam, bo mamteraz bardzo wsucha skore. zwlaszcza kolana i skora na kostce na stopie. do tej pory nie mailam z tym problemu. zawsze stosuje balsamy. jednak teraz nie pomogly.

co do balsmaow, to kupila Garnier z serii opallajacej do karnacji ciemnej( przez przypadek, bo mam raczej normalna). koszmar! nie moge tego stosowac codzieniie, nawet co jakis czas, gdy chce odslonic nogi to tez nie. zostawia takie smugi, mimo iz stisuje takie balsamy nie pierwszy raz i wiem jak sie je naklada. ten jest chyba dla mmnie za mocny. teraz jestem juz naturalnioe opalona i mimo wwsyztko mam po nim slady. nie polecam.

wlosy nie wypadaly mi zaraz po porodzie, tylko za jakies 3m-ce. minelo to, zaczela mi odrastac szopa i od jakiegos czasu znoiw leca na potege! kuzynka polecila mi serie kosmetykow Seboradin z czarna rzodkwia. jak na razie (po 3 myciach) mam fajne po tym wlosy, takie lekkie i zwiewne.

jak się takie cudo nakłada? CZy nie są poźniej brudne ubrania? A jak posmaruje nogi to czy jak założę białą spódniczkę to plamy będą na niej?????:baffled:

nie, to nie brudzi ubrania. to jest balsam, tylko brazujacy. stosujesz po kapieli, najlpepiej na noc. najwzniesze jest, aby skora nie byla bardzo przesuszona (dobrze jest zrobic peeling przed), to wtedy sie w maire rownomiernie wchlania i trzeba uwazac na okolice kolan i lokci, bo one czesto robia sie ciemnijesze. ja nie lubie rano zapachu skory po takim balsamie, bo smierdzi jak spalona sloncem.

kupilam sobie ostatnio wosk w plastrach do golenia nog i okazalo sie, ze to jakas porazka :szok:. wogole mi nie wyrwalo mnostwa wloskow! :angry: przyznam, ze kupilam ten tanszy z joanny ale zeby byla az taka roznica. warto kupic drozszy, np. veet? czy na jedno wyjdzie?

Ja tez kiedys testowałam plastry, ale raczej na pachach. Szlag mnie trafiał wosk mi zostawał, wszystko się kleiło i zostałam na tym że lepiej co dwa dni przejachac maszynka niz się ....
A wlosy i tak odrastaja w tempie ekspresowym.

reklama
kupilam sobie ostatnio wosk w plastrach do golenia nog i okazalo sie, ze to jakas porazka :szok:. wogole mi nie wyrwalo mnostwa wloskow! :angry: przyznam, ze kupilam ten tanszy z joanny ale zeby byla az taka roznica. warto kupic drozszy, np. veet? czy na jedno wyjdzie?
Nie pomoge w tej kwesti bo ja sie woskuje( i innych) cieplym. I uwazam ze jest bez zarzutu.
Ja tez kiedys testowałam plastry, ale raczej na pachach. Szlag mnie trafiał wosk mi zostawał, wszystko się kleiło i zostałam na tym że lepiej co dwa dni przejachac maszynka niz się ....
A wlosy i tak odrastaja w tempie ekspresowym.
Teoretycznie powinny po wosku (bo usuwa wlosy z cebulkami) odrastac wolniej.

Do góry