reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowa Mama jest zadbana!

a kupie taki wosk w drogerii? czy to tylko w salonie? no i boli bardziej niz plastry? bo przyznam, ze plastry sa calkiem znosne. tzn. odwazylam sie tylko uzyc ich na lydkach :dry:

reklama
a kupie taki wosk w drogerii? czy to tylko w salonie? no i boli bardziej niz plastry? bo przyznam, ze plastry sa calkiem znosne. tzn. odwazylam sie tylko uzyc ich na lydkach :dry:
Boli tak samo, albo nie boli:-p.Na pierwszy raz polecam pojsc do kosmetyczki a potem mozesz kupic taki wosk w drogerii ( podgrzewa sie go na lazni wodnej) albo w hurtowni kosmetycznej: pistolet ( cena okolo 100zl) + wklad ( cena ok.10zl) + stripy czyli "plastry":-)(ceny nie pamietam)

kurcze, od zimy, a dokladnie od pobytu w Angli, gdzie sie za dlugo moczylam w wannie, mam wysuszona skore na kolanach i na stopie tam gdzie jest kostka. smaruje te miejsca natluszczajacymi mazidlami, ale daje jakis rezultat tylko przez okreslony czas. potem znow susza. wkurza mnie to, bo nieladnie wyglada.
hrudzia i inne cielesne ekspertki, co radzicie? mysle nawet zeby sie wybrac z tym do drmatologa:-(

kurcze, od zimy, a dokladnie od pobytu w Angli, gdzie sie za dlugo moczylam w wannie, mam wysuszona skore na kolanach i na stopie tam gdzie jest kostka. smaruje te miejsca natluszczajacymi mazidlami, ale daje jakis rezultat tylko przez okreslony czas. potem znow susza. wkurza mnie to, bo nieladnie wyglada.
hrudzia i inne cielesne ekspertki, co radzicie? mysle nawet zeby sie wybrac z tym do drmatologa:-(
Przede wszytskim cierpliwosci. Ile sie "pracowalo" na stan skory tyle trzeba go "naprawiac". Polecem smarowac skore balasamami z olejami roslinnymi ( nie parafina) lub nawet czystym olejem np z maslosza, migdalowym itp Procz tego 2 razy w tygodniu pilingowac skore.

Przede wszytskim cierpliwosci. Ile sie "pracowalo" na stan skory tyle trzeba go "naprawiac". Polecem smarowac skore balasamami z olejami roslinnymi ( nie parafina) lub nawet czystym olejem np z maslosza, migdalowym itp Procz tego 2 razy w tygodniu pilingowac skore.
ja bym jeszcze dodala olej z oliwek. i tak na przeszlosc- przeciwko rozstepom jest JEDYNY!

ja smaruje albo taka mascia Alantan, albo witaminowa. zla jestm na siebie, bo nigdy nie mialam problemow z sucha skora. w domu kapie sie w wannie raz na ruski rok. zawsze szybki prysznic. a tam przeciez zbraku zajecia moczylam sie ile wlezie i sa skutki:wściekła/y:

ja bym jeszcze dodala olej z oliwek. i tak na przeszlosc- przeciwko rozstepom jest JEDYNY!
Olej z oliwek ma ciut za duze molekuly zeby sie wchlanial i perfekt pielegnowal ale dla wytrwalych jak najbardziej tak;-):-D
wiec gwoli rozstepow: olej z komosy ryżowej, olej kokosowy, olej z roży muszkotolowej, olej z jojoby.

reklama
Na szczęście (przy moim lenistwie) nie mam rozstępów na dupsku i udach, na brzuchu po 2 małe z każdej strony,ale cycki:szok::szok: Szczęście w tym wszystkim,że od spodu i nie widać. Smaruję je takim cudem z Kolastyny,ale nie wiem,czy to coś da po fakcie:baffled:

Do góry