reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam
U nas dzisiaj piekna nocka;-)tylko pogoda brzydka
wczoraj kupilam synkowi szczoteczkę do zębow bo tej silikonowej na palec nie lubil

reklama
Witam

mb Antos tez miał uczulenie po wolowinie i cielecinie, takie suche plamy na nozkach i wysypka na brzuszku. Pediatra stwierdziła tez lagodna postac azs i dlatego mamy zakaz podawania mieska wolowego i pochodnych czyli cieleciny tez. A Laurka Twoja nie miałą tez azs?:eek:

Magdzik i jak Kacperek? Duzo ma tych krostek? Oby to cholerstwo szybko mineło:tak:A na dworek mozecie wychodzic?

gosiunia i jak po rozmowie w sprawie pracy juz jestes? Bo jak nie to jeszcze trzymam kciki, oby sie tym razem udało.

Aniu gratulacje przedluzenia umowy

gaja udanych, słonecznych wakacji, zebys wypoczeła i nie myslała za duzo o pracy.
Odnosnie Twojego szefa to niezle kombinuje, zebys pracowała na cały etat, odnosze troche wrazenie, ze zalezy mu na Tobie, jako pracownicy. Tylko nie chce tego wprost powiedziec.

Kochane dziekuje za kciuki trzymane za moja kuzynke, troszke pomogły. Badał ja jakis profesor, dał cien nadziei. A ze to dziewczynka to daje szanse sa 50/50, bo sa podobno silniejsze dziewuszki. Kuzynka wyszła wczoraj ze szpitala, wszystko sie ma rozstrzygnac w ciagu miesiaca. Wiec dalej prosze trzymajcie kciuki.

Pisałscie cos kochane o mleku krowim. Ja małegu jeszcze nie dawałam:no:, chociaz mleczko na miejscu mam:tak:, tzn. mamcia moja. Ale duzo kobitek kupuje od mamy mleko dla swoich pociech. Z rok temu jedna sasiadka zaczeła dawac dziecku połrocznemu, tak powoli wprowadzała, teraz ma 1,5 roku i tylko krowie mleczko pije. Na pewno sa to mniejsze koszty, bo nie oszukujmy sie mm troszke kosztuje.
A przeciez dawniej wiekszosc maluchow piła mleko od krowy i jakos urosły:tak::-D, a teraz co od razu jest blee takie mleko:sorry:...no ale to tylko moje zdanie...ja osobiscie mleka nie cierpie, ewentualnie kakao...ale juz z poł roku nie piłam:-p

Magdzik
mysle ze jak dasz czasami takie mleko krowie małemu to nic mu nie bedzie. Mojej siostrze pediatra powiedziała tak, jak masz sprawdzone zrodło to powoli wprowadzaj, jak nic dziecku nie dolega to całkowicie mozesz sie przezucic na takowe. No, ale co lekarz to inaczej gada:baffled::eek:

calineczka my mamy dwie szczoteczki, jedna mały sobie sam "myje":-p, a to silikonowa ja mu pomagam;-). I podobnie jak u Was pogode mamy do bani, pada deszcz bo przeciez dawno nie padał:wściekła/y:

Miłego popoludnia i niedzieli

Ja też życzę miłego weekendu.
U mnie pracowicie od samego rana sprzątanko. Teraz mały śpi a mi się już gotują pomidorki na przecier do słoiczków.
Wczoraj poczytałam Was wysmoliłam posta i mi go wcięło, wkurzyłam się jak nie wiem i już nic nie napisałam... :wściekła/y:

Witam!Chyba przeoczyłam jak pisałyście o mleku krowim.To nie jest szkodliwe jak dziecko dobrze je toleruje?Moja chrześnica daje swojemu synkowi jak tylko skończył rok,niczego się nie boi,mały nie ma uczuleń ale lekarka na nią nakrzyczała a ona się tym nie przejmuje.
Ja bym się bała dawać małej,pamiętam że Mikołajowi jak robiłam kaszki to dawałam pół z kartonu i pół wody ale lek.nakrzyczała że tak nie można i że dzieciom do 3 lat powinno się dawać tylko modyfikowane.

