reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

witam Panie :)

u nas rano - 15 a teraz -12 wiec uwiezieni w domu jestesmy.

chciałąm wam się pochwalić że dzis dostałam 2 paczki identyczne z nestle (chyba dlatego dwie bo ulica Piłsudskiego Józefa a raz Al. Marsz. J. Piłsudskiego). w jednej paczce jest szoczek bobo frut, deserek gerbera, próbka "zdrowy brzuszek" kaszka 5 zbóż z lipą i próbka sinlac ( czyli u mnie wsio x2)

za bardzo nie wiem czemu to dostałam bo się logowałam na wszystkich mozliwych stronkach i w szpitalu tez chyba ze 3 zgłoszenia wypełniałam, podejrzewam ze to ze stronki nestle.
ale przez hippa nadal nie zostałam obdarowana :)

reklama
k8sad my mieliśmy debridat jak mały miał kolkę, dostawał go przez ponad miesiąc. Kupki lepiej szły, że tak to ujmę, ale kolka jak kolka...

hausfrau u mnie też wczoraj miało być walentynkowo pstrąg i winko ale mały położony po 20 spać co chwilę wymagał zaglądnięcia do niego a że jak tatuś do niego zagląda to on jednym okiem podgląda i zaraz w bek. Musi być mama. Więc chyba ze 20 razy od stołu do sypialni miałam kurs i nastroju nie złapałam...Jedyne to wyjść z domu na kolację. Otwierają u nas bar sushi więc może na dzień kobiet małżonek mnie zabierze hihi...ale sobie wymyśliłam :)

paulka24 a my dostaliśmy tylko z hippa i nic więcej zalogowałam się już na jakiejś jednej stronie ale nic nie ma...

kasiulka nie pomogę bo my teraz właśnie na nanie...ale mieliśmy już gerbera i były zatwardzonka, a po bebiko kupka szła ładnie ale mały po miesiącu przestał przyswajać to mleko i zaczęły się problemy z brzuchem chociaż nie wiem czy zaczęły bo chyba jeszcze od urodzenia sie nie skończyły, ale było gorzej niż wcześniej...po nanie z kupką gorzej ale daję po troszku obiadki, owoce ze słoiczka i idzie...

Witam po krotkiej przerwie. My caly weekend spedzilismy na ogladaniu i dyskusji na temat domu. Co chwile zmienia nam sie opcja. Jak juz cos wybierzemy to wychodzi jakas niejasna sytuacja z developerem albo z dzialka i tak wkolo. Tak wiec u nas w domu burza mozgow i o niczym innym nie mozemy myslec tylko o domu. M co chwile gdzies lata i oglada i sie dogaduje. ja siedze z projektami i rozmyslam.
W niedziele bylismy u znajomych w sprawie porady prawnej i oczywiscie moj M chcial piwo wypic a ja mialam byc kierowca. A ja mowie ze moze tym razem to ja sie wkoncu jakiegos winka napije, przeciez cala ciaze i karminie mial taryfe ulgowa. To mi powiedzial ze jesli chce to on sie napije piwa a za to on przez tydzien bedzie w nocy wstawal do malej a w weekend tez ja rano nakarmi bez budzenia mnie i pytania o wszystko po kolei zebym mogla spac do 10 :) hehe Wiec sie zgodzialm. Smieszne to ze chlop jak chce sie napic piwa z kolega to nagle chetny wszystko zrobic.
Majeczka nadal jest leniuchem i nie chce sie przewracac wogole :(. Za to gada tyle ze az sie boje co bedzie dalej. Buziulka sie jej nie zamyka wiec momenty ciszy zdarzaja sie w domu tylko jak spi. Wczoraj bylismy u kardiologa i wszystko ok :)
k8sad moja Majeczka przy suszrce odplywa i dzieki temu mamy na nia haka zeby jakas nakarmic. Wiec wprost przeciwnie niz u Ciebie. Za to strasznie sie boi i placze gdzy odslaniam rano zaslonki :szok:. Tak jak Tosia napisala Debridat to nie antybiotyk. Ale nam za bardzo nie pomogl :/
ksiulka na pewno nie maz zadnego guza i wypluj te slowa!
malpko ja to sie ciesze ze mi mala mama pilnuje bo ona sie stara jakos ja nakarmic, a gdybym musiala wziac nianie to Majeczka tez by pewnie nic nie jadla...
gosiunia spoznione zyczonka urodzinowe, wszystkiego najlepszego!!!
milego dnia wszystkim zycze!!!!!

