reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

Witam po wakacjach!!
Kupe czasu mnei nie bylo i nie jestem w temacie,a zapewne was nie nadrobie!!!z braku czasu
Wakacje suprer,maly ocherzczony,mama wypoczeta wiec wracamy do rzeczywistosci:).
Malutki podroz super przezyl,nie bylo tak zle marudzil tylko jak byl spiacy.
Dzisiaj musze bramki na schody kupic bo maly cwaniak wszedl juz sam na gore(oczywiscie ja szlam za nim).
Dziaj zjadl pierwszy raz jajecznice i nawet mu smakowala,a tak to wsyztko je co mu dam,nawet pizze wcinal.
Toriankowi juz 4 na goerze zabki wyszly i 2 na dole,zaczyna juz si eod mebli puszczcac,ile razy on juz upadl na glowe to palcow zbraknie,ale nie poddaje sie i dalej sie puszcza
Oki kochane zamedldowalam sie od tej pory bede na bierzaco
Zycze milego dnia (u mnie pada)i slonecznego!!!

reklama
Witam serdecznie.:happy:
Piszę do Was z pewną prośbą:sorry2:.
Otóż robię dla koleżanki a raczej jej córeczki prezent. To będzie ręcznie wykonana na drutach sukienka i sweterek. Oczywiście kumpela idzie w zaparte:angry:, że nic nie mam robić czy kupować. Dawno się nie widziałyśmy i nie wiem jak duża jest mała, jedyne co mi się udało wydębić:dry: to to, że jest normalnym 11-miesięcznym dzieckiem(cokolwiek by to oznaczało) i nosi rozmiar na 18 m-cy(w USA). Myślę, że to może być coś w okolicach rozmiaru 92.

Potrzebowałabym mniej więcej chociaż pewnych wymiarów.
To znaczy -
-obwód w klatce piersiowej
-obwód główki
-wzrost

Byłabym niezmiernie wdzięczna.:tak:

Co do wymiarów to nie pomogę, bo wszystkie ubranka na 18 m-cy które mam mają inne wymiary...

Olek przeziębiony, byliśmy u lekarza, bo bałam się że coś może być więcej, ale na szczęście to tylko przeziębienie pewnie załapał ode mnie bo ja byłam trochę zdychająca.

Madzik zdrówka dla Kacperka

hello kobitki, gdzie Was wszystkie wywiało;-):-)

Magdzik zdrowka dla Kacperka, oby sie wyjasniło co mu dolega

Kinia
my tez mielismy robiona na zamowienie masc z wit. A na takie suche plamy na nozkach:tak:, pomogła.

Przyszła mamo
to super ze wakacje sie udały. U nas tez upadki na porzadku dziennym i przyciskanie paluszkow przez drzwi, szafki itp., ktore otwiera nagminnie
eek.gif

Antkowi cos ostatnio sie poprzestawiało i je w nocy około 4, dzisiaj to nawet wczesniej, a i tak wypił wypił zaledwie 120 mm. Pospał do 7, bo chyba głodek go obudził, zjadł kaszke i spi jeszcze:szok:(własnie sie budzi).
Ja dzisiaj mykam do fryzjera, bo juz nie moge sie w lustro patrzec, a jeszcze chrzciny mamy w niedziele, to tym bardziej by wygladac jak człowiek.

Miłego dnia

hej :) dawno nic nie pisałam.. to chyba przez ta pogode nie mam weny :p
nawet nie mam siły odpisywac każdej :p:))

zdrówka dla wszystkich dzieciaczków z problemami!!! :)))

u nas nudy nudy i jeszcze raz nudy :p ;((
zimno, pochmurno
w sobote skoczyliśmy na basen, Majka wychlapała sie w wodzie :D potem na wieczór jaki był ryk jak wychodziła z kąpieli :p tak jej sie woda podoba :D
w ogóle zaczełam kąpać małą w prysznicu i jestem zadowolona z tego wyboru :D

teraz pszczoła siedzi i sie bawi, biedna dzidzia moja :( chyba jej troche smutno samej, w weekend wpadli moi rodzice i brat jak wracali z wakacji, to ja wyjeżdżali to taki ryk był ... Majce sie chyba tu nudzi ze mną :p a co ja mam jej wymyśleć :p jak samej mi sie nudzi :p nigdzie sie wyjść nie da a nawet do sklepu sie nie chce w taką pogode, zresztą popsuła mi sie parasolka haha i jak pada deszcz to nawet po zakupy nie mam jak wyjśc :D musze w koncu coś kupić :p

aa powiem wam jeszcze jaka jestem 'wspaniała' stopiłam wczoraj na piecu podgrzewacz do butelek :p a jaki smród był fuuuuuu... mamy elektryczną starą kuchenke i podgrzewacz stał na nieużywanym palniku, ale podgrzewając zupe pomyliłam sie i go włączyłam :p ;(((( ojjjj i teraz nie mamy podgrzewacza ;/ ale dzis jedziemy kupić, tym razem avent iq :p

czary mary niech juz będzie ciepło :p

Witam!
Dzisiaj przyszedł nasz prezent dla Maxa na roczek ale dostanie go już teraz bo potem zacznie się jesień i trzeba korzystać zanim jest w miarę ładnie.
To taki pojazd wielofunkcyjny jak na przykład tu : JEZDZIK SMOBY-BERCHET BUBBLE GO POLECAM (1734562064) - Aukcje internetowe Allegro
Kupiłam go na ebay, używany i już go wypróbowaliśmy.
SUUUUUUPER!
Stabilny, bezpieczny bo ma i pasy i takie ramy żeby dziecko na boki nie leciało. Potem będzie można to usunąc i za rok może zasuwać na autku odpychając się nogami.
Piszę Wam o tym bo sądze, że to wspaniała rzecz dla dzieciaka.
Max był bardzo zadowolony z przejażdżki.