Witam! Dziękuję serdecznie za kciuki. Tym razem było szczerze i rzeczowo. Byłam pierwsza kandydatka. Nie jestem na dobrej pozycji startowej bo mam dużą przerwę w pracy, iz pewnymi rzeczami nie miałam do czynienia. Ale załatwiłam sobie kurs z urzędu pracyżeby nadrobić zaległości. Najgorsze że pewnie nie uda się w moim mieście i będę musiała jechać prze pół Polski. Ale najważniejsze że w końcu zaczęłam coś robić w kierunku powrotu do aktywności zawodowej.

Dziś byłam zapisać małego do agencji reklamowej mały cały czas się uśmiechał do aparatu a ja jestem ciekawa co z tego wyniknie ;-)
właśnie wróciłam od pediatry i Kacper prawdopodobnie ma ospę wietrzną... jestem załamana bo znowu będziemy musieli przełożyć zabieg przepukliny :-(
Mój starszy syn był na sesji (teściowa nalegała) i został wybrany on i jeszcze jedno dziecko do reklamy. Ale jak zobaczyłam jak oni czasami męczą tam dzieci to nie bardzo chciałam go widzieć w TV. Każą czasami stać dzieciom kilka min w jednym miejscu a utrzymać takie dziecko to czasami trudno.
Co do ospy to im młodsze dziecko tym lepiej to przechodzi. Więc głowa do góry-pocierpi trochę ale będzie miał już to z głowy. W przedszkolu była epidemia i większość młodszego rodzeństwa połapała ospę. Większość mam mówiła, że nie było tak źle.

Magdzik zdrowka dla Kacpra. Oby nie byl mocno wysypany. A na pocieszenie -przynajmniej bedzie mial to za soba;-)
KasikN82 Laura miala bardzo sucha skore. Wedlug tutejszych lekarzy to zadne AZS i zadna alergia nie byla. Jednak ja odstawilam na jakis czas mleczne produkty, gdy jeszcze karmilam tylko piersia i jej te suche placki zeszly. Gdy znow wprowadzilam pojawily sie znowu. Wtedy lekarka uwierzyla, ze cos jest na rzeczy. Teraz karmie tylko w nocy i jak jem mleczne produkty, to mlodej nic sie nie dzialo.
Myslalam, ze moze od wolowiny ja tak wysypalo, ale kurcze jadla ja ponad tydzien temu i przy oczkach nadal ma takie drobne krostki widoczne pod swiatlo. Nie podawalam jej wapna, bo jak zapytalam w aptece, to mi powiedzieli, ze dla takich maluchow nic nie maja:baffled:
Hausfrau tak jak pisze Gaja, dzieci nie zawsze ladnie siedza w wozku. Moja np tez wisi. A jak ja ladnie posadze, to jest ryk i trzeba ja pol miasta niesc na rekach. To ja dziekuje, niech sobie powisi;-)
monika spojrz na poprzednia strone, tam pisalysmy o tym mleku. W Austrii zalecaja okolo roku zaczac wprowadzac mleko. Tylko male ilosci i uwaznie obserwowac.

Ostatnia edycja:
Gaja masakra co za człowiek w ogóle:wściekła/y:
Ksad mój brat był w reklamie ale podczas wszystkich spotkań wszystko było pod niego podstawione to też zależy jaka agencja i jacy ludzie:tak:
Co do ospy to dziś po konsulatcji okazało się jednak że to nie ospa i nie wiadomo co to jest:wściekła/y: mam przyjść w środę się pokazać i zobaczymy co dalej będziemy z tym robić a już się cieszyłam że będziemy mieli to za sobą.. Noc miałam tragiczną młody ma stan podgorączkowy ale to prawdopodobnie na zęby i w dodatku rozwolnienie i ulewa mu się strasznie i znowu z operacji nici :-(
odezwę się później bo maruda mi myszkę wyrywa;-)

reklama
Witajcie dziewczyny. U nas też jakaś wysypka, ale tylko na buzi i okazało się, po dzisiejszej konsultacji, że to nadmierne rogowacenie naskórka i maść robioną z wit A pani dr nam przepisała. Jak nie pomoże to wtedy dermatolog. Ehhh...
Magdzik trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia Kacperka i żeby to nic poważnego nie było.

Do góry