Witam,
Oj juz czekam na weekend
Niedospana chodze, ziewam w pracy i brak mi powera,źle sypiam ostatnio, a to mała czesciej wstaje, a to chłop chrapie jak suseł, gonitwa mysli niepotrzebnych i sama sobe to funduje. Byle do wiosny
Kerna, niestety prawda... Dlatego ja także nie szczepię swojego dziecka. Może dlatego,a może wbrew temu ze pracuje w słuzbie zdrowia i z takiej rodzny się wywodze, na szczęście mamy błogosławienstwo babci i wujków
Na szczescie sa lekarze , którzy wiedza, dlatego juz nie szczepimy.
Bardziej niz ewentualnych powikłań po np odrze, boimy sie długotrwałych, okaleczających skutków tych szczepionek. Jeden przykład juz miałam gdy zaszczepiono mi Julie zaraz po urodzeniu, lezała w szpitalu jeszcze 3 tygodnie i do dzisiaj brak odpowiedzi wg lekarzy co jej było naprawde. Stad najprawdopodobniej nietolerancja , alergia na nabiał i jajka, Juz wyrasta zaczynamy szamac, ale to sie z kosmosu nie bierze to uczulenie, co potwierdzaja lekarze ...szczepienia wywołują alergie i inne choroby autoimmunolgiczne( toczen, reumatyzmy, cukrzyce, kolagenozy itd.... lista jest b.długa) Nie potwierdzono jeszcze w 100% czy autyzm to odpowiedz poszczpienna, ale fakt...ze przyczyny tej współczesnej choroby nikt nie zna.
Co do odry. Dlaczego jej sie boicie? Ja miałam i Ok, moj syn mial i Ok, mieli moi rodzice, kuzynostwo..Zadnych zgonów, powikłan. Ale powikłania moga byc nawet po zwykłej anginie, grypie... Moga, nie muszą.
Mysle, ze to nie miejsce by tu kogos przkonywac na tak czy na nie.
To decyzja indywidualna kazdego z rodziców. Taki mamy chory sytem w Polsce, ze szczepienia sa obwiazkowe, ja w totalitarnym panstwie. Cóż zrobic. Czekać na lepsze czasy . A na dzisiaj ja nieszczepię swojego dziecka i przenigdy nie zaszczepie sie na grypę. Juz nie.
Mamy ktore zaszczepi ły. Spokojnie , w wiekszosci wypadkow dzieciom nic sie nie dzieje po szczpieniach. O ile nie maja AZS , ktore lubi bardzo sie nasilac po tychże, to powinno byc wszystko Ok,a jak sie cos bedzie dzialo zaraz zglaszac w poradi i kazac sobie wpisac do ksiazeczki i karty zdrowia, tak na wszelki wypadek . Kazda wysypka, dług płacz, sennosc, powinna byz koniecznie wpisana jako NOP i zgłoszona do sanepidu, polscy lekarze tego nie robia....stad potem mowa, ze nie ma NOP
Tutaj wymienone NOP w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w Polsce
Wymienione w załączniku nr 1
Niepożądane odczyny poszczepienne - Wikiźródła, teksty i materiały źródłowe
Jakby cos to do lekarza.
Ktoś pisał, że dziecko zaszczepiona samą odrą...Z moej wiedzy nie ma w Polsce dostepnej szczpionki na sama odre, u nas w Pl szczpia tylko potrójną odra swinka różyczka, róznych firm ale zawsze 3 wirusy na raz.
Julia nauczyła się pokazywać ile ma latek, uciechy co nie miara, chyba najbardziej dziadkowie. Czasem zamiast jednego paluszka pokazuje 2 jak sie jej paluszki nie schowaja dobrze
I nada mówi chińszczyzna, bardzo dużo, heheh
I zdejmuje zarówno czapki jak i buty, wczoraj w Media Market zgubilismy jedno i drugie, ale ladnie wisiały przy kasach
Miłego popołudnia i wieczorku dziewczyny i spokojnie, bedzie Ok po szczepieniach