reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2010...

Witam po dłuższej nieobecnosci!
Widzę że strasznie dużo dziewczyn się rozpakowało - ja też bym już chciała ale niestety jakoś moje dzieciątko się na świat nie spieszy a jutro przewidywany termin. No nic idę was troszkę nadrobić. Pozdrawiam :)

reklama
Asiek - fajnie, ciekawa jestem cholernie co mi wyjdzie, bo ja tak naprawdę żadnych skurczy nie czuję, a może są, tylko nie wiem.

Właśnie dostałam sms-a od Liluli - kolejna się rozpakowała - zaraz go wpiszę na innym wątku!

KasikN
- ja już skończyłam prasowanie - masakra :szok:

dagna ja jeszcze nie zaczełam, a juz 15 prawie jest. Ale ze mnie dzisiaj obibok

cześć dziewczynki!!!
ja też dzisiaj mam termin:-pa Daria ma już 6dni:-D asienko życzę Ci żeby cię dzisiaj wzięło z nienacka!!!!!!!:tak::-)
Mnie cyce strasznie bolą:crazy: ale mała się tym nie przejmuje i wisi:cool2::rofl2: ściagam się laktatorem i daje jej jednego a jak zalecze to drugiego cyca!!:sorry:masakra te małe ssaki mają dziąsełka silne jak szczęki rekina!!:eek:
jutro przychodzi do nas położna, zobaczymy co powie??
buziole dla was mamuśki!!!!:-D

małpko to moze dzisiaj drugiego bejbika urodzisz:-D:rofl2::-D

Hejka
Ja od rana znowu mam bole co 5 min (od godz) bola cholera ale nie wiem czy wystarczajaco....a i jakies brazowawe uplawy wlasnie zauwazylam....

Olcia zmykaj na IP. Pewnie razem z Małgosia dzisiaj urodzicie. Zycze Wam tego bardzo:tak:

Tosia u mnie tez na ktg wychodziły we srode 20 do 40% (chyba, bo to moja interpretacja). Ginek nic nie powiedział, tylko ok.

Zmykam smazyc piersi na obiad, bo wreszcie na kolacje beda:shocked2::rofl2:

Tosia z moich obserwacji to wszystkie koleżanki które "posiadały" rozwarcie na własnie 2-3cm zanim akcja porodowa sie zaczęła miały szybciutkie porody :) mi jak wody odeszły o 2 w nocy a o 9 rano byłam badana to miałam dopiero 3cm (az nie mogłam uwierzyć)

Dagna ja też mam jutro KTG to sobie porównamy skurcze ;)))

Olcia Dagna dobrze radzi bierz kąpiel i jak skurcze nie przejda to jedz na IP :))))

Asiek no normalnie Cię kocham za ten wpis :-D

cosik mnie krzyż coraz bardziej napitala i mam wrażenie,z e mi się Malusia wkręca tam na dole... :-)

Kasik, oszczędny w słowach ten Twoj gin :-)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Jakoś tak lepiej wiedzieć, że jednak nie jest się ani przewrażliwionym, ani panikarą tylko z ich strony chyba coś nie zadziałało. Z lekarzem prowadzącym miałam rozmowę tel. i kazała jutro koło południa do siebie przyjść, sprawdzi jeszcze raz wszystko, pogadamy, powiedziała żeby się nie denerwować, bo do 18-nastego to czekać nie będziemy. Także mysle, że jutro dam znać co i jak ;-) i chyba jednak muszę się przestawić na bardziej stanowczy i rozczeniowy tryb ... :zawstydzona/y: bo moja wiara w to, że wszyscy lekarze chcą dobrze i są nimi z powołania upadła :szok:

A ja bym sie do Redłowa przejechała skoro z Gdyni jesteś, ja tam raz byłam to było ok.

U mnie kicha nadal, samopoczucie gorzej niż zero!!!! to zabrzmi okropnie ale na newsy o nowych rozpakowanych wybuchłam płaczem , bo u mnie nic nie zapowiada się na jakąkolwiek akcję:-:)crazy:
Źle sypiam, mój B. też zresztą, bo by już chciał żeby coś ruszyło a dzisiejsza noc koszmar ja chodzę niedobita a B. z wielkim bólem głowy.
I nawet shake czekoladowy nawet ułamkowej części nie rozwiał tych moich dołków.

Witajcie kochane,
ale sie za wami stesknilam :tak:
Melduje sie tylko, ze juz jestem w domu. Postaram sie wiecej napisac, jak juz ulozymy sie jakos z mala.
Buziaki dla was wszystkich

Hej dziewczyny!
Ale mamy dzisiaj owocny dzień!!! Pięknie! Nie nadążam teraz nie za postami, ale za Waszymi porodami :-D A co z Kalchą? Chyba od soboty jej nie ma, czy ja coś przegapiłam???

Wiecie co, jakiś czas temu tak mnie coś tknęło, żeby iść przed porodem do okulisty. Ostatni raz byłam jakieś 4-5 lat temu, okazało się wtedy, że jestem krótkowzrokowcem i musiałam nosić okuary na zajęciach na uczelni. Ale wiem dobrze, że od tamtej pory wzrok mi się pogorszył (urok studiów filologicznych...) i pomyślałam, że lepiej, żeby okulista to sprawdził teraz, czy na pewno nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego, niż żebym potem sobie w brodę pluła, gdyby coś mi się stało. No i poszłam dzisiaj. Wada jest, okulary nowe trzeba, ok, to nie jest problem ani wskazanie do cesarki. Ale... w lewym oku mam jakieś zaburzenia krążenia żylnego i okulistka dała mi skierowanie do kliniki w Katowicach, bo sama nie wiedziała, co z tym zrobić. Już tam dzwoniłam i jutro rano czeka mnie wycieczka... Boję się, co tam powiedzą, bo bardzo chcę rodzić naturalnie, nawet nie chcę myśleć o cesarce... Dlatego proszę o magiczne kciukasy - za moje lewe oko :-) Z góry dziękuję :)

Trzymam kciuki za kolejne rodzące!!! :-D

reklama
Do góry