dorotka.1
doube mamy 06.07,09.10
Halo , Witam sie wieczornie. Ja dzisiaj bylam w centrum kardiologii dzieciecej na badankach. U nas nic sie nie zmienilo maly ma nadal dziurke , ale jest bardzo malutka. Moj grubasek przybral na wadze 1500 g w 6 tygodni. ( a ja myslalam , ze to moje mleko takie cienkie) i urosl 5 cm ( ma juz cale 56 ) w przyszlym tyg mam jeszcze usg bioderek i szczepienie na rota , musze wszystko pozalatwiac , bo jade z malym do Polski. Ciekawa jestem jak zniesi 1000 km podrozy. W takich momentach jestem szczesliwa , ze karmie piersia, bo zabierac ten caly majdan ( butelki smoczki, mleczka ) w podroz byloby ciezko.
to trzymamy kciuki za zamkniecie dziurki
ja za 2 tyg mam zamair zaszczepic oli 6 w 1 plus rota
a 1000 km to rzeczywiscie z butelkami przekichane
Wpadłam tylko przepisać sms-y od Ritki. Mój stary okupuje dzisiaj komputer. W między czasie oczywiście znów mieliśmy gości, tym razem faktycznie tylko na moment. Wszyscy sprawdzają, czy nie oszukujemy z tym przenoszeniem ciąży ;-)
Zaraz go zabieram (mojego B) na zakupy a później szybka kąpiel i kładę się do łóżka poczytać... później będę tęskniła za takimi wieczorami ;-)
Alcia - witaj! :-)
Asiek - współczuję choroby córci! Mam nadzieję, że szybko się wykuruje!
Dorotka - a jak tam Twoja córka? Lepiej coś?
lepiej ,jeszcze troche pokasluje,mialam ją dac jutro do przedszkola ale chyba pojedziemy do pediatry do kontroli
Dziewczyny (Beniaminka, Akderk) a ten linomag to krem, oliwka czy mleczko, czy olejek. Bo tyle tego ze nie wiem który kupic
krem
Dziewczyny, ja sie chyba poddaje... Mala cały dzien na cycu, nie spała w ogóle tylko cyckala cały czas...ok 17-tej jak już nie miałam siły ja odstawiłam, więc wielki ryk... podałam butelkę i tak teraz dopiero zasnęla... coś jest nie tak z moim pokarmem.. bo przecież gdyby go nie bylo to by sie przy piersi wkurzała.. po prostu sie nie najada... tak mi się wydaje.. nie wiem co robić.. śpi wreszcie tak słodko.. próbowalam odciągać, ale po takim całodniowym maratonie nie za bardzo mam co.. co robić?????
TOSIA Kerna wsio Ci napisala
moge Ci tylko polecic jedna rzecz
sciagaj laktatorem i podawaj przez butle choc przez dzien lub dwa,bedziesz wiedziec ile masz mniej wiecej pokarmu w jedej piersi i ile zjada,ja tak robilam do wczoraj ze wzgledu na pogryzione brodawki ktore bardzo bolaly
poza tym moja tez nie trzyma smoka,wiec trzymam ją w becie na reku i druga reka trzymam smoka,tak tez zasypia
pediatra kazala mi ja rzepajac glukoza jak mialam kryzys laktacyjny i wypijala 10ml i usypiala,a glukoza da jej nasycenie na troszke,nie zniechecaj sie
Tosia...kurcze. Albo masz mniej pokarmu, albo mała ssie ale źle. Jak masz mało, a zależy ci na cycoleniu to mimo to przystawiaj jak najczęściej, nawet non stop a piersi na pewno się obudzą i naprodukują. Na to trzeba ok 2 dni.
Mozliwe też że mała źle chwyta cyca. Tak jak moja. Ssie samego sutka, bez otoczki a z niej też wypływa mleczko. Jeśli mała puszcza cyca to ściśnij go, żeby zobaczyć czy wypłynie jeszcze mleko. Jak pokaże się kropelka to znaczy że cos tam jest. Zobacz czy małej nie wycieka mleko z drugiej strony (tak jak mojej). Słuchaj czy jak ssie to połyka. Jak tak, to wsio ok a jak tylko ssie to znaczy, że jednak mało. Mimo to pozwól jej ssać jak tylko Ci na to pozwoli, to pobudzi piersi. Odciaganie laktatorem to teżdobry pomysł, też pobudzi piersi. A stres Ci nie pomaga teraz, więc spokojnie;-)
nic dodac nic ując
dziewczyny sorry ze tu pytam ale mozecie mi doradzic czy dokarmiajac malego mlekiem NAN mam nadal podawac wit k??? bo do tej pory karmilam tylko piersia ale sie nie najada wiec musze dokarmic a ta wit tylko daje sie przy cycu.
Tosia mam podobny problem..przystawilam dzisiaj malego do cyca a ten nie dosc ze sie zloscil to jeszcze spal a nic nie jadl;/ i mleka tak malo.
jak dajesz modyfikowane to wit K nie dawaj
Dziewczyny trzymajcie kciuki - jade sie zbadac na oddzial - mam skurcze od nocy tak jak pisalam - teraz mam co 5 minut , po kapieli nie minelo . Silne sa jak grom ale do zniesienia .
trzymamy kciuki
nie bylo mnie wczoraj bo mialam w domciu impreze,pepkowe dla mojej pracy,wszyscy nie przyszli,ale bylo 8 osob doroslych plus 5 dzieci,wesolo bylo naprawde
Agim moje odchody mają nieprzyjemny zapach,zmieniam 2-3razy dziennie wkladke
Beniaminko calusy dla Julki,Ty niezroganizowana ,nie znam lepiej zorganizowanej osoby,a jak malusia bedzie w domu to wsio do normy wroci
2paczki na porodowke marsz