I jeszcze coś!
Byłam wczoraj u denstysty u zapytałam o pielęgnację zębów Maxa.
Powiedział, żeby dwa razy dziennie przemywać wodą a raz dziennie myć delikatnie pastą dla dzieci "od pierwszego ząbka". Naturalnie tej pasty to tak mini-mini-porcja.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
witam
się i jak bo coś forum zamiera pisałyście o mleku krowim Wiktor pił już kakao i płatki jadał nic mu nie było nie są to jakieś zastraszające ilości :) je wszystko dosłownie czasem tylko popróbuje ogólnie jak widzi że się je to też chce nie przepada za soczkami woli wodę i herbatkę owocową.
Jest bardzo rozwieziony i nerwusek. Wychodzimy dziennie na pole nawet jak pada mamusia zakłada kalosze kurtale młody do wózka folia na góre i idziemy pohasać bo mały nienawidzi w domu siedzieć :)nie choruje mamy skierow. na badania krwi i moczu profilaktycznie :)
zazdroszczę wakacji :) i udanych urlopów.
ja może sobie wezmę urlop od pon. bo ma być ładnie.
aa mam jeszcze pytanie co myślicie o tych przyczepkach do rowerów dla dzieci bo zamierzam zacząć jakiś sport uprawiać :) i nie wiem co lepsze czy fotelik czy przyczepka:)??
PRZYCZEPKA ROWEROWA WOZEK JOGGER DLA DZIECI (1681745409) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Witam i ja
Magdzik20 no jakis pech cholerny z tym terminem operacji, oby szybko małemu przeszło i operacja jak najszybciej doszła wreszcie do skutku.
Mb1 Laury chyba mają to do siebie że nie lubią normalnie siedzieć w wózku, hrabina też jakaś półsiedząca, jedna noga gdzieś z boku i najczęściej w jednym bucie i bez czapki bo ją parzą chyba. Też ktoś mógłby powiedzieć że jakaś matka lumpiara, ale mam to gdzieś :-)
Przyszłamamo fajnie że urlop udany a Ty wypoczęta, mój urlop się niestety przedłuza w nieskończoność, a juz chetnie bym wracała, jednak nie ma jak u siebie.
Krolcia nie pomogę bo moja hrabina malutka, nosi rozmiar 74
Kasik82 jak tam fryz? Udanej imprezy chrzcinowej życzę.
My dzisiaj jedziemy odwiedzić prababcię Laury, fajnie że pogoda wreszcie dopisuje to posiedzimy trochę na podwórku, tam mają trampolinę do skakania to może wrzucę ją do niej, może jej się spodoba.

Krolcia: moja nosi rozmiar 68 haha to nie pomoge, ale moze warto zrobić troszke większe, najwyżej będzie za duze.. przecież sie nie zmarnuje i kiedyś będzie dobre :)

rety wiecie.. czuje sie okropnie od kiedy z tym domem nie wyszło.. a tak sie cieszyłam, ze na wiosne Majusia bedzie latać juz po własnym ogródku ;/ a tak to bedziemy sie jeszcze męczyc w tych skosach ;/ ;((( normalnie mam dość łażenia po schodach... no to sobie ponarzekałam :p

Ostatnia edycja:
reklama
KasikN to i tak Antoś ładnie śpi, bo mój głodomor w nocy dwa razy po 90ml musi zjeść. Też mam ochotę iść do fryzjera, ale czasu brak i chyba nie mam weny co mogłabym zrobić z włosami. Farbować nie chcę, bo odrosty, ale ostatnio fryzjerka coś mówiła, że jakieś refleksy można zrobić i to naturalnie schodzi nie trzeba ciągle farbować włosów, choć moje są tak słabe, że chyba nawet niewskazane...

misiunia u mnie też weny brak...te pogody takie fee...Olek przeziębiony...najpierw ja kichałam przeszło mi teraz on a mnie znowu gardło rozbolało...masakra jakaś...mam się uczyć, a wolę np. sprzątać :) szkoda, że z tym domem nie wyszło, koło mnie sąsiad sprzedaje domek, który budował dla siebie ale z małżonką mu nie wyszło i sprzedają...może się wprowadzicie ;-)

Hausfrau ja wczoraj widziałam taką pastę dla maluszków od 6 m-ca do 24 z tą gumową szczoteczką...szczoteczkę mamy ale pasty nie...poczekam aż mu wyjdą jeszcze te górne jedynki i kupimy też pastę. Wogóle to chciałabym go oduczyć od picia z butli przynajmniej soków i herbatek, ale jak daję w niekapku to tak go ogląda, że wszystko mokre...

ksiulka mnie się te przyczepki podobają, widziałam jak ludzie dzieciaczki w tym wieźli, ale jakoś mam obawy co do bezpieczeństwa i chyba bym wolała fotelik na rower.

ropucha
mojemu dziecku trampolina u ciotki się podobała, ale jak ktoś skakał wkoło niego oczywiście nie jakoś ekstremalnie i jego bujało :)

Do góry