reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

witam was moje drogie;-)
u mnie nocka świetna mala zasnęła przy ubieraniu po kąpieli czyli po 21 obudzila sie o 1,30 i spała do 6.30 kolejna pobudka o 9 ,akurat dobrze sie złożyło bo przyjechały do mnie kobietki z pracy odwiedzic małą i ta akurat nie spała,goście już poszli Julce podałam leki obmyłam i nasmarowałam skóre i położyłam do łóżeczka zeby sobie zasnęła przy grajacej karuzeli........i zasnęła sama po raz kolejny bez mojego noszenia i lulania,zasypia z pieluszka tetrową lekko połozoną na główce,musze teraz tylko pilnować zeby tak już pozostało:tak: krostek niestety ciag dalszy ,zeszły jej dzisiaj na szkę i klatkę piersiową,ale mam nadzieje ze leki zadziałają;-) Boze oby:eek:
Ogólnie laleczka jest bardzo kochana tak BARDZO JĄ KOCHAM:tak:NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ NIEJ:tak:
Lilu kochana tak bardzo sie ciesze ze u ciebie są efekty po krochmalu,oby jej wszystko poschodziło i abyście nie przechodziły tego co my.

reklama
A ja sie pochwale , ze moj kochany maluch spal od 24.30 do 8.30 :-)
No to moja też tak długo,tylko od 22-6 a mnie cycki rozsadzało
lilu-a czy Ty buźkę też przemywałaś wodą z krochmalem na krostki?Moja Inga ma od kilku dni-wycZytałam że to trądzik niemowlęcy i że się tego nie leczy,ja wczoraj posmarowałam elokomem i trochę zeszły.

Widze ze dzis w nocy wszystkie dzieciaczki byly kochane i daly pospac. Moja poszla spac tak na dobre o 12 i spala do 6:20, nastepna pobudka o 8:30. Wdzien jest gorzej bo je co 1,5-2h i spi w wiekszosci na recach jak ja odloze do lozeczka spi max 30 minut i ryk :/.
U nas na cale szczescie nie wyszly zadne krostki.
Mam pytanie czy wasze dzieci tez maja takie lodowate lapki jak nie sa opatulone kocykiem? Mojej robia sie az fioletowe, wiem ze male dzieci maja gorsze krazenie w recach i topach ale kurcze zadna z moich dziewczyn nie miala az tak.

monika tak buźkę myłam krochmalem, bardzo leciutkim bo ściąga skóre, a Elocom to chyba sterydy ma co?
irka moja miała zimne tak do 2 tyg a teraz jak obrosła w tłuszczyk i ma ciepłe hihi

Widze ze dzis w nocy wszystkie dzieciaczki byly kochane i daly pospac. Moja poszla spac tak na dobre o 12 i spala do 6:20, nastepna pobudka o 8:30. Wdzien jest gorzej bo je co 1,5-2h i spi w wiekszosci na recach jak ja odloze do lozeczka spi max 30 minut i ryk :/.
U nas na cale szczescie nie wyszly zadne krostki.
Mam pytanie czy wasze dzieci tez maja takie lodowate lapki jak nie sa opatulone kocykiem? Mojej robia sie az fioletowe, wiem ze male dzieci maja gorsze krazenie w recach i topach ale kurcze zadna z moich dziewczyn nie miala az tak.
Moja też ma zimne rączki jak długo śpi (w dzień mam wyłączone ogrzewanie)

no widze, ze nocka dzis wielu sie udala... Moje kochanie spało od 21.30 do 4-tej.. w szoku byłam jak mnie obudziła..za to teraz od 8.30 je non stop..

