reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam sie :)
A swoją droga tylko Miłosz potrafi go doprowadzić do wybuchu niepohamowanego śmiechu ;)

u nas jest identycznie. Maciek potrafi tak rozśmieszyć Bartka, że ten tylko bucha śmiechem. :)

U nas też zimno. rano to -15. Na szczęście jak idę po starszego do przedszkola to jest ok -5. Wiec mogę jeszcze z domu wyjść.

reklama
witam mamusie!!
moj brzdac spi, a nocka super...jak zasna o 20:30 tak po 3 dostal cyca i spal do 6 jestem w szkoku ze raz jadl w nocy!!:))ale moze juz niedlugo bedzie przesypial nocki!!!
A wczoraj sciagnelam mleka troche i tak z ciekawosci dalam mu z buteli(pierwszy raz)he zamiast pic to zacza grysc smoczek a ze dziasla go swedza to jak mu zabralam butelke to zacza plakac....i nawet troche wypil tego mleka,ale wiecej sie bawil butelka!!!:))
Oki nadrabiam was co tam u was!!
Milego dnia zycze!!!

aha ..ja juz malego woze w spacerowce...i wiecie co nawet mi w sklepie nei pacze(tak w glebokim plakal)bo widzi wszytsko i wszytkich i z zaciekawieniem oglada swiat!!!

Dzien dobry :)
Moja niunia ma nowe pory spania, zasypia koło 20 i wstaje po 7 rano, w tym 3 karmienia, nie jest źle :)
Trixi, trzymam kciuki żeby łożysko sie przemieściło,jeśli nie będziesz częściej monitorowana i na pewno nic się nie bedzie działo, trzeba bardziej uważać na siebie. Nie smutaj Kochana.

Monika, gratulacje ząbka dla Inguni :)
Akderk, u nas tez ulewanie około godziny po jedzeniu, też myślę że jest to związane z większą ruchliwością naszych dzieci.Bo wczesniej nie ulewała, to znaczy na zewnątrz ;)

U nas nocka jak zwykle, x karmień bo nie liczę (nie chce mi się :-D). Dziś pomimo pogody (+2 w słońcu, w cieniu nie wiem nawet ile jest) muszę wyjść na pocztę wysłać Skrzacikowi czapunie :)

Miłego dzionka mamuśki :-)

Trixi ja miałam łożysko centralnie przodujące niestety nie przemieściło się. Nie czytaj na necie bo tam co piszą to koszmar a ja jestem żywym dowodem że wszystko może zakończyć się mimo wielu problemów szczęśliwie. Tylko bardzo na siebie uważaj co przy malutkiej będzie trudne. Gdybyś coś chciała więcej wiedzieć pisz na priv. Bo tu nie będę zanudzać na ten temat.

dzien dobry:-)
my wyspani, cycolenie o 6.30 bylo, wiec to juz ranek. Teraz juz sobie drzemie, a ja musze chałupke z grubsza ogarnac bo zaraz sis z dzieciakami ma przyjechac na 2 dni i potem czasu niet. Ale ciesze sie jak głupia:-):happy: bo ponad 6 tyg. nie byli przez te chorobska wstretne

Ja tez zauwazyłam ostanio, ze małemu czesciej sie ulewa twarozkiem, ale mysle tak jak Kredka czy Beniaminka, ze nasze szkraby teraz to takie wierciochy i to dlatego

A mój dziś w ogóle nie chce jeść. Od godz 4.30 jak wypił 60ml to do teraz może z 60ml tknął. Nie wiem co mu jest. Marudny jest strasznie. NIe wiem czy to z głodu czy zęby mu może idą. Podejrzewam też syrop DEBRIDAT bo od kiedy go dostaje to dziwnie się zachowuje.
JESTEM ZAŁAMANA

Mój Bartek to jak zasie 19.30-20.00 to śpi do 6 rano z przerwami na karmienie.

U mnie jest teściowa a ja powinnam pisać pracę, ale po dzisiejszej nocy nie mam siły.

Dziewczyny tak Wam zazdroszczę tych nocek...u nas pierwszy raz od urodzenia dobra noc była wczoraj. Dziś koszmar. Po pierwsze przesikał się ok 24 ale przebrałam zjadł i spał a od 2.30 sajgon...obudził się bo brzuch go bolał. Prykał ale kuki nie zrobił w dzień wiec od tego bo pierwsze co rano po przebudzeniu to stękanko i kupa...

Trixi powodzenia trzymam kciuki. Popieram nie czytaj za dużo w necie bo oszleć idzie...moja koleżanka w marcu ma termin a miała duże problemy z jajnikami i wogóle dziwili się, że w ciążę zaszła a teraz dziwią się, że no już praktycznie donosiła...

Akderk u nas zdarza się to czasami. Myślę, że to od tego wiercenia się...macha nogami chce na ręce i w końcu coś mu tam się uleje...chociaż wcześniej zdarzało się to częściej.

Mama do Was pytanie. Czy Wasze dzieci też tak mają...Za każdym razem jak teściowa przyjeżdża to Olek odstawia taki cyrk...wyje i wyje zanim się do niej ujmijmy to tak przekona. Na nikogo tak nie reaguje...Widuje ją raz w tygodniu. Moja kuzynka przyjeżdża raz na miesiąc i nie sprawia problemu jak go bierze na ręce...

Witam, oj nie nadrobie zaległosci. Kamil nie polezy w łózeczku ani w bujaczku, płacze tak, ze w piatek to nawet ktos z góry pukał w podłoge, ale sie tak wkurzyłam, ze odstukałam w sufit. Kamil, tez ulewa nawet po godzinie czy dwóch, a je tylko zupki z gerbera innymi pluje i odwraca głowe a na gerbery to sie rzuca. Sorki za pisownie, ale Kamil siedzi mi na kolanach i mam jedna reke wolna tylko.
Trixi bedzie dobrze!!! Az sie nie chce wierzyc, ze juz wkroczysz w drugi trymestr. Kurcze czas pedzi niemiłosiernie, Kamil juz niedługo konczy pół roku, a Ania cztery, a dopiero miała dwa lata-szok!!!
Miłego dnia, ide konczyc gotowac zupe, ale nie wiem jak wytrzymam ten płacz jak włoze Kamila do łozka.

reklama
trixi 3mam kciuki by sie lozysko przemiescilo. lozysko przodujace nie jest wesole c prawda, ale kobiety rodza z takim lozyskiem zdrowe dzieci tylko nietsety wiaze sie z tym lezenie plackiem i duzo wiekszy monitoring ciazy ale moze wszystko bedzie w'pariatku!

Do góry