beti14011984
Fanka BB :)
dziekuje dziewcyznyL*
a ja trzyma za szybkie porody WASZE
jaguś gratulacje kochana tak się ciesze będzie dobrze tym razem trzeba wierzyć szczęścia i powodzenia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziekuje dziewcyznyL*
dziewczyny pomocy.... tak od 19 czułam w kroku jak bym była napuchnięta ale zbagatelizowałam to ,aż przed chwilą poszłam siku i coś mnie tchnęło żeby dać lusterko pomiędzy nogi i co zobaczyłam?? lewa warga napuchnięta jak nie wiem i taka bulwa u góry a prawa dobrze. martwi mnie to co to może być??
dziekuje dziewcyznyL*
hej
dorotko - to pierwszy raz w przedszkolu Twojej coreczki, czy macie juz jeden rok za soba? :-)
:-)
Dorotka - owocnego ktg
co do zgagi ja tez mam okropną ale chyba z włosami to w parze nie idzie Syn praktycznie łysy był
Za to córka szczotke na głowie miała a w obydwu ciążach zgagę miałam.
No a ja od kiedy po 6 wstałam to już 3 razy usypiałam teraz wstałam po raz 3 :/ Raz córka jęczała, potem kominiarze przyszli a teraz syn mnie obudził. Nie dane mi spanie.
Witam się i Ja
Powiedzcie mi jak to jest z tym KTG, pielęgniarka mówiła że mała się bardzo rusza, że mam strasznie dużo ruchów i że według niej może to wróżyc że już blisko. Mój gin nic takiego nie powiedział, w sumie to ruchy odczuwam od dawna i bardzo często - przy Hubercie ich miałam 70% mniej.. Po tym KTG myślalam że może już coś się dzieje, no ale chyba jeszcze za wcześnie...
ja po wizycie, nic ciekawego się nie dowiedziałam, zważyli, ciśnienie, sprawdzili tętno i wsio. za tydzien powtórka
Kochane ja po wizycie , jutro do szpitala w srode o 8.00 cesarka.Zaraz gonie do anastezjologa Dzieki za kciuki !!!
a co do Kasiony to jest juz w domku z maluszkami od soboty i jest mega zmeczona i mega szczesliwa ) pozdrawia was wszytskie )
dziewczyny mam do Was pytanko, czy orientuje się któraś może czy w szpitalu wystawiają zwolnienia?? bo ja mam zwolnienie do 31.08. a skierowanie na patologię na 01.09. i nie wiem teraz czy powinnam jeszcze tego 31.08 iść do przychodni po zwolnienie?? Wiecie może??
witajcie;*
Pamietacie mnie???
Gratuluje nowym Mamaus;*:*
u mnie......same dobre zeczy jestem w ciazy...6tc...sam poczatek boje sie strasznie; ale dam rade....dla SIEBIE....
pozdrawiam:*
Cześć
Dziś postaram się trochę poczytać co u Was ale nie będzie to proste bo piszecie jak szalone;-)
Wszystkim rozpakowanym mamuśkom gratuluję
Jak ten czas szybko zleciał, niedawno pisałyśmy o pierwszych ruchach itd a teraz już niektóre z nas mają maleństwa przy sobie.
A Tomaszek nadal w szpitalu Nie wiedzą jaka bakteria wywołała zapalenie płuc i ma znów zmieniony antybiotyk. Zdjęcie rtg wyszło gorzej niz poprzednio. Ale chociaż z jedzeniem jest lepiej i sonda poszła w odstawkę. Potrzebuje tylko przerwy na odpoczynek. Dziś nie mogę do niego jechać bo nie mam komu zostawić dziecka. Mój jest w pracy, rodzice chorzy. Ryczeć mi się chce co chwilę, tak bardzo bym chciała go mieć przy sobie
Ilu pewnie nie pamiętacie, ale moja mała jeszcze w 37+1 była ułozona posladkowo i czekała mnie cesarka ( pierworódki nie rodzą sn przy takim ułożeniu) a w 38+1 była już odwrócona, moja gin w szoku brzuch mam mały, mało wód płodowych i nie dawała szans na obrót, miala mi wypisać skierowanie na cc a u ciebie jeszcze duuużo czasu a ty już rodzilaś, więc jest większa sznasa niż była u mnie ( tak mówiła mi gin) A i jeszcze z tego co wiem to przy pośladkach przy kolejnych porodach rodzi się sn
Trixi kciuki mocno trzymam :-) może zjedz sobie jeszcze coś dobrego albo wyjdzcie z mezem na jakąś kolacyjkę?
A mi dzisiaj wypadł kawałek tego czopa taka kulka i się zastanawiam czy to juz niedługo
a powiedzcie dziewczyny w tych starszych ciążach, czy wasze szkrabki też się słabiej ruszają?? ja na KTG to muszę co chwilę brzuchem ruszać bo mała to śpi non stop chyba i podłączają mnie wtedy jeszcze raz po jedzonku co by małą trochę rozbudzić i za dnia raczej też niezbyt ruchliwa. Też tak macie??
kalcha witam :-) a co tu opowiadać Mam na imię Marta, lat 23, jestem z Częstochowy, wrześniowa ciężarówka termin porodu mam wyznaczony na 17 września, Prawdopodobnie synuś, tak wychodzi z USG... Studiuję zaocznie, szczęśliwa mężatka, chociaż męża więcej nie ma niż jest, praca w delegacji..... hmmmm chyba wszystko jak coś ominęłam to proszę pytać