ale wam zazdroszczę że wasze dzieciaczki tak dlugo śpią mój cyca co 3 godz. nie ważne czy dzień czy noc w sumie moglo być gorzej :) chyba że brzuszek boli to wtedy przy cycu się uspokaja ale lekarka powiedziała że mam go smokiem oszukiwać bo potem się przejada i kolka się nasila.. a smoka nie za bardzo chce więc jest wielki cyrk:)

pozdrawiam wszystkie mamuski i maluszki

Witam, ja niestety dołączam do tych, którym noc upłynęła nie najlepiej.
Dziewczynki to chyba mają lepiej z tym spaniem. Ania przesypiała całą noc, a na początku jak do niej wstawałam to zaraz zasypiała przy cycku i bez problemu mogłam ją położyć do łóżeczka i sama pójść dalej spać. Miała tez swoje stałe godziny wstawania. A Kamil budzi się o różnych godzinach, jak sobie już pocyka i jest najedzony zasypia, ale budzi się po odbiciu, potem często dostaje czkawki. Nawet jesli się nie obudzi po odbiciu to i tak się budzi jak chcę go położyć. Samo karmienie to nie jest takie długie, najgorsze jest to co jest potem, to czekanie aż zasnie, a On nie chce za żadne skarby leżeć i spać. Nad rankiem jak go nakarmię to potem przeprawa z Anią mnie czeka. Najpierw nie chce wstac, potem nie chce się ubierać. Jak już wychodzi z mężem doprzedszkola, to znowu Kamil jest głodny.
Oczy mnie bolą już od tego braku snu. A dziś jak już nie muszę nigdzie wychodzić to mały od ok. 5.00 do teraz nie chciał zasnąć i pobija rekordy w sikaniu, już 4 komplety znowu mi zasikał, ostani miał na sobie jakieś 10 min. Znowu cała miska prania.

Wczoraj byłam obgadać chrzciny w restauracji, całe szczęście że zamówiłam sobie teramin do razu jak wróciłam ze szpitala, bo już była jedna pani chętna na ten dzień. Naciskała faceta ale było już zajete. Jakoś już się przyzwyczaiłam do tego miejsca, robiłam tam chrzciny i roczek Ani, moja cioca 80-te urodziny. Jest blisko Kościoła, można zaparkować samochody i nie jest aż tak drogo.

Po drodze zajrzałam do kilku sklepów, bo okazało się że nie mam spodni na zimę. Moje ulubiona spadaja mi z tyłka. Fajnie że schudłam, tylko żeby nie było tak, że jak skończę karmić to znowu przytyję jak ostatnio. Spodni nie dostałam ale za to kupiłam sobie sweterek a Kamilowi komplet czapeczka i rekawiczki Thomas&Friends w lumpku ale całkiem nowe z metką i szalik polarkowy też nowy.

DSC00662.jpg
Popołudniu byliśmy na pikniku w przedszkolu u Ani z Kamilem. A po powrocie mieliśmy jeszcze gości. Jestem wobec tego wykończona, a słyszę, że Kamil nie pospał długo.

Muszę uciekać, bo płacze.

Miłego dnia dziewczyny.

Jeszcze coś, może to prawda, że dziewczynki mają te krosty, bo Ania też miała i kąpałam ją w krochmalu, ale ona miała nie tylko na buzi.
I jeszcze coś ja też używam linomagu.

reklama
Witam z rana;-)
Byłam złożyć wniosek do orzeczenia o niepełnosprawnosci małej i może uda nam siędostać zasiłek pielęgnacyjny:-)Byłoby super.
Małą grzeczna ale w nocy dała czadu lekko. Półtorej godziny marudzenia i oczy jak 5zł:confused2:no a potem jak zasneła to d o9 rano luz..tylko, że znowu moje drugie dziecię się nudziło i mnie zwlókł o 7:confused2::confused2::confused2::confused2:
Wiecie co? Czy któraś z Was spróbowała pieluch z rossmana? bo ja prypadkiem natknęłam się tam na promocję dwójek za 15zł i powiem szczerze że jestem super zaskoczona! Są naprawde bardzo dobre, w dotyku przyjemniejsze niż dady:tak:

Jeszcze wrócę do pempka. Wyczyściłam, ale czy wystarczajaco znowu to nie wiem...kurcze nie mam pojęcia jak to się robi i jak bardzo rozchylić ten pempek.

Do góry