reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Hej!
Przez to odciąganie co i raz nie miałam ani chwili, żeby tu zajrzeć...
Ale chyba to coś daje i zaczyna się goić! Mam nadzieję, że moja radość nie jest przedwczesna.

A dziś rano problem z duszeniem kupki , synek marudzi i popłakuje.
AKDERKU! Może zwykły czopek glicerynowy by pomógł? Tylko w aptece musisz zaznaczyć, że chodzi Ci o czopek dla niemowląt - one są po prostu dużo mniejsze.

Onionku ojej to kuruj sie kochana bo Macius teskni pewnie za cycusiem.
W czasie zapalenia nie przerywa się karmienia. Oj, znam ten ból...

KERNA! Gratuluję dobrych wiadomości!

KAROLINA! Kciuki zaciśnięte! Oj, żeby to szybko zeszło!!!!!!!

Mamy już akt urodzenia, jutro dzień załatwiania formalności w urzędzie, przychodni itp.

reklama
hej

nie odniose sie do Waszych postow dzis, bo ciagle mam goraczke. wrocilam od swojej ginekolog, mam zapalenie piersi i antybiotyk.

pozdrowionka.

zdrowka kochanie

Karolina zdrowka dla malej

Kerna gratki

Beniaminko masz racje co do czyszczenia srodka pepka,ja tak nie robilam,bylo pelno martwego naskorka ktory nieprzyjemnie pachnial,zobaczyla to pediatra i kazala tam czyscic

milego dnia dziewczyny

dzien dobry :-)

Nocka calkiem, calkiem od 23 do 7 rano tylko 2 pobudki na cycolenie. Od wczoraj mala gwiazda wcale juz nie chciala jednego posilku z Bebilonu pepti i musialam dac cyca, wiec chyba bedzie tylko cycolenie, ale to dobrze oby tylko mleczko bylo zawsze w piersiach, bo wiem ze z tym to moze roznie byc.

Dzisiaj zostawiam mala z dziadkami- a jak :-) i moj tata tez przyjedzie, normalnie nie wierze w to, co sie dzieje- jakie przemiany w ludzkim swiecie moze poczynic taka mala istotka :-)Dziadkowie zakochani po uszy ! :-D Jednak jeszcze nawet jej nie nosili a teraz z grubej rury opieka na kilka godzin. Musze odciagnac ze dwie butle mleka, nie wiem czy sie uda,mala je na biezaco. Zobaczymy :-)
Magdah -zycze zeby cycusie szybko sie wygoily ! :-)
Kerna- super wiadomosci z raczka córci :-) I oby tak dalej i dalej i niedlugo zapomnicie ze raczka niedomagała, uffff :-)
Zycze Wam pieknego dnia, super pogody na spacerki i duzo snu naszych pociech :-D

Witajcie

Mamusie z krostkami na buźkach maluszków wiem o przechodzicie mój młodszy synek miał identycznie mały muchomorek dopiero leki dobrane przez dermatologa pomogły pozbyć się tego paskudztwa.

Ja wczoraj jak padłam z małą o 16 tak o 20 na kąpiel się obudziłyśmy...

Dziś śmigamy do neurologa z ta rączką, co miała złamany obojczyk, ale to raczej tak profilaktycznie bo raczej wsio ok.Rusza łapką, może troszku słabsza jest, hmmm sama nie wiem lekarz oceni.

Miłego dzionka i pogody sprzyjającej spacerom a małe cycolonki niech dadzą mleczarka troszku spokoju...

dzień dobry!!!!!!

U noc ok, małą zasnęła o 20 i tak do 2 spała potem karmienie o 5,3 i o 8 więc super jestem wyspana :-D
Krostki na twarzy nadal mamy, ale po krochmalu policzki zbledły zostały najbardziej czerwone na linii żuchwy ale i za te się dzisiaj wezmę :tak:

Miłego dnia dziewczyny!!!!!!!!! Aha śniło mi się że w końcu pępek nam odpadł a tu rano przebieram małą i jest :wściekła/y: aż się zdziwiłam :szok::-p

o Marja ty szczęściaro!
Lilu a ty kąpiesz małą całą w tym krochmalu czy tylko ten trądzik przemywasz? U mnie wysypka rozeszła się na główkę i kilka kropeczek na klatce piersiowej. Antosia w dodatku dostała katarku i spania dziś nie było, bo nosek zatkany i nawet nie ma jak mleczka possać bo się przydusza. W domu sajgon bo wczoraj od obiadu mała niespokojna, swoją drogą jak ten bałagan szybko robi się "sam".

jak na razie przemyłam tylko twarz w krochmalu a dzisiaj kąpiel chciałam najpierw przetestowac czy nie zaszkodzi Lilce ten krochmal a że jest lepiej zrobie kąpiel.....tylko pamiętać trzeba że po krochmalu skóra dziecka jest bardzo bardzo śliska...

Witam kochane:-)

Pisze szybciutko póki mała śpi..

Dziewczyny których pociechy mają problem z krostkami, życze szybkiego wygojenia:tak:
Albo i sie wydaje albo mają z tym problem tylko dziewczynki?

Mojej małej kikut odpadł dwa dni temu, zlewam go kilka razy dziennie spirytusem, czyszcze patyczkiem.. na razie goi sie bardzo ładnie.

Co do kapieli to ja nadal jestem na etapie obmywania, co drugi dzień, woda z krochmalem i nic więcej. Żadnych płynów i oliwek. Skóre ma jak ta lala więc na razie tego nie zmieniam. Zobaczymy co powie położna.

Moja mała to cwaniara, uwielbia być noszona, nie ma mowy by ja lulać lub brać do odbicia na siedząco, nie, trza wstać i chodzić, wtedy jest dobrze:sorry:No ale na razie jej podaruje choć plecy bolą czasami jak cholera, dam jej czas do miesiąca;-)

Miłego dzionka kochane!

reklama
witam kochane!
oczywiscie z Mała przy cycu..ja czyszcze pępek w środku spirytusem.. jest tam ciut takiej wydzielinki.. wysypki na buzce niczym nie smarujemy a co do sudokremu to faktycznie strasznie wysusza... stosujemy linomag.. kupilismy karuzele fisher price ta z biciem serca(faktycznie uspokaja, tylko ciekawe czy mame tez, bo cena wrecz przeciwnie) i przed chwilka mialam niezly ubaw.. myslalam, ze niunia jeszcze za mała..a tu miso taki fajny... i Dominisia tak za nim patrzyla, ze az z buza otwarta (tym razem nie do cycka)zostala na dluzsza chwile..
buziaki i dobrego dnia

Do góry