Goshek, moja Mała tez leniuch.. coś kombinuje na boki, ale słabo :-(
ale mi sie wydaje, ze to leń, bo z leżeniem na brzuchu tez tak jest .. jak sie zapatrzy w telewizor, albo jak wtedy sie bawi ulubioną zabawką to oki a jak sa inne okoliczności to łapy na boki i wrzask:-) a do tych nieszczęsliwych z powodu brzydszej polowy... ehhhh... to tylko faceci...ja juz nawet nie mam siły sie nerwować.. ;-)
gardło mnie napiernicza, głowa też.. zażyłam apap, ale to chyba działa tylko na mrówki.. tzn nie wiem nie testowąłam :-) na mrówkach..bo jak to im do pyszczka wlożyć???

Ksiulka, ja kupiłam babydream, ale jeszcze nie otworzyłam, bo kończymy bebiko. jojo daje swojej Gosi i wszystko jest ok
Paulka, ja też dostałam paczkę z Nestle - niestety tylko jedną ;-)

Joasia, moja mała ostatnio też strasznie wariuje przy usypianiu nocnym. Zanim zaśnie na dobre trzeba do niej zrobic kilka kursów. Nooooo, chyba że wezmę ją do naszego łóżka - wtedy jest od razu spokój - terrorystka mała. :-)

Czesc:-)

Gaja
w nocy -12 było, a teraz cos około -5

Ksiulka ja własnie sie zastanawiam nad kupkami, bo raz 1 albo 2 razy na dobe mały dostaje nan i z kupkami problem troche mamy tzn, mały troszke sie meczy przy robieniu. Myslałam, ze to od zelaza i teraz sam juz nie wiem:dry:. Zdrowka dla sis:tak: A co do samotnych wieczorow to czasami mam takie odczucia jak Ty, czyli wsio na swoim miejscu, zero bałaganu itp. itd;-)

magi
ja mam zostawic z kim Antosia, ale brak nastroju na wyjscie we dwoje:zawstydzona/y::-:)confused:. A przed ciaza nie było weekendu zebysmy gdzies nie wybyli

gosheek ja czasami załuje, ze mam prawko:tak:. Ale powiedziałm, ze jak przestane karmic, to sobie odbije. Zobaczymy, co małz powie, jak bedzie np. 2 godziny prosił, zebysmy juz do domku jechali, bo tak zazwyczaj jest jak on drinkuje, nie moge sie doprosic zebysmy juz wracali.
To mała gadułka Ci rosnie, super:-D. I fajnie, ze u kardiologa wsio ok.

k8sad
Antos jak na razie lubi szum suszarki, odkurzacza tez. A jak wode szykujemy do kapania to jest wniebowziety, nie wiem czy ciesy go tez szum czy to ze zaraz bedzie kapany:blink:

Zmykam bo mały juz z poł godzinki temu sie obudził i bawi sie w łozeczku. Ale powoli mu sie nudzic zaczyna:tak::-p

Witam
Ksiulka tak ja daję Małgosi babydream i u nas jest lepiej niż po bebiku Kupka jest codziennie a teraz przy obiadkach to nawet dwie a jak dawałam bebiko to mała robiła kupki co 2-3 dni I wypija więcej w dzień 120ml (bebika 90-100 ml )a na noc 180 a i 210 się zdarzyło U nas zmiana wyszła na lepsze mała dobrze je toleruje i jest sporo tańsze :-)

Paczkę z Nestle dostałam wczoraj i też jedną :-)

Witam!A ja się pochwalę-Inguni przebił się wczoraj pierwszy ząbek i to nie ten który było widać od kilku miesięcy

I paczuszka z Nestle czy inna jeszcze będzie chyba za kilka miesięcy i na roczek jeszcze.

Hej Dziewczyny!!
U nas nocka nawet fajna-jedzonko 0 24,pozniej o 4 i o 7ej .W dzien marchewka z jabluszkiem byla i wielki zachwyt :-).
Powiedzcie czy jesli dajecie owoce to osobno warzywa tez ?
A co do Nestle to gdzie sie rejestrowalyscie? bo tam na stronie jest tylko rejestracja do start w przyszlosc , a tam nie chca by podawac adres pocztowy wiec nie wysla z tego:-)
U nas mrozisko okropne .
Buziaki dla Was:-)

reklama
Hej Dziewczyny!!
U nas nocka nawet fajna-jedzonko 0 24,pozniej o 4 i o 7ej .W dzien marchewka z jabluszkiem byla i wielki zachwyt :-).
Powiedzcie czy jesli dajecie owoce to osobno warzywa tez ?
A co do Nestle to gdzie sie rejestrowalyscie? bo tam na stronie jest tylko rejestracja do start w przyszlosc , a tam nie chca by podawac adres pocztowy wiec nie wysla z tego:-)
U nas mrozisko okropne .
Buziaki dla Was:-)
Ja w szpitalu po porodzie wypełniłam ankietę że mogą mi przysyłać

Do góry