reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2010...

reklama
dzień dobry

Nie wiem czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta:zawstydzona/y:

Chciałam tylko napisać, że moja nieobecność spowodowana jest chorobą mojej Lili mamy zdiagnozowane AZS (atopowe zapalenie skóry) oczywiście alergia, ja na diecie już chudsza chyba nigdy nie byłam:no:, mała męczy się strasznie, praktycznie 2 razy w tygodniu lekarz.....nie mam czasu nawet na czytanie co u was....przepraszam....ale myślę o was jak sobie radzicie, jak pewnie cieszycie sie macierzyństwem ja dosłownie mam chwile naprawdę chwile radości bo jak rozbiorę małą i widzę jej spękaną, suchą szorstką i swędzącą jak nie wiem co skórę to tylko płacz.....

Nie chce wam tu pisać bo to nie ma sensu was obarczać moimi problemami....jestem zdesperowana i walczę o zdrowie mojej córeczki dlatego odezwę się później jak opanuję sytuacje...ale kochane nie zapominajcie o nas :tak:

Pozdrawiam dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja o Tobie nie zapomiałam :-) życzę Ci dużo wytrwałości... mam nadzieję że z malutką będzie tylko lepiej... 3mam za Was kciuki

lilu, trzymaj się, będzie dobrze
gosiunia, wszystkiego najlepszego!!! Ja znam przypadek, gdy mama i córka urodziły w tym samym dniu - 1 stycznia - mama jednego chłopczyka, a córka dwóch :-)

Hej DZIEWCZYNY!!! Jestesmy po marchewce - dzis jadl genialnie - zjadl prawie pol sloiczka - mam nadzieje,ze nic mu nie bedzie - ale sam buzie otwieral :-) . Pozniej dostanie lyzeczke jabluszka , bo marchewke juz 3 dni jadl wiec dzis na probe jako deser bedzie jabluszko.
A co do drzemek to u nas jest ok polgodzinna ok 11ej i ok 1 - 1,5 h ok 17ej - no i jesli na spacerze jestemy to ok 2 h spi - a wiecej to czasami sie uda go namowic do spania , a czasami nie - ale wtedy pada spac o 20ej i spi do 24 i do 5ej - tak jak dzisiejszej nocy. Wiecie jednak te jego ciezkie spanie to bylo od kleiku - jak go nie dostaje znowu mamy nocki superowe .Jak ja sie ciesze,ze jestescie tu - bo inaczej bym dziecko karmila kleikiem i oboje bysmy sie nocami meczyli - w zyciu bym nie wpadla na to,ze to od tego .
A jesli chodzi o ciuszki pinokia - to my tez na 74 zaraz wskoczymy - a z h&m czy innych firm zagranicznych to 62 i 68 jest ok.
Milego dzionka Wam zycze, u nas slonce ale mrozu co niemiara - rano -17 , a teraz -12 wiec ze spaceru nici.

Witajcie dziewczynki:-) Przezcytałąm, wpadłą teściówa na 10 min i wsio zapomniałam:baffled:
Kurcze wasze dzieciaczki jedzą obiadki a moja wczoraj dostałą dynke z ziemniakiem i zwróciła:sorry: Teraz nie wiem czy dawać dzisiaj jej znowu czy odczekać kilka dni. Samą dynie zjadła bez problemu a z ziemniakiem masakra. Macie rady???
W ogóle karmienie jej to męczarnia. Nie chce niczego innego oprócz mleka. Jak ona będize mieć takie samo podejście do żarcia co Michał to się powiesze za pośrednie żebro:sorry:

Lilu kochana trzymaj się dzielnie!!!!!!!!!!!!!Że też musiało Was sięto świństwo przyczepić. Zdrówka życzę i szybkiego opanowania sytuacji!!

Czesc:-)

Ania ja mojemu tez nochal zatykam, ale tez tylko pomaga na chwile, i za moment c.d. koncertu:wściekła/y:.
A co do zakupow chrzcinowych to mnie tez czekaja, i nawet nie chce mi sie o tym myslec:no:

Małgos fajnie, ze week udany:-). Buziaki dla Dawidka z okazji ukonczenia 5m-cy

Gosiunia wszystkiego dobrego z okazji urodzin

Marja Pinokio wg mnie ma bardzo mała rozmiarowke. Super ze synus tak ładnie wcina marcheweczke, oby tak dalej

lilu trzymajcie sie dziewcznki, duzo zdrowka dla Lili. I oczywiscie ze Cie pamietamy.

lilu, trzymaj się, będzie dobrze
gosiunia, wszystkiego najlepszego!!! Ja znam przypadek, gdy mama i córka urodziły w tym samym dniu - 1 stycznia - mama jednego chłopczyka, a córka dwóch :-)

:szok::-)

Mrozik dzisiaj trzyma, ale za to słoneczko pieknie swieci. A ja oczywisie problem mam:tak::zawstydzona/y:, czy wyjsc na spacer czy nie. Ale na razie mały kima to jeszcze mam chwile na zastanowienie:-D

kerna mój mały na początku dobrze tolerował marchewe z ziemniakiem ale ostatnio coś mu nie pasuje dlatego nie bede mu podawała przez jakis czas... narazie je rano kaszke i jest ok

lilu02 powodzenia, szybkiego powrotu do zdrowia.
Gosiunia wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
Kerna u nas tylko próbujemy narazie różnych posiłków ze względu na brzuch nie zamieniłam żadnego mlecznego na inny. Może spróbuj marchewki...A może nie jest głodna i nie chce jeść...ja daję te nowości ok. półtorej godzinki po mleku.
Marja ja wczoraj też nie dałam kleiku i chyba skutkuje. Pobolewuje go ten brzuszek ze względu na gazy ale dziś spał w miarę dobrze wstawałam do niego 2 razy na jedzenie i z 3 razy oprócz tego z powodu brzucha a normalnie to nocy nie przesypiałam...Zobaczymy co będzie dzisiaj...
Co do ubranek my nosimy 74 i zastanawiam się nad tym czy powoli nie zamieniać niektórych na 80...

reklama
PYTANIE DO MAM KARMIACYCH PIERSIA:
dziewczyny czy moge sobie pozowlic do obaidu lampke albo dwie winka bialego??karmie piersia i nie wiem czy malemu to nei zaszkodzi,chociarz mam czasami ochote napiwko no ale jakos jesczce si enei odwazylam wypic ze wzgledu na malego!!!
MILEFGO DNIA WALENTEGO!!

Do góry