Moja mała przespała dziś na brzuszku trzy godzinki ( oczywiście pod moim nadzorem), oby to jej zostało, mój starszy syn uwielbiał spać na brzuszku i dzięki temu nie wiem co to kolki
Mała mnie troche martwi, prawie przy każdym karmieniu słychać jak jej się w brzuszku przewraca, potem troche popiskuje, czasami odbije, czasami nie, nie wiem co jest grane, łyka za dużo powietrza? A może tygodniowe maluchy tak mają? Waszym maluszkom też burczy i przelewa się w brzuszkach?
agim Antosiowi tez w brzuszku sie przelewa i bulgocze. Juz miałam wizje, ze to biegunka. Ale jak zapytałam połoznej, to mi powiedziała ze tez by mi sie przelewało, jak bym tylko mleko piła. Wiec chyba tak musi byc.
Tez musze zaczac Antosia kłasc na brzuszku, bo jeszcze tego nie robiłam. A połozna tez nic nie mowiła, dopiero jak czytam ze kładziecie szkraby swoje na brzuszku, to mi zaswitało. Ale ze mnie glapa
Witam , miałam zamiar wcześniej tu zajrzeć ale mały terrorysta dziś postanowił nas ustawiać do pionu po swojemu, jak zazwyczaj po jedzeniu zasypia na 3 godziny bez marudzenia to dziś, przysypiał na kwadrans a potem domagał się rozrywki w postaci noszenia i zwiedzania mieszkania.
Dziś pobiłam własny rekord trzymania małego na cycu , ponad godzinę bo mi mała gadzina przysypiał przy jedzeniu ale dla mnie najważniejsze że raczy cycem się karmić, choć czasem wije się przy tym jak wąż.
Może to mało interesujące ale wiecie od paru dni gapię się na moje kostki u nóg i napatrzeć się nie mogę bo są normalne nie opuchnięte , tak samo łydki, a pod koniec ciąży myślałam, że aż tak nie puchne ale jak teraz widze to jednak puchłam i to bardzo. Dziś udało mi się pediciure zrobić, łooo co za komfort dosięgac stopy bez oporu. A na wadze 10 kg mniej jeszcze tylko aż 10 do wagi pożądanej – ciężko będzie ale się zaparłam i się uda !!!
A za tydzień jesteśmy z B. proszeni na wesele i nie możemy odmówić , a i tak posiedzimy tylko do 22 max bo moja mama by nie dala rady dłużej a poza tym już na sama myśl, że mam małego zostawić w domu robi mi się bardzo nieswojo , no a drugi problem w co ja mam się ubrać, nie chce specjalnie nic kupować a z ubrań sprzed ciąży większość jeszcze na mnie nie pasuje.
Beniaminko ja dziś pościel w sypialni zmieniałam ponad godzinę bo mały mi nie dawał zrobic tego za jednym machem, a zeby umyłam dopiero po 13 , czasem mam wrażenie że w czeskim filmie gram
No właśnie ja głupia i nie doświadczona smarowałam na początku sudocremem i to był błąd, koleżnka mi powiedziała, że nie powinnam i najlepszy linomag . Mój obłazi dośc mocno ale pupka i pachwinki już są ładne, smaruje mleczkiem hippa, do tego wietrzenie dupki raz dziennie co zawsze niesie za sobą siuskową katastrofę – nawet jak mu siuśka zasłaniam to i tak mi podlewa
Ja tez ciagle smaruje pupe sudocremem, a tu czytam ze żle robie Antos tez obłazi ze skorki. Po kapaniu smaruje oliwka, i tez chyba zle. Chyba wysle meza po ten linomag i mleczko hippa. Tez głupia i niedoświadczona ze mnie mamuska